Politicile de subvenționare a energiei fotovoltaice (PV) din țările europene

· Știri din Industrie

Subvențiile guvernamentale au ajutat industria fotovoltaică să stabilească economii de scară pentru a concura pe piețele în care energia fotovoltaică costă mai mult decât energia din rețea. Aceste politici promovează independența energetică, locurile de muncă de înaltă tehnologie și reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Țările europene au emis politici de subvenționare a energiei fotovoltaice pentru a încuraja oamenii să instaleze sisteme fotovoltaice și să adere la conceptul de economisire a energiei și de protecție a mediului. Prezentările politicilor țărilor europene populare în domeniul fotovoltaic sunt prezentate mai jos.

Cea mai recentă politică de subvenționare a energiei fotovoltaice din Germania

Cea mai recentă politică de subvenționare a energiei fotovoltaice din Germania

1. Un credit fiscal neimpozabil :

Venitul din energie electrică este scutit de impozit (impozitul pe venitul personal german în 22 de ani va fi de la 14% la 45%): Din ianuarie 2023, sistemele fotovoltaice instalate pe acoperișurile locuințelor unifamiliale și ale clădirilor comerciale cu o capacitate maximă de 30 kW vor fi scutite de impozitul pe venitul din producția de energie electrică; b) Pentru clădirile conlocuitoare multifamiliale, fiecare unitate de clădire poate avea 15 kW, iar fiecare contribuabil poate avea 100 kW.

Achizițiile de sisteme de stocare a energiei solare casnice sunt scutite de TVA. Aceasta include importul, cumpărarea și instalarea de sisteme solare de acoperiș și de stocare a energiei de mici dimensiuni.

2.O creștere a tarifului de alimentare:

O parte din prețul energiei electrice conectate la rețea va crește la 8,6 cenți/kWh începând cu 30 iulie 2022; b) în cazul în care utilizatorul alege să se conecteze complet la rețea, vor fi 4,8 cenți/kWh pe baza a 8,6 cenți/kWh. Tariful total de alimentare în exces, care include subvenția suplimentară pentru kWh, este de 13,4 cenți/kWh.

3.Politica de subvenționare a capacității pentru sistemele de stocare a energiei:

Unele state finanțează direct sistemele de stocare a energiei în funcție de capacitatea acestora. Utilizatorii care aleg să conecteze toată energia solară la rețea vor primi subvenții suplimentare pe baza prețului standard al energiei electrice conectate la rețea. Guvernul german dorește să încurajeze persoanele care nu au nevoie de panouri solare pentru uz personal să le instaleze pe acoperișurile lor. De asemenea, dorește ca aceste persoane să conecteze la rețea electricitatea produsă de panouri.

4. Asistență financiară:

Guvernul german oferă împrumuturi cu dobândă redusă și ajutor financiar pentru proiectele de stocare a energiei.

Instalarea, creșterea și achiziționarea de energie regenerabilă, inclusiv sisteme fotovoltaice sau de stocare a energiei, sunt sprijinite de împrumuturile cu dobândă redusă ale KfW pentru modernizarea clădirilor eficiente din punct de vedere energetic (KfW Promotion Program 270), care pot acoperi 100% din costul de achiziție la un împrumut cu o rată a dobânzii de 2,3%.

5. Costuri EEG (suprataxă pentru energia regenerabilă) mai mici la nivelul actual al prețului energiei electrice:

Costurile energiei electrice industriale germane pot fi scutite sau reduse parțial pentru a păstra competitivitatea globală a producției. Suprataxe EEG, taxe pe electricitate, taxe de transport și alte suprataxe au scăzut. Consumatorii industriali pot economisi 95% dacă urmează această abordare.

Eliminarea suprataxei pentru energia verde (suprataxă EEG) duce la o reducere a costurilor de utilizare a energiei electrice pentru consumatori de 3,72 cenți pe kilowatt.

Cea mai recentă politică de subvenționare a energiei fotovoltaice din Franța

Cea mai recentă politică de subvenționare a energiei fotovoltaice din Franța

Asistența pentru sistemele solare în Franța este asigurată prin sistemul FIT (Feed-In Tariffs). Legile determină valorile utilizate în acest sistem FIT. În cadrul acestei abordări, fie energia suplimentară produsă, fie întreaga energie este vândută în rețea. Acest sistem este completat de o lege de transfer de energie mai adaptabilă. Conform legii, producătorii nu sunt obligați să vândă energia pe care o produc.

În funcție de puterea instalată, în Franța, ratingurile FIT sunt, de asemenea, împărțite în categorii. Această clasificare are limite de 3-9-36-100 kW. În plus, vânzarea oricărei producții suplimentare sau excedentare are un impact asupra valorii FIT. Ilustrația de mai jos prezintă acest scenariu.

Cea mai recentă politică de subvenționare a energiei fotovoltaice din Spania

Cea mai recentă politică de subvenționare a energiei fotovoltaice din Spania

1. Politicile variază de la un oraș la altul sau de la un stat la altul, dar, în principiu, acestea sunt cuprinse între 40% și 50% de subvenție.

