Microcrăpături în panourile solare: Ce trebuie să știți

· Știri din Industrie

Cu câțiva ani în urmă, microfisurile celulelor, punctele fierbinți și efectele PID erau trei factori importanți care afectau performanța modulelor fotovoltaice din siliciu cristalin. În ultimii ani, odată cu progresul rapid al tehnologiei de procesare, al echipamentelor și al materialelor, aceste probleme au fost îmbunătățite substanțial în procesul de producție a panourilor solare, iar calitatea panourilor solare care ies din fabrică este garantată.

În ultimii ani, odată cu dezvoltarea rapidă a pieței distribuite, problema microfisurilor cauzate de forțele externe necorespunzătoare în timpul depozitării, transportului și instalării modulelor a devenit o nouă problemă din cauza echipelor de instalare mari și mici de calitate mixtă sau fără pregătire sistematică, după ce modulele părăsesc fabrica și înainte și după instalare. În cele ce urmează, ne vom concentra asupra cauzelor apariției microfisurilor în panourile solare în timpul transportului, instalării și utilizării, asupra efectelor negative ale microfisurilor și asupra principalelor soluții.

Microcrăpăturile se referă la fisurile invizibile care se pot produce în unitatea celulară și care nu sunt ușor detectabile cu ochiul liber atunci când celula (modulele) este supusă unor solicitări mecanice sau termice mari.

Care sunt cauzele formării microfisurilor?

Care sunt cauzele formării microfisurilor?

Înainte și după instalare, fracturile celulelor reprezintă o problemă obișnuită atât pentru producătorii de panouri solare, cât și pentru proprietarii de sisteme. Solicitările mecanice în timpul transportului și al instalării, precum și factorii de mediu extremi sunt responsabili de apariția microfisurilor în panourile solare.

Atunci când un obiect se deformează din cauza unei cauze externe (forță, schimbare de umiditate și temperatură etc.), stresul mecanic este o forță internă care interacționează între părțile obiectului pentru a încerca să reziste cauzei externe și să readucă obiectul din poziția de după deformare în poziția de dinainte de deformare.

Stresul mecanic în procesul de logistică și al lanțului de aprovizionare poate fi provocat de:

(1)Ambalare necorespunzătoare

(2)Modalități de transport necorespunzătoare

(3)Metode de manipulare necorespunzătoare

Ambalare necorespunzătoare
Modalități de transport necorespunzătoare

Stresul mecanic în timpul instalării unui sistem fotovoltaic solar poate fi provocat de:

(1)Utilizarea modulelor ca platformă pentru alte echipamente sau pentru a călca în picioare

(2)Modulele se izbesc sau cad în timp ce sunt ridicate pe acoperiș

(3)Instalarea pe o suprafață care nu este plană ar putea duce la răsucirea cadrului de montaj și la solicitarea modulului.

Următorii factori de mediu pot duce la apariția de microfisuri și în sistemele fotovoltaice solare:

(1)Ciclul termic, sau schimbarea temperaturii între zi și noapte

(2)Congelarea și umiditatea

(3)Sarcina vântului și sarcinile de presiune ciclice (sau dinamice)

(4)Căderile abundente de zăpadă

(5)Grindină

Cum pot fi descoperite microfisurile după instalare

Cum pot fi descoperite microfisurile după instalare?

Utilizarea camerelor cu infraroșu pentru a urmări variațiile de temperatură de pe suprafața panourilor solare este cea mai eficientă tehnică de localizare a defectelor din panourile solare la fața locului. Celulele panourilor solare fisurate dezvoltă o zonă de rezistență ridicată cu o temperatură mai mare decât celulele învecinate atunci când sunt expuse la lumina soarelui.

O cameră cu infraroșu poate identifica în mod eficient regiunile cu variații mari de temperatură și poate notifica echipa de întreținere, astfel încât aceasta să poată investiga imediat panourile dubioase.

Partenerul coreean al Allied Vision, DISSEM, a ajutat un important furnizor de sisteme de inspecție a celulelor solare să dezvolte o soluție de imagistică rentabilă bazată pe electroluminescența spectrală în infraroșu apropiat.

Ce efecte negative au microfisurile?

