Cum să alegi modulele solare potrivite pentru acoperiș

· Știri din Industrie

Mai ales într-o perioadă în care prețurile la energie electrică, țiței, gaze naturale și alte surse de energie devin din ce în ce mai scumpe, iar furnizarea acestora este foarte incertă, căutarea surselor alternative de energie devine din ce în ce mai importantă și urgentă.

Cea mai populară și eficientă sursă de energie regenerabilă este energia solară, care nu este doar relativ ieftină, ci și foarte ecologică pe termen lung și garantează un grad mai mare de independență față de furnizorii centrali de energie.

broken image

Cu toate acestea, instalarea unui sistem fotovoltaic pe un acoperiș este o decizie de investiție pe termen lung, costisitoare. Prin urmare, atunci când alegeți modulele fotovoltaice potrivite, ar trebui să fiți clar ce este important și ce este cel mai potrivit pentru casa dvs.?

Pentru a vă oferi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a lua o decizie informată de cumpărare, Maysun Solar va cerceta următoarele pentru referință:
Ce este un modul fotovoltaic și ce poate face?
Care sunt tipurile de module fotovoltaice?
Ce este așa-numita putere nominală și cum afectează aceasta producția de energie electrică?
Cum funcționează optimizatorul de module fotovoltaice?
Care este diferența dintre un modul fotovoltaic de 300W și un modul fotovoltaic de 400W?

Ce este un modul fotovoltaic?

În primul rând, trebuie să știm ce este un modul fotovoltaic și ce sarcini îndeplinește într-un sistem fotovoltaic.
Un modul fotovoltaic, fie că este un modul fotovoltaic de 12V sau un modul fotovoltaic de 24V, se referă la totalitatea tuturor celulelor solare care sunt interconectate pentru a absorbi energia solară și a o transforma în energie electrică.
Prin urmare, modulele fotovoltaice, cunoscute și sub numele de panouri solare, sunt una dintre cele mai importante componente ale sistemelor fotovoltaice, deoarece fără celule solare, energia solară nu poate fi valorificată și transformată în producție de energie electrică.

Electricitatea produsă de panourile solare este curent continuu.
Pentru ca energia să fie utilizată de aparatele electrocasnice obișnuite, aceasta trebuie convertită în curent alternativ. Această sarcină este efectuată de invertor. Invertoarele sunt o parte esențială a sistemelor fotovoltaice, completând procesul de transformare a energiei solare în energie electrică pe care o luăm din prize.

broken image
broken image

Care sunt tipurile de celule solare?

De fapt, există tot felul de module fotovoltaice și constau din diferite tipuri de celule solare.
În ceea ce privește materialele, celulele fotovoltaice pot fi împărțite în trei categorii:
Celule solare din siliciu policristalin
 Celule solare de siliciu monocristalin
Celule solare cu peliculă subțire
Diferitele tipuri diferă în ceea ce privește performanța, măsurată în Wp (Watt Peak) și diferă în intervalul de preț.

În prezent, sunt produse trei tipuri principale de module fotovoltaice cu peliculă subțire: telurura de cadmiu, seleniura de cupru, indiu, galiu și siliciu amorf. Dezavantajul lor comun este că eficiența de conversie fotoelectrică este prea mică.Deși prețul este mic, acestea sunt utilizate doar în anumite scenarii de nișă, iar cota de piață este mai mică de 5%.
În ultimii ani, a treia generație de tehnologie cu peliculă subțire - bateria perovskită, care s-a dezvoltat rapid în ultimii ani - este de așteptat să devină o descoperire. În domeniul BIPV spațial mai mare, celulele cu peliculă subțire sunt mai potrivite decât celulele de siliciu cristalin. Se așteaptă ca celulele perovskite să devină forța motrice din spatele noilor materiale de construcție care economisesc energie.

În ceea ce privește tehnologia actuală, componentele din siliciu cristalin sunt în mod evident mai potrivite pentru utilizatorii individuali decât componentele cu peliculă subțire. Se caracterizează printr-o putere nominală de ieșire mult mai mare, datorită căreia pot genera putere mare chiar și într-un spațiu mic.
Modulele fotovoltaice din polisiliciu au ajuns la o putere nominală de până la 330 Wp și au ocupat multă vreme majoritatea pieței datorită avantajului de preț față de soluțiile monocristaline.

broken image

Dar acum, mai mult de 95% dintre modulele de siliciu cristalin de pe piață sunt siliciu monocristalin, iar aproape toate sistemele fotovoltaice noi de pe acoperișurile caselor private aleg module fotovoltaice din siliciu monocristalin. Au o putere nominală de vârf de până la 400 de wați, așa că necesită foarte puțin spațiu pentru a produce multă putere.
Pe lângă puterea nominală, factorul de eficiență este și o valoare cheie importantă pentru calcularea eficienței modulelor fotovoltaice.
Eficiența indică procentul maxim de energie solară disponibilă convertită în electricitate.
Dintre cele trei module de mai sus, modulele fotovoltaice cu siliciu monocristalin au atins cea mai mare eficiență de producție în masă până în prezent, variind în prezent de la 20% la 22,5%.
Atunci când alegeți module, cu cât suprafața acoperișului este mai mică, cu atât ar trebui să alegeți mai multe module cu putere mai mare și eficiență de conversie mai mare. Pentru locuințele particulare, modulele fotovoltaice de siliciu monocristalin sunt, în general, recomandate.

