8 moduri de a-ți face casa mai eficientă din punct de vedere energetic iarna

· Știri din Industrie

Suntem deja în a doua jumătate a anului 2022, iar în prezent, prețurile la energie electrică și gaze în Europa sunt de 10 ori mai mari decât anul trecut. Creșterea facturilor la energie face publicul european de suferit. Odată cu iarna care vine, aproape toată lumea caută modalități de a-și reduce facturile la energie.


Pentru persoane fizice, economisirea energiei începe peste tot, cu călătorii cu emisii scăzute de carbon și mai puține deșeuri. Dar cel mai mare consum de energie este în casă, încălzire, răcire, iluminat, casa ta consumă energie în fiecare minut al fiecărei zile. Cum să faceți casele mai eficiente din punct de vedere energetic este o problemă de îngrijorare. Deci, acest articol vă va prezenta 8 sfaturi despre cum să vă faceți casa mai eficientă din punct de vedere energetic.

1.Sigilarea ușilor, ferestrelor și țevilor

Orice în casă care este deschis către lumea exterioară poate fi o sursă de pierdere de căldură, chiar dacă este închisă. Din acest motiv, puteți testa toate ferestrele și ușile din casa dvs. pentru a vedea dacă sunt complet etanșate. Dacă găsiți o secțiune cu curent de aer, etanșați cu atenție ferestrele sau ușile cu burduf, curăţare, calafăt sau bandă.
Dacă casa dvs. folosește un sistem de ventilație pe bază de conducte, este, de asemenea, important să testați conductele pentru etanșare. Sigilarea zonelor cu scurgeri cu bandă adezivă va reduce orice pierdere de aer și va reduce pierderile de energie.

broken image

2.Alegeți pompa de căldură sursă de aer

Încălzirea reprezintă cea mai mare parte a consumului de energie într-o casă. În comparație cu alte dispozitive de încălzire, pompele de căldură cu sursă de aer sunt mai eficiente din punct de vedere energetic și mai ecologice. O pompă de căldură nu folosește gaz natural, cărbune și ulei. Poate absorbi căldura la temperatură scăzută din aerul exterior, o poate procesa prin agentul frigorific și poate transfera căldura către sistemul interior, cum ar fi încălzirea sau încălzirea prin pardoseală, pentru a juca un rol de încălzire.
Dacă starea dumneavoastră financiară o permite, pompa de căldură cu sursă de aer va fi cea mai bună alegere pentru încălzirea locuinței.

broken image

3. Deconectați dispozitivele utilizate rar

Dispozitivele electronice conectate folosesc energie chiar și atunci când sunt oprite (sau în modul de așteptare). De obicei, este mult mai puțin decât atunci când sunt pornite, dar se adună exponențial pe fiecare dispozitiv din casa ta și, în timp, irosește multă energie. Evitați acest lucru prin deconectarea dispozitivelor precum televizoarele și consolele de jocuri atunci când nu sunt folosite. Chiar dacă nu vrei, cu siguranță este o idee bună să deconectezi toate sursele posibile de alimentare atunci când ești plecat (de exemplu, când pleci în vacanță).
Aceștia sunt pașii mici care vă pot economisi bani. La sfârșitul anului, poți calcula suma de bani pe care ai economisit, iar numărul cu siguranță te va surprinde.

broken image

4.Alegeți aparate care economisesc energie

Acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut, mai ales când bugetele sunt limitate. Cu toate acestea, aparatele mai vechi și mai puțin eficiente consumă mult mai multă energie decât cele făcute pentru a fi mai eficiente din punct de vedere energetic. Dacă intenționați să achiziționați aparate noi pentru casa dvs., luați în considerare aparate eficiente din punct de vedere energetic, cu cote mai mari de eficiență energetică. Ele pot costa mai mult decât cele tradiționale atunci când le cumpărați, dar veți ajunge să economisiți mulți bani de-a lungul anilor, deoarece folosesc mai puțină energie.

broken image

5. Upgrade la LED

Este 2022, dar mulți oameni încă se bazează pe un iluminat extrem de ineficient în casele lor. Deși poate să nu pară mare lucru, becurile cele mai puțin eficiente (cum ar fi becurile cu halogen) pot risipi multă energie dacă sunt folosite în toată casa de ani de zile. Deci, una dintre cele mai simple și rapide moduri de a reduce consumul de energie al casei tale este să treci la un iluminat mai eficient, cum ar fi LED-urile.

broken image

6. Folosiți mai puțin cuptor

Cuptoarele sunt mari consumatori de energie, iar multe dintre lucrurile pentru care le folosim zilnic pot fi realizate de fapt folosind alte dispozitive mai eficiente, cum ar fi cuptorul cu microunde.
Încercați să nu folosiți cuptorul pentru nimic pentru a economisi semnificativ energie. Sau puteți încerca să opriți cuptorul înainte de a se termina timpul de gătire, deoarece cuptorul își va păstra căldura pentru o perioadă.

broken image

7. Urmăriți-vă consumul de energie electrică cu contoare inteligente

Deținerea unui contor inteligent îți va permite să vezi consumul de energie electrică în timp real. În acest fel, îți vei putea identifica punctele slabe. De acolo, puteți planifica cum să vă faceți casa mai eficientă din punct de vedere energetic. Contoarele inteligente vă permit, de asemenea, să setați temporizatoare pentru încălzire. În acest fel, încălzirea se va porni doar în anumite momente ale zilei. Timpul de pornire sau oprire a încălzirii vă va permite să economisiți mai mult în timpul iernii.

broken image

8. Instalați panouri solare

Dacă aveți resurse financiare și spațiu suficient, atunci instalarea panourilor solare va fi una dintre cele mai eficiente caracteristici pe calea către o clădire mai eficientă din punct de vedere energetic. Cu PV, trebuie să achiziționați doar o cantitate mică de energie electrică de la rețea și chiar puteți vinde excesul înapoi companiei de energie pentru a reduce și mai mult costurile cu energia.
Panourile fotovoltaice pot alimenta tot ce este electric din casa dvs. și pot fi folosite și pentru a vă încălzi apa și încăperile. Sistemele de panouri solare necesită de obicei o investiție inițială, dar vă pot economisi mulți bani la facturile de energie pe termen lung.

broken image

Faceți clic pentru a vedea mai multe exemple de panouri fotovoltaice instalate pe case. Contactați-ne pentru a vedea dacă casa dumneavoastră este potrivită pentru panouri fotovoltaice și pentru a obține o ofertă.