Explorarea efectului temperaturii asupra capacității panourilor solare de a genera electricitate

· Știri din Industrie,Maysun povestea clientului

Panourile solare, denumite în mod obișnuit panouri fotovoltaice, generează energie electrică prin captarea și transformarea luminii solare directe în energie. Deoarece panourile solare interacționează direct cu soarele, mulți oameni sunt curioși să afle dacă temperatura aerului are un impact asupra modului de funcționare a panourilor solare. De exemplu, este un panou solar mai mult sau mai puțin eficient într-un mediu cald? Temperatura are un impact semnificativ asupra eficienței cu care funcționează panourile solare, chiar dacă intensitatea și durata de strălucire a soarelui sunt mai importante.

Cum sunt afectate panourile dvs. solare de aerul cald

Cum sunt afectate panourile dvs. solare de aerul cald?

Mulți consumatori sunt curioși să afle detalii despre modul în care fluctuațiile de căldură afectează funcționarea panourilor solare. În mod normal, testate la 77°F, panourile solare sunt evaluate pentru o performanță maximă între 59°F și 95°F. Cu toate acestea, în timpul verii, panourile solare pot ajunge până la 149°F, dar când se atinge această temperatură, eficiența panoului poate scădea.

Panourile solare au, în general, 3 coeficienți de temperatură: tensiunea de circuit deschis, puterea de vârf și curentul de scurtcircuit. Atunci când temperatura crește, puterea de ieșire a panoului solar scade. Coeficientul de temperatură de vârf al panoului solar este de aproximativ -0,34 ~ 0,44% / ℃, adică, temperatura crește, producția de energie a panoului solar scade, teoretic, temperatura crește cu un grad, producția de energie a centralei fotovoltaice va fi redusă cu aproximativ 0,44%.

Bunul simț ar putea sugera că, deoarece panourile solare au nevoie de soare pentru a funcționa, un aer mai cald ar ajuta la performanța sau producția acestora, dar nu este cazul. Panourile solare nu au nevoie de căldură sub nicio formă, chiar dacă folosesc lumina soarelui pentru a genera electricitate. În zilele călduroase și uscate, cu temperaturi de 90 de grade Fahrenheit sau mai mult, panourile solare pot funcționa cu o eficiență mai mică cu 10 până la 25 la sută.

Panourile dvs. solare vor funcționa mai puțin eficient atunci când temperatura aerului ambiant crește. Cele mai multe panouri încep să piardă aproximativ 1% din producția lor maximă pentru fiecare grad de creștere a temperaturii după ce ajung la trei cifre. proprietarii de locuințe care îndură temperaturi sufocante în timpul verii pot înțelege.

Acestea fiind spuse, nu uitați că panourile solare sunt compuse din materiale care sunt incredibil de rezistente și făcute să supraviețuiască în condiții exterioare dure, cum ar fi zilele toride de vară și vremea geroasă de iarnă. În plus, elemente cum ar fi temperatura aerului, locația, cantitatea de soare direct și materialele pentru acoperișuri, toate acestea vor afecta cât de fierbinți vor fi panourile dvs. solare. Antreprenorii solari cu experiență știu cum să aleagă și să instaleze panourile solare pentru a minimiza efectul căldurii asupra eficienței panourilor solare.

Cum sunt afectate panourile dvs. solare de aerul rece

Cum sunt afectate panourile dvs. solare de aerul rece?

Este posibil să fi auzit persoane care pun la îndoială eficiența panourilor solare în climatele reci. Deși nu la fel de semnificativ ca aerul cald, frigul din mediul ambiant poate avea, de asemenea, un impact asupra performanței panoului dvs. solar. Unii oameni ar putea chiar crede că atunci când este frig afară, panourile solare nu mai funcționează. Toate aceste afirmații sunt neadevărate. Dar, de fapt, nu există nicio dovadă că temperaturile scăzute au un impact direct asupra eficienței panourilor solare, principalii factori fiind umbrirea panourilor solare de către zăpadă și gheață în timpul iernii și orele mai scurte de lumină solară.

Zăpada și gheața sunt condiții nefavorabile care scad eficiența panourilor solare în timpul iernii. Panourile solare sunt rezistente. Acestea sunt rezistente la deteriorarea cauzată de gheață. După o noapte friguroasă, celulele solare au pur și simplu nevoie de ceva timp pentru a se dezgheța. Eficiența panourilor dvs. solare este diminuată atunci când primele raze de soare intră în contact cu ele, deoarece o parte din lumina solară este blocată de zăpadă sau gheață, ceea ce scade randamentul acestora. Panourile solare fotovoltaice generează totuși, în medie, cu până la 80% mai multă energie electrică vara decât iarna. Cauzele principale sunt (așa cum ați fi ghicit) reducerea numărului de ore de lumină în fiecare zi și creșterea gradului de acoperire a norilor în timpul iernii, astfel încât cantitatea totală de energie electrică generată în timpul iernii este redusă.

