Cum să alegeți între sistemul solar On-Grid și Off-Grid?

· Știri din Industrie

Veți citi:

(1)Ce sunt sistemul on-grid și sistemul solar off-grid?

(2)Care sunt diferențele dintre sistemele solare on-grid și off-grid?

(3)Ce este mai bine: sistemul solar on-grid sau off-grid?

Energia solară devine o opțiune din ce în ce mai populară pentru gospodăriile și întreprinderile care încearcă să își reducă la minimum amprenta de carbon și să economisească bani pe facturile de energie. Sistemele solare sunt clasificate în două tipuri: on-grid și off-grid. În ciuda variațiilor lor, ambele oferă avantaje similare. Caracterul adecvat al unui sistem solar pentru locuința sau compania dvs. este determinat de nevoile și circumstanțele individuale. Acest articol va vorbi în principal despre ceea ce face ca sistemele on-grid, off-grid și hibrid să fie diferite și apoi puteți lua în considerare care sistem este mai bun pentru dumneavoastră.

Ce sunt sistemul on-grid și sistemul solar off-grid

Ce sunt sistemul on-grid și sistemul solar off-grid?

Sistemul solar la rețea

Această tehnică, cunoscută și sub numele de grid-tied sau grid-feed, este cea mai populară și utilizată pe scară largă atât în locuințe, cât și în întreprinderi.

Un sistem solar on-grid, după cum sugerează și numele, este conectat la rețeaua locală de utilități. Sistemele solare on-grid funcționează în tandem cu sursa de energie a casei dvs. pentru a furniza cât mai multă energie posibil. Arhitectura sa inteligentă îi permite să detecteze când este disponibilă energia electrică și când nu este, permițându-i să sincronizeze furnizarea de energie cu cea din rețea.

Sistemul solar la rețea este alcătuit din următoarele părți:

(1)Invertor la rețea (GTI) sau microinvertoare

(2)Contor de energie

Sistemul începe cu panourile solare, care captează și convertesc lumina solară în curent continuu (DC). Invertorul convertește curentul continuu (DC) în curent alternativ (AC), care este apoi direcționat printr-un tablou de distribuție pentru a alimenta casa și aparatele electrocasnice. În cele din urmă, contorul de energie monitorizează energia pentru a calcula cantitatea de energie electrică generată atât de rețea, cât și de sistemul solar. Atunci când energia solară este insuficientă, cum ar fi noaptea sau în zilele înnorate, invertorul revine la sursa de alimentare din rețea.

Sistemele solare de rețea sunt, de asemenea, mai puțin costisitoare, deoarece nu trebuie să achiziționați un dispozitiv de rezervă cu baterii costisitor pentru a stoca energia suplimentară.

Sistem solar în afara rețelei

Sistemele solare off-grid sunt complet izolate de rețeaua de utilități electrice, bazându-se în primul rând pe lumina soarelui ca sursă principală de energie și sunt complet autosuficiente. Acest sistem este mai sofisticat și, prin urmare, mai scump decât sistemul on-grid.

Sistemul solar off-grid este alcătuit din următoarele componente:

(1)Regulator de încărcare solară

(2)Banca de baterii

(3)Invertor în afara rețelei

(4)Întrerupător de curent continuu (suplimentar)

(5)Generator de rezervă (opțional)

Un sistem solar off-grid funcționează prin transferul de energie de la panourile solare la o baterie solară prin intermediul unui controler de încărcare. Controlerul de încărcare reglează cantitatea de energie stocată în banca de baterii și previne supraîncărcarea acesteia. Pentru a furniza energie electrică în locuința dvs., această energie electrică este convertită în curent alternativ (AC) cu ajutorul unui invertor off-grid.

Acest sistem, prin stocarea energiei electrice în banca sa de baterii, permite ca locuința dumneavoastră să funcționeze în întregime cu energie solară, chiar și pe timp de noapte sau în zilele cu cerul acoperit. Dacă locuiți undeva unde nu există în mod constant lumină solară pe tot parcursul anului, veți avea nevoie de mai multe bănci de baterii pentru a planifica zilele fără expunere solară. Alternativ, ați putea lua în considerare achiziționarea unui generator de rezervă. Aceste generatoare furnizează de obicei curent alternativ (AC) care poate fi utilizat cu un invertor.

Care sunt diferențele dintre sistemele solare on-grid și off-grid

Care sunt diferențele dintre sistemele solare on-grid și off-grid?

