Știți care este importanța curățării panourilor solare?

· Știri din Industrie,Maysun povestea clientului

Mașinile bine lubrifiate și bine întreținute sunt mai performante și durează mai mult. La fel cum ne dorim ca roțile noastre să nu fie murdare, ne dorim ca panourile noastre solare să fie la fel de curate și eficiente ca și cum ar fi noi.

După ce ați comparat mai mulți furnizori și apoi ați muncit din greu pentru a le instala pe casa dumneavoastră, credeți că totul s-a terminat? Bineînțeles că nu, un sistem de panouri solare este o investiție majoră care v-a costat bani, așa că trebuie întreținut pentru a se asigura că va dura mai mult, iar acest lucru include faptul că trebuie să curățați panourile din când în când.

Căutați.

Există vreun rău în a nu curăța? De ce este important să curățați panourile solare

Există vreun rău în a nu curăța? De ce este important să curățați panourile solare?

Da, există o mulțime de probleme grave dacă nu curățați panourile în mod regulat:

1. Pierderea de energie: CleanTechnica a raportat rezultatele unei analize colectate de National Renewable Energy Laboratory (NREL), care a arătat că pierderea totală a panourilor este de aproximativ 30% dacă acestea nu sunt curățate corespunzător.

Dacă nu efectuați întreținerea necesară a panourilor timp de doi ani, procentul de energie care ar putea fi pierdut pe trimestru este următorul:

Anul 1, trimestrul 1: 5% pierdere de energie

Anul 1, trimestrul 2: 10% pierdere de energie

Anul 1, trimestrul 3: 15% pierdere de energie

Anul 1, trimestrul 4: 20% pierdere de energie

Anul 2, trimestrul 1: 25% pierdere de energie

Anul 2, trimestrul 2: 30% pierdere de energie

Anul 2, trimestrul 3: 35% pierderi de energie

Anul 2, Q4: 35% pierderi de energie

2. Deteriorarea panoului solar propriu-zis: Ca urmare a perioadelor prelungite de necurățenie, pe panoul fotovoltaic se acumulează o cantitate mare de praf, excremente de păsări, frunze și chiar apă de ploaie. Interiorul panoului fotovoltaic va fi încălzit în mod neuniform, rezultând un efect de punct fierbinte care dăunează consumului de energie. Acest lucru va reduce semnificativ durata de viață a panourilor solare;

3. Neatractiv: Panourile solare murdare și acoperite de praf de pe acoperiș nu numai că afectează frumusețea generală a clădirii, dar dau oamenilor sentimentul că sunt dezordonate și că nu acordă atenție mediului înconjurător. Fiind un nou tip de utilizare a energiei, aplicarea panourilor solare ar fi trebuit să devină un peisaj frumos, dar aceste panouri solare neatractive fac ca acest peisaj frumos să dispară.

Cum să curățați panourile solare

Pentru a rezuma, curățarea panourilor solare este necesară.

Cum să curățați panourile solare?

1. Zonele care necesită întreținere și curățare frecventă a panourilor solare:

(1)Zone poluate. Panourile solare instalate în zone puternic poluate, în special în apropierea fabricilor, a autostrăzilor sau a aeroporturilor, se pot confrunta cu o murdărire atmosferică semnificativă și cu acumulări de ulei.

(2)Zone puternic împădurite. Instalațiile cu mulți copaci în apropiere pot avea mai multe frunze care cad pe panouri, blocând absorbția luminii solare. Copacii pot atrage, de asemenea, păsări, ceea ce poate duce la o acumulare de fecale, umbrind celulele fotovoltaice și deteriorând suprafața din cauza acidității, ceea ce poate reduce eficiența.

(3)Zonele deșertice. Zonele cu climă uscată, muntoasă și prăfuită au acumulări mari de nisip pe panourile solare, blocând lumina și zgâriind suprafața.

2. Cel mai bun moment pentru a curăța panourile solare: Poluarea este de obicei mai mare iarna, deoarece aerul rece este mai aproape de sol decât aerul cald din timpul verii, astfel încât poluanții se acumulează mai ușor.

Acest lucru înseamnă că primăvara este cea mai bună perioadă a anului pentru a curăța panourile solare, care pot deveni prea fierbinți pentru a fi atinse în timpul verii. Cel mai bun moment al zilei pentru a le curăța este dimineața sau seara, când sunt mai reci.

