Câteva acțiuni simple pot crește generarea de energie a panourilor fotovoltaice cu 5%-30%

· Știri din Industrie

Centralele fotovoltaice au devenit alegerea multor familii. Utilizarea energiei solare pentru a genera energie electrică nu numai că contribuie la protecția mediului, ci și economisește considerabil cheltuielile cu energia casnică. Cum să îmbunătățim în continuare beneficiile aduse de centralele fotovoltaice? Cum ar fi generarea mai multă energie electrică. Pentru proprietarii obișnuiți de fotovoltaice, atâta timp cât întreținerea zilnică se face cu atenție, generarea de energie a centralei dvs. fotovoltaice poate fi crescută cu 5%-30%!

broken image

În general, durata de viață a modulelor fotovoltaice este de

aproximativ 25 de ani Curățați în mod regulat excrementele de păsări, frunzele și alte adăposturi de pe panourile modulelor pentru a vă asigura că panourile fotovoltaice sunt expuse la lumina soarelui în măsura maximă. Dacă de obicei vă place curățenia și aveți cerințe mai mari pentru efectul de generare a energiei, puteți curăța și singur componentele (link în postarea de pe blog), dar trebuie să acordați atenție următoarelor puncte.
1. În general, alegeți să curățați componentele dimineața sau după-amiaza târziu. La curățare este interzis să stai la mai puțin de 1 metru de marginea acoperișului pentru a efectua operațiuni.
2. Înainte de a curăța componentele, verificați dacă în înregistrările de monitorizare există vreo înregistrare a unei puteri anormale de ieșire, analizați dacă poate provoca scurgeri și verificați dacă firele de conectare și componentele aferente componentelor sunt deteriorate sau adere. trebuie să utilizați un stilou de testare Testați cadrul de aluminiu, suportul și suprafața din sticlă călită a componentei pentru a elimina potențialele scurgeri și pentru a asigura siguranța personală.
3. Componentele de curățare a personalului trebuie să poarte haine de lucru și pălării adecvate pentru a evita zgârieturile și rănile. Cârligele, curelele, capetele firelor și alte părți care ar putea provoca încurcarea ar trebui să fie interzise să apară pe haine sau unelte.
4. Este strict interzisă curățarea modulelor fotovoltaice în condiții meteorologice de vânt puternic, ploaie abundentă, furtună sau ninsoare abundentă. Curățarea de iarnă ar trebui să evite clătirea sau clătirea cu apă rece când panoul este fierbinte.
5. Este strict interzisă folosirea de unelte dure și ascuțite sau solvenți corozivi și solvenți organici alcalini pentru ștergerea modulelor fotovoltaice și este interzisă pulverizarea cu apă de curățare a cutiilor de joncțiune a componentelor, canalelor de cabluri, cutiilor combinatoare și altor echipamente.

broken image

Întreținerea componentelor și suporturilor

1. Suprafața modulului fotovoltaic trebuie menținută curată.Modulul fotovoltaic trebuie șters cu o cârpă moale și curată uscată sau umedă.Este strict interzisă folosirea solvenților corozivi sau a obiectelor dure pentru a șterge modulul fotovoltaic. Modulele fotovoltaice trebuie curățate atunci când iradierea este mai mică de 200W/㎡ și nu este recomandabil să folosiți lichide cu o diferență mare de temperatură față de module pentru curățarea modulelor.
2. Semnul de avertizare activ de pe modulul fotovoltaic nu trebuie pierdut.
3. Modulele fotovoltaice trebuie verificate în mod regulat.Dacă se constată următoarele probleme, modulele fotovoltaice trebuie ajustate sau înlocuite imediat:
- Modulele fotovoltaice au sticlă spartă, backplane ars și modificări evidente de culoare;
- existenta bulelor de aer in modulul fotovoltaic care formeaza un canal de comunicatie cu marginea modulului sau orice circuit;
——Cutia de joncțiune a modulului fotovoltaic este deformată, răsucită, crăpată sau arsă, iar bornele cablajului nu pot fi în contact bun.
4. Pentru modulele fotovoltaice care folosesc rame metalice, cadrul și suportul trebuie să fie bine combinate, rezistența de contact dintre cele două nu trebuie să depășească 4Ω, iar cadrul trebuie să fie bine împământat.
5. Folosiți o clemă ampermetru DC pentru a măsura curentul de intrare al fiecărui șir de module fotovoltaice conectat la aceeași cutie de combinare DC, cu condiția ca intensitatea radiației solare să fie practic aceeași, iar abaterea să nu depășească 5%.