Trebuie să vă analizați cu atenție cerințele și circumstanțele individuale atunci când stabiliți ce fel de sistem solar este cel mai potrivit pentru dumneavoastră. De exemplu, dacă locuiți într-o zonă predispusă la întreruperi de curent, un sistem solar off-grid este o modalitate excelentă de a menține o sursă constantă de energie electrică. Pe de altă parte, dacă doriți să vă reduceți amprenta de carbon și, în același timp, să economisiți bani pe electricitate, un sistem solar de energie electrică pe rețea ar putea fi o opțiune bună. Acesta vă poate permite să participați la contorizarea netă și, de asemenea, vă poate face să vă simțiți mai în siguranță dacă locuiți într-un loc cu o infrastructură electrică fiabilă și cu puține vârfuri de lumină solară.

Abilitatea de a accesa rețeaua electrică

Sistemele solare pe rețea pot atât să se bazeze pe energia solară pentru a produce electricitate, cât și să utilizeze energie din rețeaua publică. Sistemele off-grid au potențialul de a rămâne fără energie electrică în timpul perioadelor prelungite de vreme mohorâtă. Reședințele on-grid pot folosi întotdeauna energia electrică a companiei de utilități, în funcție de necesități.

Generarea de energie electrică în exces față de cerere

Atunci când sistemul produce mai multă energie decât aveți nevoie, soluțiile on-grid ar putea fi răsplătite. Trimiterea excesului de energie înapoi în rețea vă poate aduce bani dacă compania de utilități permite măsurarea netă. Pentru energia pe care o furnizați înapoi în rețea, veți primi, în mod normal, credite pe factura de electricitate. În același caz al unui sistem solar fără rețea, excesul de energie este stocat în banca de baterii și poate fi salvat pentru utilizare ulterioară.

Întreruperea alimentării la rețea

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale sistemului on-grid este că nu veți avea acces la electricitate dacă nu este soare și rețeaua se întrerupe, ceea ce duce la o pană de curent. Cu excepția cazului în care, desigur, decideți să investiți într-o bancă de baterii sau un generator.

Sistemele solare off-grid oferă liniște sufletească proprietarilor de locuințe care locuiesc în locuri predispuse la întreruperi de energie electrică sau la condiții meteorologice aspre. Aceștia pot continua să folosească energia electrică chiar dacă sistemul de alimentare cedează.

Taxe pentru energie electrică

Un sistem on-grid va duce în continuare la taxe minime în contul dvs. de electricitate, deoarece este conectat la rețeaua locală de utilități. O taxă de serviciu pentru conectarea sistemului dvs. solar la rețea este una dintre cheltuieli, la fel ca și o taxă de cerere pentru tariful electric mai mare pe care îl plătiți pentru energia electrică utilizată în perioadele de vârf de cerere, sau atunci când casa dvs. utilizează cea mai mare cantitate de energie electrică.

Unul dintre avantajele sistemelor solare off-grid este că nu trebuie să plătiți facturi de energie electrică dacă vă generați propria energie. Eliminarea facturii de electricitate poate reprezenta o economie financiară considerabilă pentru gospodării, în special în locațiile cu costuri ridicate ale energiei electrice. Producerea propriei electricități vă poate economisi sute sau chiar mii de dolari în fiecare an.

Cost total

Soluția de conectare la rețea este simplu de instalat și ieftină. Ea permite clienților casnici și comerciali să primească bani pasivi din excesul de energie produs de sisteme. Potrivit unei cercetări a Economic Times, clădirile private, comerciale sau industriale pot beneficia de "beneficiul amortizării accelerate" prin instalarea sistemelor fotovoltaice pe acoperiș, care acum este de 80% într-un an.

Deși o soluție off-grid nu vă obligă să plătiți facturi de energie electrică, aceasta necesită o cheltuială inițială considerabilă. Din fericire, există numeroase programe guvernamentale și scutiri de taxe disponibile pentru a vă ajuta cu costurile inițiale.

Sistemele off-grid cu baterii LFP necesită puțină sau deloc întreținere, iar panourile solare pot supraviețui mai mult de 25 de ani înainte de a fi necesară înlocuirea lor. Sistemele solare off-grid pot fi o investiție excelentă pe termen lung, mai ales în condițiile în care costul surselor tradiționale de energie electrică, cum ar fi combustibilii fosili, continuă să crească.

Ce este mai bine: sistem solar on-grid sau off-grid

Ce este mai bine: sistem solar on-grid sau off-grid?