2. Costul de instalare are o subvenție de aproximativ 50%, ceea ce înseamnă aproximativ 3.500€.

3. Subvenția de stat pentru consum:

  • Commercial sau industrială: 15%. 45% pentru IMM-uri cu putere proprie egală sau mai mică de 15Kw.
  • Individuals: 40%
  • Shared instalații cu utilizare proprie: 50%
  • Public componenta administrativă: 70%.
  • Those cu o populație mai mică de 5.000 de locuitori va primi un procent suplimentar de 5%.
Cea mai recentă politică de subvenționare a energiei fotovoltaice din Italia

Cea mai recentă politică de subvenționare a energiei fotovoltaice din Italia

Guvernul italian a autorizat cinci scheme de subvenționare Conto Energia între 2005 și 2012, iar GSE, un furnizor de servicii energetice deținut de stat, s-a ocupat de emiterea, verificarea și reglementarea acestora. Propunerea permite Conto Energia să acorde subvenții pentru energia electrică generată de centrale electrice noi conectate la rețea, cu o durată tipică a subvenției de 20 de ani. Deoarece suma maximă rezervată de guvernul italian pentru subvențiile Conto Energia a fost atinsă, noile centrale electrice nu mai sunt eligibile pentru a primi noi subvenții Conto Energia începând cu 6 iulie 2013.

În 2019, guvernul italian a anunțat schema de subvenții FER 1, care acoperă patru tipuri diferite de noi centrale de producere a energiei, inclusiv centralele fotovoltaice pe acoperiș. Prin înscrierea în sistemul public gestionat de GSE sau prin participarea la licitații deschise, noile centrale de generare a energiei trebuie să obțină subvenții FER 1. Capacitatea instalată care poate primi subvenții în cadrul planului de subvenții are o cerință privind limita superioară; capacitatea instalată care depășește limita superioară nu este eligibilă pentru subvenții.

În plus, Italia a introdus recent o nouă politică de subvenționare, care oferă 90% din subvenția pentru costurile instalate pentru capacitatea fotovoltaică nou instalată în scopuri agricole, pentru a sprijini companiile din agricultură, acvacultură și agroindustriale să investească în extinderea producției de energie fotovoltaică. Subvenția este estimată la 1,2 miliarde de euro și va fi în vigoare până la 30 iunie 2026.

Cea mai recentă politică de subvenționare a energiei fotovoltaice din Anglia

Cea mai recentă politică de subvenționare a energiei fotovoltaice din Anglia

1.Modificarea standardelor aferente pentru a promova instalarea de sisteme fotovoltaice în clădiri

Cererea de energie solară fotovoltaică rezidențială a crescut semnificativ ca urmare a crizei prețurilor la energie și a conflictului din Ucraina. În plus, noile reglementări privind construcțiile rezidențiale din Anglia și Țara Galilor impun acum sisteme fotovoltaice pe acoperiș pentru toate locuințele noi și este probabil ca mai multe gospodării să achiziționeze sisteme de stocare a energiei care pot maximiza tarifele de timp de utilizare.

Drepturile de dezvoltare a licențelor de dezvoltare a sistemelor fotovoltaice pe acoperiș în Marea Britanie au fost modificate ultima dată în 2015, când bariera pentru dezvoltarea licențelor de dezvoltare a sistemelor fotovoltaice pe acoperiș a crescut de la 50 kW la 1 MW. De asemenea, guvernul britanic va modifica criteriile de performanță pentru a impune instalarea de sisteme fotovoltaice în toate casele și structurile noi.

2.Eliminarea TVA pentru sistemele fotovoltaice casnice

Strategia stimulează deja această tehnologie, după cum reiese din recenta eliminare a TVA-ului pentru sistemele solare casnice în Regatul Unit.

Guvernul britanic se va consulta cu privire la revizuirea reglementărilor de planificare pentru instalarea sistemelor solare la scară largă, pentru a consolida politicile care sprijină dezvoltarea pe terenuri neprotejate. Aceasta include lupta pentru protejarea mediului și asigurarea faptului că comunitatea continuă să aibă un cuvânt de spus în ceea ce privește inițiativele.

Impactul preconizat al politicii britanice de subvenționare a energiei fotovoltaice:

Asociația solară britanică a aplaudat publicarea strategiei și a prezis că, până în 2035, sistemele solare instalate în Regatul Unit vor crește de la capacitatea instalată actuală de 14 GW la 70 GW, ceea ce va duce la o creștere de cinci ori a capacității instalate și la crearea de locuri de muncă suplimentare.

"Planul guvernului britanic de a crește de 5 ori capacitatea instalată a sistemelor fotovoltaice până în 2035 arată că acum are același obiectiv ca și industria fotovoltaică din Marea Britanie", a declarat Chris Hewett, director executiv al Asociației solare britanice. Guvernul britanic a anunțat public planuri care ar putea accelera instalarea sistemelor solare. Aceste planuri includ licitații CFD și potențiale modificări ale finanțării accesibile.

