Care sunt defecțiunile comune care pot apărea la utilizarea modulelor fotovoltaice?

· Știri din Industrie

Eșecul componentelor

broken image

1. Efectul de punct fierbinte
Aceasta se referă la o anumită condiție, în starea de generare a energiei din circuitul de ramificare a seriei de module fotovoltaice este blocată sau zona defectă este utilizată ca sarcină, consumul de energie generată de alte zone luminoase, ceea ce duce la supraîncălzire locală, acest fenomen este cunoscut sub numele de modulul fotovoltaic "efect de punct fierbinte"
Soluție:
 Minimizați îndoirea sticlei la manipularea modulelor
 Verificați în mod regulat suprafața modulului pentru a vedea dacă există obiecte străine care o blochează
 Verificați în mod regulat dioda de bypass din cutia de joncțiune a panoului solar și testați temperatura
 Păstrați curată suprafața modulelor solare

broken image

2. Defectarea cutiei de joncțiune a modulelor solare
Modulele solare în funcțiune, pierderea de căldură prin ardere a diodei de defecțiune a cutiei de joncțiune, convergența cu arsură de sudură deschisă și cazuri grave întreaga cutie de joncțiune arde, fără ieșire de energie electrică
Soluție:
 recomandă ca cutia de joncțiune să fie echipată cu un bloc de conectare cu extensie
 instalarea unor specificații diferite ale diodelor, puteți schimba întotdeauna curentul maxim de funcționare a cutiei de joncțiune
 sugerează să setați o supapă de ghidare a aerului în capacul cutiei de joncțiune, utilizată pentru a exporta căldura internă a cutiei de joncțiune sau adăugați un radiator de căldură
 verificați periodic condițiile de funcționare a cutiei de joncțiune și efectuați teste de temperatură.

Defecțiune a invertorului

broken image

1. Nu se afișează nimic pe ecranul invertorului
Analizați defecțiunea, nu există nicio intrare de curent continuu, ecranul LCD al invertorului este alimentat cu curent continuu, este posibil ca întrerupătorul de curent continuu să nu fie închis sau să existe un scurtcircuit la una dintre componente.
Soluție:
Măsurați tensiunea de intrare de curent continuu a invertorului cu un multimetru de tensiune. Când tensiunea este normală, tensiunea totală este suma tensiunii fiecărui grup. Dacă nu există tensiune, trebuie să testați pe rând comutatorul de curent continuu, bornele, conectorii de cablu și componentele pentru a vedea dacă sunt normale. Dacă este o componentă cu mai multe căi care trebuie testată separat și conectată individual.
Dacă invertorul este utilizat pentru o perioadă de timp și nu se găsește niciun motiv, circuitul hardware al invertorului este defect, vă rugăm să contactați compania post-vânzare.

2. Defecțiunea hardware a invertorului
Placa de circuite a invertorului, circuitul de detecție, circuitul de alimentare, circuitul de comunicare și alte circuite sunt defecte sau ventilatorul sau suflanta este defectă.
Soluție:
Dacă defecțiunea hardware de mai sus apare în invertor, vă rugăm să deconectați toate bornele de curent continuu și de curent alternativ și lăsați invertorul să se deconecteze mai mult de 30 de minute. Dacă îl puteți recupera singur, continuați să îl utilizați, dacă nu, contactați inginerul tehnic post-vânzare. Trebuie să curățați invertorul în mod regulat și să întăriți monitorizarea funcționării invertorului în perioadele normale.

broken image

Puterea de ieșire a sistemului nu atinge puterea ideală

Există mulți factori care afectează puterea de ieșire a unei instalații fotovoltaice, inclusiv cantitatea de radiații solare, unghiul de înclinare a modulului de celule solare, praful și obstrucția umbrei și caracteristicile de temperatură ale modulului.
Printre soluțiile comune pentru o putere scăzută a sistemului datorată unei configurații și instalări necorespunzătoare a sistemului se numără
 Verificați dacă puterea fiecărui modul este adecvată înainte de instalare.
 Reglați unghiul de montare și orientarea modulelor.
 Verificați componentele pentru umbră și praf.
 Verificați ca tensiunea să se încadreze în intervalul de tensiune atunci când componentele sunt conectate în serie, o tensiune prea mică va reduce eficiența sistemului.
 Înainte de a instala mai multe șiruri, verificați tensiunea de circuit deschis a fiecărui șir, diferența nu trebuie să depășească 5 V. Dacă se constată că tensiunea este incorectă, verificați cablajul și conectorii.
 instalarea poate fi accesată în loturi, înregistrați puterea fiecărui grup atunci când fiecare grup este accesat, diferența de putere dintre șiruri nu trebuie să depășească 2%.
 Locul de instalare nu este bine ventilat, căldura invertorului nu este repartizată la timp sau este expusă direct la lumina soarelui, ceea ce face ca temperatura invertorului să fie prea mare.
 invertorul are acces dublu MPPT, puterea de intrare pe fiecare cale este de numai 50% din puterea totală, în principiu, puterea de instalare a fiecărui mod de proiectare ar trebui să fie egală, dacă este conectată numai la un singur mod de ieșire a terminalului MPPT, puterea de ieșire va fi redusă la jumătate.
 îmbinările cablurilor au un contact slab, cablul este prea lung, diametrul firului este prea subțire au pierderi de tensiune, în cele din urmă provoacă pierderi de putere.
 Capacitatea de comutare a comutatorului de curent alternativ conectat la rețea a instalației PV este prea mică pentru a satisface cerințele de ieșire a invertorului.

broken image

Maysun Solar, în calitate de producător de module fotovoltaice cu 15 ani de experiență profesională, vă poate oferi panouri solare de înaltă calitate, faceți clic pe butonul de mai jos pentru a ne contacta pentru o ofertă de produse.

S-ar putea să vă placă și

broken image
broken image
broken image