În 2023, merită să cumpărați module fotovoltaice?

· Știri din Industrie

Generarea de energie fotovoltaică nu mai este exclusiv guvernului și celor bogați, ci a devenit acum un produs de uz casnic pe care oamenii obișnuiți și-l pot permite. Odată cu eliberarea unei cantități mari de capacitate de producție de polisiliciu, este foarte probabil ca prețul modulelor fotovoltaice să scadă în continuare în 2023. Energie fotovoltaică mai rentabilă, o meriți!

broken image

Dacă nu știi ce este generarea de energie fotovoltaică, poți citi mai întâi acest articol: „Cum funcționează panourile fotovoltaice”.

2023 este un moment bun pentru a începe fotovoltaica

Lipsa de energie este ceva ce multe țări nu vor să-l vadă. Conform descrierii VOA, în perioada Crăciunului, guvernele speră să „reducă risipa inutilă de energie” printr-o serie de măsuri. De exemplu, la Londra, anul acesta este al 62-lea an de lumini de Crăciun în cartierul comercial Oxford Street. Afectat de deficitul de energie, orele de iluminare sunt limitate la 15-23, iar becurile LED sunt folosite pentru a reduce consumul de energie cu două- treimi.

broken image

Potrivit unui raport timpuriu al Reuters, Franța a luat măsuri de economisire a energiei din diverse aspecte, cum ar fi guvernul, afacerile și mijloacele de trai ale oamenilor, pentru a asigura rezervele de energie în timpul iernii. Includerea unor măsuri specifice, cum ar fi stabilirea unei limite superioare a temperaturii în clădirile publice, încurajarea birourilor la domiciliu și reducerea utilizării apei calde în toalete.

Cu prețurile în creștere la gaz și electricitate, cum vă puteți ușura portofelul? Cum să-ți faci casa mai eficientă energetic? Poate că alegerea instalării unui sistem fotovoltaic vă poate rezolva problemele.

Prețul materialelor de siliciu afectează interesele consumatorilor și este, de asemenea, cel mai preocupat subiect din industria fotovoltaică.Cred că ați auzit că, odată cu lansarea unei noi capacități de producție a materialelor de siliciu, este de așteptat ca deficitul de material de siliciu aprovizionarea va fi redusă treptat în 2023, iar apoi, în viitor, se așteaptă ca și modulele fotovoltaice să înceapă să scadă în preț.
Prin urmare, este foarte rentabil să achiziționați module fotovoltaice și să instalați sisteme fotovoltaice în viitor.

broken image

În același timp, în viitor, unele țări vor reduce sau scuti treptat impozitul pe vânzări la achiziționarea, importul și instalarea sistemelor fotovoltaice, precum și impozitul pe venitul sistemelor fotovoltaice alimentate în rețeaua publică. În același timp, fotovoltaica, ca nou tip de energie verde, va deveni cu siguranță o tendință de viitor.Ca și vehiculele cu energie nouă, pentru a se populariza în viitor, se va obține mai mult sprijin politic în această etapă.De aceea, este un momentul potrivit pentru a începe sisteme fotovoltaice în următorii câțiva ani.oportunitate.

Două concepții greșite majore despre fotovoltaic

1. Este fotovoltaica cu adevărat prietenoasă cu mediul?

Pentru industria fotovoltaică, 2023 va fi un an de creștere continuă. Tot mai mulți utilizatori încep să scape de cătușele surselor tradiționale de energie și să înceapă un stil de viață verde de autosuficiență energetică, mai ales în contextul încălzirii globale. mai lungitor.

Totuși, având în vedere energia consumată în producția de module fotovoltaice și eliminarea echipamentelor învechite, fotovoltaica este cu adevărat prietenoasă cu mediul?

Desigur, producția de module fotovoltaice necesită energie, dar de fapt energia produsă de fiecare modul fotovoltaic este de 10 până la 15 ori energia necesară pentru producerea lui.Conform statisticilor „Nature Energy”, având în vedere producția de echipamente, transport și instalarea de Co2, Pe parcursul ciclului de viață de 25 de ani al modulelor fotovoltaice, vor fi produse mai puțin de 21g de Co2 per kWh. În comparație cu emisiile de 1000 g Co2/KWH ale centralelor pe cărbune, electricitatea din sistemele solare poate reduce emisiile nocive cu aproape 90%.

În ceea ce privește modulele solare, acestea sunt compuse în principal din sticlă, plastic și aluminiu, iar aceste trei materiale pot fi reciclate în cantități mari. În același timp, piața de reciclare a modulelor fotovoltaice solare se maturizează în mod constant, iar acest lucru nu este nici măcar un dezavantaj pentru companie, deoarece este nevoie de mult mai puțină energie pentru a fabrica module din module aruncate decât pentru a începe fabricarea din materii prime noi.

broken image

2. Merită să cumpărați fotovoltaice?

În comparație cu plata facturii în creștere la energie electrică, instalarea fotovoltaicilor pare un lucru unul și gata. Cu toate acestea, de fapt, instalarea energiei fotovoltaice este ca și cum ați plăti facturile de energie electrică în avans pentru mulți ani.Utilizatorii trebuie să suporte și întreținerea echipamentelor și amortizarea.Este fotovoltaica cu adevărat rentabilă?

Desigur, trebuie să recunoaștem că achiziționarea de energie fotovoltaică este ca o investiție pe termen lung. În general, sistemele fotovoltaice cu stocare de energie se pot amortiza în 5-7 ani, iar sistemele fără stocare de energie se pot amortiza în 10 ani. Va mai exista 10-15 ani în ciclul de viață înainte de a începe să facă profit.În această perioadă, cu cât costul energiei electrice este mai mare, cu atât se va rambursa mai repede.De asemenea, poate obține o garanție stabilă a venitului prin furnizarea de energie la rețeaua publică.