broken image

Întreținere cutie combinatoare

1. Cutia DC combiner nu trebuie să fie deformată, corodata, cu scurgeri sau praf.Semnele de avertizare de siguranță de pe suprafața exterioară a cutiei trebuie să fie intacte și nedeteriorate, iar încuietoarea impermeabilă de pe cutie trebuie să fie flexibilă la deschidere și închidere.
2. Fiecare terminal din cutia combinatorului DC nu trebuie să fie slăbit sau corodat.
3. Specificațiile siguranțelor DC de înaltă tensiune din cutia de combinare DC ar trebui să îndeplinească cerințele de proiectare.
4. Rezistența de izolație a polului pozitiv la pământ și a polului negativ la pământ al barei colectoare de ieșire DC ar trebui să fie mai mare de 2 megaohmi.
5. Funcția de întrerupere a întreruptorului DC echipat la capătul magistralei de ieșire DC trebuie să fie flexibilă și fiabilă.
6. Protectorul de trăsnet din cutia DC combiner ar trebui să fie eficient.

broken image

Întreținerea invertorului

1. Structura și conexiunea electrică a invertorului trebuie păstrate intacte, nu ar trebui să existe coroziune, acumulare de praf etc., mediul de disipare a căldurii ar trebui să fie bun și nu ar trebui să existe vibrații mari și zgomot anormal atunci când invertorul funcționează .
2. Semnele de avertizare de pe invertor trebuie să fie intacte și nedeteriorate.
3. Ventilatoarele de răcire ale modulelor, reactoarelor și transformatoarelor din invertor ar trebui să pornească și să se oprească automat în funcție de temperatură. Ventilatoarele de răcire nu ar trebui să aibă vibrații mari și zgomote anormale atunci când funcționează. Dacă există vreo anomalie, opriți alimentarea. si verifica.
4. Deconectați periodic întrerupătorul de circuit de pe partea de ieșire AC (partea rețelei), iar invertorul ar trebui să înceteze imediat alimentarea rețelei.
5. Dacă temperatura condensatorului magistralei DC din invertor este prea mare sau depășește durata de viață, acesta trebuie înlocuit la timp.

broken image

intretinerea cablurilor

1. Partea în care cablul intră și iese din echipament trebuie să fie bine etanșată și să nu existe găuri cu un diametru mai mare de 10 mm, în caz contrar, ar trebui să fie blocată cu un perete de noroi ignifug.
2. Nu ar trebui să existe perforații, fisuri și denivelări evidente la gura țevii de oțel de protecție a cablului. Peretele interior trebuie să fie neted. Țeava de cablu metalică nu trebuie să prezinte coroziune gravă, bavuri, obiecte dure și gunoi. Dacă există bavuri, folosiți cablul după pilire. Haina este înfășurată și legată strâns.
3. Mizele de-a lungul liniei de cablu îngropate directe ar trebui să fie intacte, iar pământul din apropierea căii nu trebuie să fie excavat pentru a se asigura că nu există obiecte grele, materiale de construcție și instalații temporare îngrămădite pe sol de-a lungul căii și nu există corozive. substanțele ar trebui să fie evacuate.Asigurați-vă că instalațiile exterioare de protecție a cablului de împământare sunt în stare bună.
4. Asigurați-vă că placa de acoperire a șanțului de cablu sau a puțului de cablu este intactă, nu ar trebui să existe apă sau resturi în șanț, asigurați-vă că suportul din șanț trebuie să fie ferm și că nu există rugină sau slăbiciune, iar mantaua si armura cablului blindat nu trebuie deteriorate grav.rugina.
5. Pentru mai multe cabluri așezate în paralel, distribuția curentului și temperatura mantalei cablului trebuie verificate pentru a preveni arderea cablului din punctul de conectare din cauza unui contact slab.

broken image

întreținere extremă a vremii

1. Dacă plouă și se declanșează, este posibil ca terminalul să nu fie strâns. Dacă se întâmplă acest lucru, trebuie rezolvat după ce ploaia a trecut. Folosiți bandă izolatoare pentru a înfășura terminalul și apoi observați dacă se declanșează. Dacă fenomenul de declanșare continuă, trebuie raportat la centrul de service sau la centrala electrică locală.
2. În zilele cu furtună, întrerupătorul de aer de sub contor trebuie oprit pentru a preveni deteriorarea echipamentelor electrice. După furtună, închideți din nou comutatorul.

De menționat că nu trebuie să subestimeze toată lumea curățarea și întreținerea centralelor fotovoltaice de uz casnic.După curățare, producția de energie a centralei poate crește cu 5%-30%. Frecvența de curățare în zonele cu mediu umed este în general o dată la 3 până la 5 luni, iar frecvența de curățare în zonele cu medii relativ uscate este în general o dată pe lună.

În calitate de producător de module fotovoltaice cu 14 ani de experiență profesională, Maysun Solar este gata să lucreze cu dvs. pentru a ajuta tranziția energetică. Contactați-ne și deschideți ușa către energia verde.