Unelte: Pentru a încerca să vă curățați singuri panourile solare, ar trebui să puteți găsi acasă materiale adecvate pentru utilizare

3. Unelte: Pentru a încerca să vă curățați singuri panourile solare, ar trebui să puteți găsi acasă materiale adecvate pentru utilizare. Pentru cele mai bune rezultate și pentru a vă asigura că nu vă zgâriați în niciun fel panoul solar, folosiți pur și simplu apă și un burete sau o cârpă moale, neabrazivă, pentru a îndepărta murdăria și resturile.

Uscați cu o mătură de cauciuc sau cu un șampon, așa cum ați face-o cu geamurile ferestrelor sau când vă spălați mașina, pentru a evita să lăsați reziduuri. Dacă trebuie să folosiți săpun, nu folosiți nimic mai puternic sau mai dur decât detergentul de vase.

Cel mai bine este să folosiți săpunuri care sunt ecologice și fără substanțe chimice, deoarece nu vor afecta plantele sau animalele atunci când sunt stropite de pe acoperiș și nu vor lăsa în urmă un reziduu neplăcut care ar putea marca panourile dvs.

4. ATENȚIE: Vă rugăm să țineți cont de acest lucru pentru a evita deteriorarea panoului atunci când îl curățați singur:

4. ATENȚIE: Vă rugăm să țineți cont de acest lucru pentru a evita deteriorarea panoului atunci când îl curățați singur:

(1) Mai întâi trebuie să opriți sistemul de operare. Asigurați-vă că opriți izolatoarele de curent alternativ și de curent continuu, deoarece lichidele și electricitatea vor conduce electricitatea.

(2) Nu utilizați săpunuri dure, cum ar fi detergenți puternici sau săpunuri care conțin substanțe chimice, deoarece acestea pot coroda suprafața unității panoului solar.

(3) Nu utilizați instrumente de curățare aspre, cum ar fi cârpe de emery, bureți sau mături cu dinți groși, care pot zgâria suprafața panoului;

(4) Nu stați în picioare pe panourile solare, deoarece greutatea poate provoca ruperea acestora;

(5) Nu uitați să vă verificați periodic panoul.

5. Unghiurile bune de montare ajută panourile solare să rămână mai curate: Panourile instalate într-un unghi sunt mai susceptibile de a fi curățate de scurgerea apei de ploaie decât panourile instalate pe o suprafață plană, unde apa se adună în piscină și lasă un reziduu.

Unghiul de amplasare adecvat pentru instalarea panourilor fotovoltaice este de 45 de grade, spre sud.

Metoda de calcul a unghiului de montare a panourilor fotovoltaice:

Azimut = (momentul de vârf al sarcinii într-o zi (sistem de 24 de ore) - 12) x 15 + (longitudine - 116)

Maysun deservește diverse țări din 2008, iar produsele sale au intrat în mii de case. Relațiile Maysun cu instalatorii locali din întreaga Europă ne permit să vă oferim panouri solare de cea mai bună calitate, cele mai rentabile, precum și cele mai detaliate ghiduri de instalare și întreținere a panourilor solare.

Proiectul este amplasat pe acoperișul unei case din Austria, faceți clic pe imagine pentru mai multe informații despre produs
Proiectul este amplasat pe acoperișul unei case din Germania, faceți clic pe imagine pentru a afla mai multe despre produs.

Cu Maysun Solar, avem o mare varietate de panouri solare cu șindrilă, semicupate, cu ramă neagră, complet negre, cu ramă argintie din care puteți alege, care au performanțe excelente și un design elegant pentru a se integra perfect în orice clădire. Maysun Solar a stabilit cu succes birouri, depozite și relații pe termen lung cu instalatori excelenți în multe țări! Oferim cele mai convenabile panouri solare pentru instalare, precum și curățarea și întreținerea viitoare. Nu ezitați să ne contactați pentru o ofertă actualizată de module sau pentru orice întrebări legate de energia fotovoltaică.

S-ar putea, de asemenea, să vă placă:

Încapsularea panourilor solare: o componentă cheie pe care s-ar putea să o ignorați
Tehnologia IBC: O revoluție în eficiența și estetica celulelor solare primare
Procesul de producție a celulelor de panouri fotovoltaice pe care nu îl cunoașteți