Iată câteva puncte cruciale de care trebuie să țineți cont atunci când stabiliți ce fel de sistem solar este ideal pentru dumneavoastră:

1. Buget

Sistemele solare on-grid sunt, de obicei, cea mai rentabilă opțiune. Veți putea să vă reduceți cheltuielile lunare cu energia electrică, câștigând în același timp bani sub formă de credite.

Sistemul off-grid este mai complicat și necesită costuri inițiale mai mari pentru echipamente suplimentare, cum ar fi băncile de baterii scumpe, pentru a fi practic.

2. Situația mediului

Dacă locuiți într-un oraș cu acces convenabil la liniile de electricitate, un sistem on-grid este simplu de instalat în casa dumneavoastră.

Cu toate acestea, dacă locuiți într-o regiune care este deconectată de la rețeaua electrică, un sistem off-grid este metoda ideală pentru a vă alimenta casa.

3. Cerințele dumneavoastră în materie de energie

Dacă aveți o familie numeroasă sau o clădire cu un nivel ridicat de cerere de energie electrică, un sistem solar on-grid este o opțiune de rezervă excelentă pentru a vă asigura că nu rămâneți niciodată fără energie electrică.

Sistemele off-grid, pe de altă parte, au avantajul de a putea stoca energie pentru a o folosi 24 de ore din 24, 7 zile din 7, dacă aveți o casă mai mică sau dacă locuiți într-o zonă predispusă la întreruperi frecvente de curent.

Pentru casele care doresc să adauge energia solară în mixul lor energetic, atât sistemele solare conectate la rețea, cât și cele deconectate de la rețea sunt posibilități fezabile.

Sistemul solar on-grid vă poate permite să profitați de contorizarea netă și să economisiți bani la factura de electricitate. Sistemul solar off-grid oferă independență energetică completă față de infrastructura învechită, precum și securitate împotriva întreruperilor de curent.

Indiferent de opțiunea pe care o alegeți, crearea de energie curată și regenerabilă, reducerea amprentei de carbon și economisirea de bani la cheltuielile cu energia reprezintă o situație în care toți câștigă. Înainte de a decide asupra tipului de sistem solar care este cel mai potrivit pentru dumneavoastră, trebuie să vă analizați cu atenție cerințele și circumstanțele individuale.

Maysun Solar este specializată în producția de module fotovoltaice de înaltă calitate încă din 2008. Alegeți din varietatea noastră largă de panouri solare full black, cu ramă neagră, argintii și din sticlă de sticlă, care utilizează tehnologiile half-cut, MBB, IBC și shingled. Aceste panouri oferă performanțe superioare și modele elegante care se integrează perfect în orice clădire. Maysun Solar a stabilit cu succes birouri, depozite și relații pe termen lung cu instalatori excelenți în numeroase țări! Vă rugăm să ne contactați pentru cele mai recente cotații de module sau pentru orice întrebări legate de energia fotovoltaică. Suntem încântați să vă ajutăm.

Referință:

Chint. (2023, March 17). Grid-Tied vs. Off-Grid Solar: Which is Right for You? CHINT. https://chintglobal.com/blog/grid-tied-solar-vs-off-grid-solar/

Ecoflow. (2023). What are the differences between On-Grid and Off-Grid solar? EcoFlow US Blog. https://blog.ecoflow.com/us/differences-between-on-grid-off-grid-solar-system/

Genus. (2021). Major Differences between On-Grid and Off-Grid Solar System. Genus. https://www.genusinnovation.com/blogs/on-grid-and-off-grid-solar-system

https://www.cnbctv18.com. (2022, January 19). Off-grid or on-grid solar power system, which one should you choose? cnbctv18.com. https://www.cnbctv18.com/environment/off-grid-or-on-grid-solar-power-systems-which-one-should-you-choose-12171952.htm

Solar-Admin. (2022, December 29). A guide on the key differences between On-Grid & Off-Grid solar system. Solar Square Blog. https://www.solarsquare.in/blog/on-grid-and-off-grid-solar-system/

Wolf, S. (n.d.). The difference between Off-Grid and On-Grid solar energy. https://www.paradisesolarenergy.com/blog/difference-between-off-grid-and-on-grid-solar-energy

S-ar putea să vă placă și:

Cele mai recente actualizări ale industriei energiei solare (PV) în Europa
Sistem fotovoltaic pe acoperiș: Reducerea facturilor de energie, creșterea conștientizării ecologice
Microcrăpături în panourile solare: Ce trebuie să știți