Cum pot afecta punctele fierbinți panourile solare?

· Știri din Industrie,Maysun povestea clientului

Energia solară este obținută prin intermediul soarelui. Aceasta s-a dezvoltat rapid în ultimii ani și a devenit cea mai naturală sursă de energie regenerabilă. Potențialul său este aproape nelimitat. Pe scurt, principiul de generare a energiei este că sistemul fotovoltaic are nevoie de lumina soarelui pentru a genera energie și constă în mai multe panouri fotovoltaice conectate în serie și în paralel. Cu toate acestea, panourile solare își pot pierde din eficiență din cauza mai multor factori, dintre care unul dintre aceștia este efectul de punct fierbinte, este considerat a fi una dintre cauzele comune ale defecțiunilor panourilor solare. Această problemă este destul de gravă. Ea nu va afecta doar producția de panouri solare, ci și siguranța panourilor solare.

Ce este efectul de punct fierbinte?

Un punct fierbinte pe un panou solar este o zonă care înregistrează temperaturi mai ridicate decât restul panoului. Acestea sunt frecvente și foarte greu de prevăzut. Stresul celulelor poate ajunge, de obicei, până la 150°C, ceea ce poate duce la daune permanente și ireversibile, cum ar fi fisurarea sticlei, degradarea celulelor etc.

Atunci când celulele solare sunt conectate în serie, acest lucru reduce conexiunea totală de curent în șirul solar atunci când o celulă este umbrită, ceea ce face ca celulele bune să producă o tensiune mai mare și poate adesea să polarizeze invers celulele rele.

Ce este efectul de punct fierbinte?

Un studiu efectuat în Statele Unite a analizat modulele fotovoltaice care funcționează timp de 1-3 ani pentru a afla cauzele defecțiunilor și degradării modulelor. Dintre cele 115 module observate, 22 % au fost deteriorate din cauza efectelor de punct fierbinte.

Uneori, punctele termice se vor manifesta sub forma unor pete maronii sau a unor deteriorări evidente pe suprafața panoului. Dar, de cele mai multe ori, petele de căldură sunt invizibile cu ochiul liber. Așadar, dacă nu le puteți vedea, nu înseamnă că nu există.

Cel mai bun mod de a detecta punctele fierbinți este prin imagistica termică, care poate evidenția punctele fierbinți.

De ce apare efectul de hot spot?

De ce apare efectul de hot spot?

1. Umbrele proiectate: Obiectele din apropierea sau de deasupra panoului (cum ar fi copaci, echipamente, clădiri, pereți etc.) pot proiecta umbre pe panou.

2. Murdărie: Murdăria și depunerile, cum ar fi excrementele de păsări, noroiul, murdăria acumulată în colțurile panoului pe suprafața de sticlă a panoului, vor împiedica lumina să intre în celulă în acel punct anume și o vor bloca.

3. Defecte de proiectare internă: Selectarea unor componente inferioare și erorile de producție pot duce la defecte ale îmbinărilor de lipit, defecte ale celulelor fotovoltaice etc.

4. Deteriorări structurale: Din cauza problemelor de producție și de calitate, cum ar fi defectele de aliniere a celulelor, problemele de laminare sau sudarea slabă, precum și manipularea panoului de baterii în timpul instalării

5. Factori externi: Deteriorări cauzate de condițiile meteorologice, cum ar fi zăpada, grindina, fulgerele, căldura sau frigul extrem.

Cum se poate preveni efectul de punct fierbinte?

Cum se poate preveni efectul de punct fierbinte?

1.Selectați compania potrivită: Alegeți o companie legitimă și asigurați-vă că achiziționați panouri solare de la o companie profesionistă și certificată. În plus, astfel de companii oferă o gamă mai largă de servicii și servicii mai specializate. Materialul panourilor trebuie să fie de bună calitate pentru o performanță termică optimă. Pentru că, de obicei, acestea vor include informații despre produs pentru a fi cât mai utile.

Maysun produce module fotovoltaice de înaltă calitate încă din 2008. Este un producător de panouri solare cu o experiență profesională de 15 ani și vă va oferi produse fotovoltaice foarte sigure!