Microcrăpăturile pot provoca pierderi și pot duce la efecte de hot spotting

Potrivit studiului, microfisurile pot provoca o separare electrică care lasă unele componente celulare în stare latentă. Cu toate acestea, deoarece microfisurile pot avea o serie de efecte, inclusiv niciunul, estimarea pierderii de energie electrică provocată de aceste microfisuri este dificilă. Respingerea fiecărui modul care prezintă o microfisură poate cauza probleme, în special în ceea ce privește garanția, dar nu este necesar să se procedeze astfel pentru ca toate modulele să funcționeze în continuare la nivelul de putere asigurat pe durata de viață a acestora. Potrivit unor cercetări, un modul cu mai multe fisuri care nu separă anumite zone ale celulei poate suferi pierderi de până la 2,5%. În cazul unui modul cu microfisuri care chiar izolează porțiuni ale celulei, pot apărea pierderi mai mari. De asemenea, se pot forma puncte fierbinți ca urmare a microfisurilor. Acestea apar atunci când rezistența internă a celulei deteriorate crește, iar curentul circulă prin ea, crescând temperatura celulei. S-a demonstrat că zonele fierbinți agravează deteriorarea unei celule.

Microcrăpăturile pot cauza pierderea de energie în panourile solare și chiar incendii

Unele microfisuri de pe panoul solar nu este evident, privirea directă este, de asemenea, în imposibilitatea de a vedea, mulți oameni vor simți că nu este o problemă prea mare, puteți continua să utilizați, de fapt, nu, microfisurile vor provoca un factor direct este de a provoca o scădere a puterii panoului solar, pot exista unele foarte ușoare, în această etapă a puterii de testare nu va fi o mare schimbare, dar după câteva luni, un an de expansiune și contracție termică, puterea panourilor solare va scădea brusc. Chiar și unele scurtcircuite interne grave vor apărea provocând incendii și așa mai departe.

Cum pot fi reparate microfisurile

Cum pot fi reparate microfisurile?

Microfracturile se dezvoltă în interiorul celulelor și nu pot fi reparate fără o înlocuire a modulului. Cu toate acestea, dacă microfisurile nu au un impact prea mare asupra funcționării normale a panourilor solare, acestea pot fi utilizate în continuare. Prin urmare, instalatorii și utilizatorii finali ar trebui să se concentreze asupra modului de manipulare, instalare și utilizare științifică a panourilor solare pentru a preveni apariția microfisurilor.

Cum să prevenim microfisurile

Cum să prevenim microfisurile?

Pentru a preveni în mod eficient microfisurile panourilor solare, trebuie abordate trei domenii cruciale: producția, transportul și instalarea și mediul de operare. O componentă cheie a abordării este alegerea unui producător de panouri solare care să conștientizeze necesitatea de a preveni microfisurile.

Un furnizor de panouri solare calificat ar trebui să îndeplinească următoarele condiții:

(1)Un lanț de aprovizionare organizat

(2)Un program de garanție bazat pe garanții pentru clienți

(3)Un proces de testare care să garanteze că fiecare modul este supus testării EL

(4)O reputație favorabilă

Cum se pot evita microfisurile atunci când panourile solare sunt plasate în depozitul de depozitare?

1. Pentru a ușura operațiunile de transport, evitând în același timp componentele care sunt înclinate din cauza unor fracturi sau deteriorări ascunse, întreaga cutie de componente trebuie să fie stivuită pe un loc plat și deschis.

2. Înălțimea totală a stivuirii cutiilor nu trebuie să fie mai mare decât înălțimea a două cutii. 3. Acordați o atenție deosebită modului în care paletul este deplasat cu grijă în sus și în jos pentru a preveni poziționarea în aer a colțurilor paletului.

3. Componentele trebuie să fie evitate pe cât posibil după ce au fost așezate înainte de a fi mutate pe șantier pentru a reduce manipularea sau mișcarea ulterioară, deoarece acest lucru ridică posibilitatea apariției unor fisuri ascunse în componente.

4. Componentele ar trebui acoperite cu materiale, cum ar fi pânza cu dungi colorate, după ce au fost aranjate ordonat, pentru a preveni deteriorările evidente sau fisurile ascunse provocate de înclinarea sau răsturnarea componentelor după ce șantierul a fost supus la spălarea continuă a apei de ploaie.

5. Componentele trebuie să fie aranjate în mod ordonat și așezate pe un palet sau pe o suprafață plană atunci când sunt amplasate temporar acolo, cu componentele din mijloc orientate în sus pe partea din spate și cu primele și ultimele componente orientate în sus pe partea de sticlă. Componentele plate nu pot fi așezate pe mai mult de 18 piese.

6.Trebuie să fie aranjate ordonat și plasate temporar în diagonală pe coloane sau alte lucruri; obiectele de susținere trebuie să fie plate, fără proeminențe și nu trebuie să numere mai mult de zece piese.

7.La instalarea panourilor solare, panourile solare care sunt plasate temporar undeva trebuie încărcate în aceeași zi, iar panourile rămase trebuie să fie așezate ordonat și plat sau bine protejate pentru a evita prăbușirea atunci când sunt lăsate nesupravegheate.