Piața europeană de energie fotovoltaică este în expansiune din următoarele motive importante

· Știri din Industrie

Introducerea unei serii de politici europene de sprijinire a dezvoltării noului sector energetic a însemnat un sprijin guvernamental puternic pentru sectorul verde în ceea ce privește politicile și finanțarea. De ce anume guvernele dezvoltă sectorul energetic? Ce înseamnă expansiunea rapidă a sectorului energetic? Veniți să discutați cu autorul.

broken image

Extinderea accelerată a pieței europene de energie fotovoltaică

Piața europeană este o parte importantă a pieței globale de energie fotovoltaică, iar capacitatea sa instalată este esențială pentru piața fotovoltaică globală. Creșterea europeană a PV mai devreme, în 2011, noua capacitate instalată a ajuns la 23GW, reprezentând 74% din noua capacitate instalată anuală globală. Apoi a căzut într-o perioadă de scădere, după 2018, odată cu redresarea economică, oferta și cererea de pe piața PV din UE de pe ambele părți ale revenirii.

După conflictul dintre Rusia și Ucraina, UE a accelerat procesul de independență energetică. Având în vedere realitățile, prima sarcină pentru țările europene care doresc să accelereze decuplarea energetică de Rusia este să găsească surse de energie alternative la gazele naturale. În planul REPower EU de decuplare de la gazele naturale, energia fotovoltaică și eoliană reprezintă împreună aproximativ 20% din total. Este interesant de remarcat faptul că cerințele planului REPower EU pentru tranziția energetică sunt îmbunătățirea eficienței energetice, creșterea ponderii surselor de energie regenerabilă și rezolvarea blocajelor din infrastructură pentru a reduce mai rapid dependența de combustibilii fosili la nivelul gospodăriilor, al gospodăriilor și al industriei, precum și la nivelul sistemului energetic. Acest lucru poate explica, de asemenea, expansiunea continuă a pieței fotovoltaice europene.

broken image

Expansiunea fiscală influențează mișcările pieței fotovoltaice

În centrul expansiunii energiei regenerabile, din care face parte și energia fotovoltaică, se află expansiunea fiscală a politicii guvernamentale europene. Din cauza dezechilibrului resurselor luminoase, prețurile actuale ale modulelor fotovoltaice nu pot fi atinse pentru a aduce fotovoltaica europeană la paritatea rețelei. Mecanismul actual de subvenționare a energiei fotovoltaice distribuite se bazează pe "contorizarea netă", "tarifarea netă" și FiT. Diferitele politici de subvenționare adoptate de țările europene, fie că este vorba de aportul guvernului german în materie de credite de carbon, fie de creșterea subvențiilor financiare în Polonia, sursa de finanțare a guvernului este reprezentată de veniturile din credite de carbon. Taxa la frontiera de carbon, care a devenit populară în ultimii doi ani, este, de asemenea, o refracție a expansiunii fiscale.


Datorită centralei electrice la sol unul până la doi ani de ciclu de construcție această cerință de timp, acțiunea de expansiune a ofertelor de pe piața fotovoltaică europeană va fi transmisă treptat la nivelul instalat în acest an și în următorii doi ani. În al doilea rând, prețul ridicat al energiei electrice în Europa, în contextul crizei energetice, împreună cu politica de expansiune fiscală, a impulsionat boom-ul instalațiilor distribuite pe o perioadă de timp. Piața, licitațiile și politica de piață vor susține cererea pe termen lung pe piața europeană de energie fotovoltaică.

broken image

În ceea ce privește capacitatea instalată cumulată în UE, primele cinci țări sunt: Germania, Italia, Spania, Regatul Unit și Franța. Cele trei motoare ale dezvoltării energiei fotovoltaice sunt: regimurile de autoconsum, CAEE-urile și licitațiile. Țările europene au adoptat răspunsuri diferite în funcție de condițiile locale de iluminare și de stadiul actual al dezvoltării energiei fotovoltaice. Germania a eliminat anul trecut suprataxa FiT. Majoritatea provinciilor și regiunilor din Spania au abolit permisele de construcție în urma acțiunilor de promovare ale UNEF. Țările de Jos au adoptat schema SDE++ pentru instalațiile comerciale pe acoperiș și la sol. Între timp, sistemele de contorizare netă și unitățile de microgenerare funcționează bine în Polonia. Iar Franța a extins domeniul de aplicare al FiT în urma decretului S12.

broken image

Maysun Solar, un producător specializat de module fotovoltaice cu o experiență de 15 ani, oferă o gamă largă de module fotovoltaice pentru a răspunde diferitelor nevoi. Acestea sunt potrivite pentru o varietate de scenarii, cum ar fi centralele fotovoltaice pe balcon, pe acoperiș și pe sol. Vă rugăm să faceți clic pe buton pentru mai multe informații.