Optimizator de putere modul fotovoltaic

Dacă doriți cu adevărat să produceți cantitatea maximă de putere, ar trebui să luați în considerare achiziționarea unui optimizator de putere sau să vă asigurați că este deja integrat în sistemul dumneavoastră.
Optimizatorul modulului fotovoltaic asigură că puterea totală a modulului nu este redusă prin umbrirea celulelor solare individuale.
Fără un astfel de optimizator, un grup de celule solare conectate în serie poate produce doar atâta energie cât cea mai slabă celulă.
Ca rezultat, performanța generală poate fi afectată semnificativ de unitățile individuale aflate la umbră, de exemplu, puterea de ieșire poate fi afectată din cauza umbrei copacilor etc.

broken image

Specificațiile în wați și volți pot crea uneori confuzie și ne pot duce în rătăcire, așa că aici profităm de ocazie pentru a clarifica și a răspunde la o întrebare frecventă:
Ai nevoie de un modul de 12V sau 24V?

Volții sunt esențiali pentru măsurarea tensiunii, care, așa cum sugerează numele „fotovoltaic”, este un factor cheie în generarea de energie electrică de la soare.
Cu toate acestea, 12, 24 sau 48 de volți sunt folosiți în așa-numitele sisteme fotovoltaice autonome off-grid, cum ar fi rulotele cu module fotovoltaice, unde electricitatea produsă este consumată direct de producător.
Pe de altă parte, sistemele fotovoltaice de pe acoperiș conectate la rețea care alimentează energie electrică în cantitate suficientă în rețeaua publică necesită tensiuni mai mari, de ordinul sutelor de volți.

Design și rezistență la intemperii

Desigur, în Germania ploioasă, vântoasă și uneori înzăpezită (ca și în Austria și Suedia) rezistența la intemperii este un aspect important și nu trebuie subestimată.
În zonele cu vânt, la instalarea sistemului solar trebuie luate în considerare unghiul de înclinare și direcția acoperișului.
În special în apropierea coastei din nordul Germaniei, vântul reprezintă o mare problemă la achiziționarea și instalarea modulelor fotovoltaice.
Experții MaySun erau desigur conștienți de situație și și-au adaptat sfaturile și lucrările de instalare la condițiile meteorologice predominante.

broken image

În nordul Germaniei, există ocazional ninsori abundente, care pun o presiune suplimentară asupra modulelor fotovoltaice. Paturile de zăpadă câștigă rapid în greutate, încordând sistemul și provocând potențial daune. Prin urmare, în regiunile înzăpezite, trebuie avut grijă ca sistemul să aibă o rezistență ridicată, măsurată în pascali. Cu cât valoarea Pascal este mai mare, cu atât mai multă zăpadă poate fi mutată pe metru pătrat fără a provoca daune.

Adesea, testarea încărcării împotriva diferitelor fenomene meteorologice vă permite să comparați modelele care funcționează bine și să luați în considerare aceste informații atunci când luați decizii de cumpărare.

Pe langa durabilitate, aspectul joaca si el un rol important, pentru ca vei locui multi ani cu module fotovoltaice pe acoperis si speri mereu ca acoperisul va acoperi ceva ce poate fi numit frumos.
De aceea, MaySun furnizează și module solare complet negre, care oferă oamenilor o impresie elegantă și stilată și sunt deosebit de populare în rândul clienților de ultimă generație.

broken image

Garanție și factor de amortizare

Ca toate sistemele și dispozitivele tehnice, modulele fotovoltaice își pierd din eficiență în timp, trecând printr-un proces natural de îmbătrânire.
Cu toate acestea, acest proces poate dura un timp diferit, în funcție de calitatea produsului.
Prin urmare, rata de decădere a modulelor fotovoltaice variază și, atunci când se evaluează raportul preț-performanță, trebuie acordată atenție cât de lungă este durata de viață așteptată a sistemului.
Aceste specificații pot fi determinate prin testare și un semn clar că un modul fotovoltaic a fost proiectat pentru o durată de viață mai lungă este că garanția producătorului relevant depășește perioada de garanție legală.

De aceea, la MaySun, oferim o garanție pentru produse de 15 ani și o garanție de performanță de până la 25 de ani pentru a sublinia că produsele noastre nu sunt produse ieftine, ci reprezintă soluții pe termen lung pe care te poți baza.
Există mai multe motive bune pentru care suntem atât de încrezători în calitatea produselor noastre.
Cu 14 ani de experiență în industrie, ne-am bazat doar pe materiale de înaltă calitate și pe o manoperă matură și stabilă încă de la început, cu toate acestea, expertiza noastră a continuat să crească.

broken image

Deoarece condițiile meteorologice, designul și tehnologia nu sunt universale și variază de la un loc la altul, ne bazăm pe experții regionali pentru a oferi expertiză la fața locului pentru a dezvolta o soluție de sistem pentru condiții specifice de acoperiș.
Avem propriile birouri în Germania și putem oferi servicii în toată țara.
În plus, pentru a menține costurile și impactul asupra mediului cât mai scăzut posibil, avem depozite în Kaarst, Neuss, Essen, Meerbusch și Hilden, Germania. Există și multe depozite în alte țări europene.
Aceasta înseamnă că, în loc să călătoriți în jurul lumii, modulele dvs. sunt distribuite de la centrele de procesare din apropiere.
Dacă aveți nevoie de sfaturi profesionale și răspunsuri exacte la întrebările dvs., nu ezitați să ne contactați.
Noi suntem aici pentru tine!