Implementarea acestor planuri ar putea, de asemenea, să creeze numeroase locuri de muncă și să reducă cheltuielile cu energia. În plus, ar spori securitatea energetică a Regatului Unit.

Cea mai recentă politică de subvenționare a energiei fotovoltaice din Austria

Cea mai recentă politică de subvenționare a energiei fotovoltaice din Austria

Subvenții pentru investiții în sisteme fotovoltaice (PV) și în stocarea energiei.

Clasificarea PV este împărțită în patru categorii: A → D, cele patru categorii nu fac o distincție specială între prezența sau absența echipamentelor de stocare a energiei

Clasa A: sisteme fotovoltaice ≤ 10kWp

Clasa B: 10≤Sisteme fotovoltaice≤20kWp

Clasa C: 20≤Sistem fotovoltaic≤100kWp

Categoria D: 100 ≤ sistem PV ≤ 1,000kWp

Costurile subvențiilor:

Categoria PV A: 285 EUR/kWp (max.).

Categoria PV B: 250 EUR/kWp (max.)

Fotovoltaic categoria C: 180 EUR/kWp (max.)

Fotovoltaic categoria D: 170 EUR/kWp (max.)

Stocarea energiei electrice: 200 EUR/kWp (subvenționat numai pentru echipamentele de stocare combinate cu sisteme fotovoltaice noi sau extinse).

Politica de subvenționare a energiei fotovoltaice în Suedia

Politica de subvenționare a energiei fotovoltaice în Suedia

În octombrie 2022, Ministerul suedez de Finanțe a emis un nou regulament pentru a crește deducerea fiscală pentru instalarea de sisteme fotovoltaice de la 15 % la 20 %; suma totală este estimată la 280 de milioane de coroane suedeze, începând cu 1 ianuarie 2023.

1. Pentru reședințele private

Limita de scutire de impozit este majorată de la 255 kW, cât era anterior, la 500 kW de putere instalată.

  • Solar panourile din instalațiile cu o putere de 500 kW sau mai mare sunt supuse impozitului integral pe energie.
  • Solar electricitatea provenită de la instalații cu o putere proprie mai mică de 500 kW - dar în cazul în care proprietarul are panouri solare care totalizează mai mult de 500 kW în instalații diferite - poate fi impozitată printr-o taxă pe energie redusă. Taxa redusă pe energie/taxa solară este în prezent de 0,6 öre/kWh.
  • Anyone cu panouri solare instalate care totalizează mai puțin de 500 kW (echivalentul a aproximativ 2.500 de metri pătrați) este complet scutit de taxa pe energie.

2. Scutiri fiscale pentru instalații

Deducerea fiscală pentru tehnologia verde Deducere fiscală de 15% pentru instalarea sistemelor fotovoltaice conectate la rețea.

Reducere fiscală de 50% pentru instalarea de sisteme de stocare a energiei electrice autoproduse.

Reducere fiscală de 50% pentru instalarea de stâlpi de încărcare a vehiculelor electrice.

Deducere fiscală pentru costurile lucrărilor și ale materialelor, plafonată la 50.000 SEK.

3. Reducere fiscală pentru energia electrică introdusă în rețea

Reducere de impozit de 60 kEUR/kWh pentru excesul de energie electrică introdusă în rețea.

Maysun Solar va continua să actualizeze blogul cu privire la subvențiile pentru politica fotovoltaică din diferite țări, vă invităm să vă abonați!

Maysun Solar se concentrează pe crearea de module fotovoltaice premium încă din 2008. Utilizăm tehnologiile half-cut, MBB, IBC și Shingled într-o varietate de panouri solare, inclusiv cele care sunt complet negre, cu ramă neagră, argintii și sticlă la sticlă. Aceste panouri solare oferă performanțe excepționale și un aspect șic, care se potrivesc bine cu orice arhitectură. Maysun Solar a creat în mod eficient depozite și birouri în numeroase națiuni și a dezvoltat legături durabile cu instalatori de top! Contactați-ne dacă aveți întrebări despre fotovoltaice sau dacă doriți cele mai recente cotații pentru module. Vom fi încântați să vă ajutăm.

Sursa:

https://www.pv-magazine.com/2023/01/13/austria-allocates-650-million-for-solar-incentives-in-2023/

https://guangfu.bjx.com.cn/news/20220412/1217012.shtml

https://www.pv-magazine.com/2022/05/14/the-weekend-read-european-pv-subsidies-a-divisive-topic/

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2090447921004470?__cf_chl_tk=D9aiSgycATAwTbBpT0sQ29w0njEGe.DM2Tbe79yvOfs-1690876519-0-gaNycGzNIvs#b0460

https://xueqiu.com/8431271718/239509788

https://en.wikipedia.org/wiki/Financial_incentives_for_photovoltaics

S-ar putea să vă placă și:

Ce nu știați despre schimbările de preț ale panourilor solare
Știți care este importanța curățării panourilor solare?
Explorarea efectului temperaturii asupra capacității panourilor solare de a genera electricitate