S-ar putea să fiți interesat de cât de mult puteți economisi, așa că haideți să facem un calcul rapid.

O familie germană instalează un sistem de generare a energiei fotovoltaice de 10KW, care poate genera 12.000KWH de energie electrică pe an, care poate fi folosită de o familie de patru persoane timp de un an. Calculăm pe baza a 30% autoutilizare și 70% alimentare în rețeaua publică.Fără subvenții, va exista un venit anual de 2.256 euro.Pe lângă achizițiile de echipamente, vor mai fi și costuri de întreținere și asigurare, dar acestea contează doar pentru costurile de investiții.1%-2%.În plus, Germania a crescut și prețurile energiei electrice conectate la rețea în decembrie.


Venit din economisirea costurilor cu energie electrică: 12000*30%*0,44 (prețul energiei electrice)=1584 EUR

Venituri din vânzarea energiei electrice: 12000*70%*0,08 (preț de vânzare) = 672 €

Venit global anual (excluzând subvențiile): 1584+672=2256 EUR


În plus, odată cu popularizarea fotovoltaicului, casele cu sisteme fotovoltaice vor deveni și o cerere rigidă, ceea ce este favorabil închirierii și vânzărilor de case.

În ceea ce privește întreținerea sistemului fotovoltaic, acesta este, de asemenea, foarte lipsit de griji. Impactul diferitelor condiții climatice este pe deplin luat în considerare în fabricarea modulelor fotovoltaice de înaltă calitate.Sticlă întărită de pe stratul exterior are o rezistență excelentă la impact, ceea ce poate reduce în mod eficient riscul de rupere cauzat de impacturile externe, cum ar fi vânturile puternice și furtunile de zăpadă în medii extreme. In plus, pentru regiunile alpine, este dotat si cu functia de dezghetare si deszapezire. În circumstanțe normale, producătorii vor oferi o perioadă de garanție de 15-25 de ani, iar modulele fotovoltaice de înaltă calitate pot fi folosite chiar și pentru 30 de ani sau mai mult.În utilizarea pe termen lung, aproape că nu este necesară întreținere, cu excepția necesității înlocuirii. invertorul.

broken image

De unde să cumpărați module fotovoltaice rentabile?

Există multe modalități de achiziționare a modulelor fotovoltaice. De exemplu, puteți găsi un instalator local sau puteți cumpăra direct dintr-un magazin online. Desigur, dacă sunteți în căutarea rentabilității, puteți găsi și direct un producător cu un reputatie buna. Puteți întreba cum să găsiți un producător de calitate? În primul rând, trebuie să verificați dacă producătorul are calificări de afaceri relevante. În al doilea rând, trebuie să știți dacă au un birou în zona dvs. locală, deși instalatorul dvs. este primul dvs. punct de contact pentru garanția și reclamațiile produsului, dacă sunt închise, trebuie să contactați direct producătorul produsului, așa că alegeți să aveți un birou local. Producătorul de aici vă va scuti de multe probleme. Desigur, dacă au un depozit local, atunci acesta este un articol în plus, ceea ce înseamnă că produsele pe care le comandați vă pot fi expediate mai rapid.

Pe piață sunt acum mulți producători de module fotovoltaice, iar prețurile nu sunt uniforme.Dacă sunteți mai preocupat de performanța costurilor, vă sugerez să vă uitați la producătorii de peste mări, de exemplu, să începeți să căutați pe piața chineză.

Fiind cel mai mare producător de energie solară din lume, China are un lanț industrial complet și o tehnologie de bază și oferă consumatorilor produse fotovoltaice rentabile.Calitatea bună și prețul acceptabil atrag din ce în ce mai mulți clienți de peste mări să aleagă producția chineză.

broken image

Achiziționarea modulelor fotovoltaice în străinătate este ca și cum ați cumpăra o mașină de import. Dacă distribuitorul local (instalatorul) este primul strat de protecție după achiziționarea produsului, înființarea companiei a unui birou local creează o oportunitate de a comunica direct cu consumatorii. Maysun Solar a înființat nouă birouri de vânzări globale situate în Germania, Țările de Jos, Italia, Polonia, Ungaria, Arabia Saudită, Indonezia și Emiratele Arabe Unite, permițând brandului să servească mai bine clienții.

În același timp, peste 20 de depozite din Europa sunt în standby în timp real. Din momentul plasării comenzii, modulele fotovoltaice au fost transportate non-stop, tocmai pentru a permite utilizatorilor să experimenteze mai devreme produsele fotovoltaice și să se bucure de energie curată.

broken image

Modulele fotovoltaice vor continua să creeze valoare pentru lume în 2023

Deși lanțul industriei fotovoltaice în 2022 a experimentat impactul mai multor factori, cum ar fi epidemia, cutremurele și întreruperile de curent, iar deficitul de materiale de siliciu a restrâns producția reală a modulelor, acesta are încă o creștere substanțială față de anul trecut. Se crede că în 2023, producția totală va continua să se extindă, iar capacitatea de producție a modulelor este de așteptat să atingă 642 GW, o creștere de 22% față de an, China, ca țară principală a capacității de producție a modulelor, înseamnă că mai mulți utilizatori de peste mări vor experimenta farmecul industriei fotovoltaice din China.

În plus, Statele Unite au introdus și un proiect de lege anti-inflație. Se așteaptă ca capacitatea instalată să crească de la 130 GW la 336 GW în următorii 5 ani. În zilele noastre, tot mai multe țări își măresc capacitatea instalată de module fotovoltaice. Acest lucru arată, de asemenea, încă o dată că această energie verde va fi una dintre sursele importante de energie pentru ca oamenii să supraviețuiască în viitor.