2. Instalați panourile la unghiul corect: Uitați-vă la mediul înconjurător și la expunerea la lumina soarelui din locația în care doriți să instalați panoul și cunoașteți cel mai bun unghi pentru amplasarea acestuia. Atunci când instalați panourile solare, nu trebuie să existe obstacole. Așadar, nu ar trebui să fie prea aproape de clădiri, copaci sau orice altceva care ar putea face umbră.

De exemplu, dacă locul de instalare se află în emisfera nordică, atunci unghiul corect de instalare a panoului solar este de 45 de grade spre sud.

Metoda de calcul a unghiului de instalare: Azimut = (ora de vârf de încărcare a zilei (24 de ore) -12) × 15 + (longitudine -116)

3. Mențineți un flux de aer bun: punctele fierbinți sunt rezultatul acumulării de căldură în interiorul bateriei, iar un flux de aer mai mic în sistem crește șansele de apariție a punctelor fierbinți.

Căldura excesivă creează puncte fierbinți, astfel încât o ventilație adecvată și un flux de aer bun sunt foarte importante pentru un sistem solar. În cazul instalațiilor pe acoperiș, este esențial să vă asigurați că există suficient spațiu între și sub panouri.

4.Curățarea și întreținerea panourilor: Una dintre principalele cauze ale apariției punctelor fierbinți este acumularea de murdărie pe panou. Componentele murdare, cum ar fi pământul, excrementele de păsări, frunzele, petele de apă și alți poluanți care se acumulează pe partea inferioară a panourilor, pot bloca trecerea luminii solare prin sticla solară și în celule, creând un punct fierbinte. Curățarea regulată a panourilor va asigura că această problemă nu apare, reducând impactul.

Uneori, apa se adună în colțurile panourilor și lasă un strat de murdărie. Acest tip de murdărie poate crea puncte fierbinți care pot cauza probleme grave în viitor.

Uneori, apa se adună în colțurile panourilor și lasă un strat de murdărie. Acest tip de murdărie poate crea puncte fierbinți care pot cauza probleme grave în viitor. Pentru a ocoli acest lucru, puteți utiliza cleme de scurgere, cum ar fi Aqua Pi.

Montată pe marginea inferioară a panoului, unitatea evacuează automat apa stagnantă pentru a vă ajuta să vă curățați panourile solare.

 Inspecție completă la fața locului după instalare:

5. Inspecție completă la fața locului după instalare: Am stabilit că manipularea dură a modulului în timpul transportului sau al instalării poate duce la deteriorarea internă. Aceste mici lovituri, zgârieturi sau microfisuri se pot transforma în probleme mari în viitor.

Prin urmare, este necesară o inspecție completă la fața locului. Tehnologiile de imagistică prin electroluminescență (EL), precum și tehnologiile de imagistică termică permit dezvoltatorilor să examineze orice factori de risc.

De la înființarea sa în 2008, Maysun s-a concentrat pe nevoile clienților și a oferit servicii de înaltă calitate. Eficientă, prietenoasă și angajată în satisfacerea așteptărilor clienților. De asemenea, ne îmbunătățim și inovăm în mod constant pentru a asigura satisfacția clienților și o cooperare pe termen lung.

De la înființarea sa în 2008, Maysun s-a concentrat pe nevoile clienților și a oferit servicii de înaltă calitate
Maysun va continua să sprijine inovarea și dezvoltarea durabilă a producției de energie solară.

Maysun va continua să sprijine inovarea și dezvoltarea durabilă a producției de energie solară. Prin cercetare și dezvoltare continuă și extinderea pieței, vă putem oferi produse de panouri solare de înaltă calitate, fără efectul de punct fierbinte în procesul de fabricație, pentru a satisface consumatorii Urmărirea consumului de energie curată.

S-ar putea, de asemenea, să vă placă:

Încapsularea panourilor solare: o componentă cheie pe care s-ar putea să o ignorați
Tehnologia IBC: O revoluție în eficiența și estetica celulelor solare primare
Procesul de producție a celulelor de panouri fotovoltaice pe care nu îl cunoașteți