De fapt, dacă cerul este în general senin, aerul rece din mediul ambiant poate crește producția. Conform testelor, panourile solare sunt cel mai productive la 77 de grade Celsius.

Ce se întâmplă atunci când temperatura panourilor solare crește

Ce se întâmplă atunci când temperatura panourilor solare crește?

Este util să aveți o înțelegere solidă a diferenței dintre energia electronilor într-o stare de energie scăzută și electronii în stare excitată dacă aveți panouri solare fotovoltaice instalate acasă sau dacă intenționați să vă procurați unele în viitorul apropiat. Această diferență este responsabilă de puterea produsă de panourile solare.

Electronii sunt prinși într-o stare de energie scăzută într-o celulă solară. Starea excitată, pe care acești electroni o dobândesc atunci când li se oferă energie suplimentară, le permite să migreze și să rupă legătura. Conducția poate fi realizată de electronii energizați. Aceștia primesc energia suplimentară care îi împinge în starea excitată fie de la căldură, fie de la lumină (lumina solară).

Cât de mare este diferența de energie (tensiune) dintre aceste două stări determină cantitatea de energie electrică pe care o poate produce o celulă solară. Prin creșterea energiei electronilor legați, o creștere a temperaturii modifică proprietățile materialelor semiconductoare. Ca urmare, diferența de energie necesară pentru a ajunge la starea dorită este mai mică, ceea ce scade randamentul și eficiența panourilor solare.

Căldura soarelui face ca panourile solare să se încălzească pe măsură ce absorb lumina solară. Nici siliciul cristalin, o componentă tipică a celulelor solare, nu contribuie prea mult la împiedicarea încălzirii acestora. Datorită conductivității termice excelente a siliciului, celulele solare se confruntă de fapt cu o rată mai rapidă de acumulare a căldurii în zilele calde și însorite.

Pe scurt, panourile solare mai fierbinți utilizează aceeași cantitate de soare pentru a produce mai puțină energie.

Cum să reduceți impactul căldurii asupra panourilor solare

Cum să reduceți impactul căldurii asupra panourilor solare?

Majoritatea instalatorilor autorizați folosesc măsuri pentru a spori răcirea naturală a sistemelor solare, deoarece sunt conștienți de impactul pe care temperaturile ridicate îl au asupra producției de energie.

Lăsarea unui spațiu de cel puțin 15 centimetri între acoperiș și panouri pentru a permite aerului să circule din ambele părți este o practică recomandată pentru maximizarea eficienței. Cu toate acestea, de obicei, nu este o idee inteligentă să instalați panourile prea departe de acoperiș. Dacă deschiderea este prea mare, frunzele și crengile se pot aduna sub panou și vă pot afecta acoperișul sau panourile solare.

Panourile solare montate pe sol sunt o opțiune bună dacă locuiți într-un mediu cald, deoarece primesc cel mai mare flux de aer și, prin urmare, mențin o temperatură mai scăzută.

Estimările arată că, în aceeași locație, diferența de temperatură dintre panourile solare care sunt fixate pe acoperiș și cele care sunt puse pe sol poate ajunge la 10 °C (50 °F).

Achiziționarea de panouri solare cu un coeficient de temperatură cât mai apropiat de zero este cea mai bună opțiune. Variația producției totale anuale de energie poate fi substanțială. Fișa tehnică a producătorului este cea mai bună sursă de informații cu privire la toleranța la căldură a panoului. Acolo se folosește expresia "coeficient de temperatură (Pmax)". Acesta este coeficientul de temperatură al puterii la maxim. Aceasta explică câtă energie electrică va pierde panoul la fiecare creștere de 1°C a temperaturii peste 25°C. @ STC (puterea nominală a modulului este determinată la temperatura Standard Test Condition).

Vor exista diferențe în ceea ce privește coeficienții de temperatură ai panourilor solare realizate de diverși producători. Din acest motiv, fiecare producător de panouri solare include o valoare a coeficientului de temperatură (Pmax) împreună cu detaliile produsului său.

În general, majoritatea coeficienților panourilor solare se încadrează între -0,20 și -0,50% pe grad Celsius. Panoul solar este mai puțin afectat de creșterea temperaturii, cu cât această cifră este mai aproape de zero.

Dacă panourile dvs. solare, de exemplu, au un coeficient de minus 0,4%, producția lor va scădea în zilele călduroase de aproape două ori mai mult decât dacă coeficientul lor ar fi fost pur și simplu de minus 0,2% pe grad Celsius.

Acoperișurile albe sau de culoare deschisă reflectă mai mult lumina soarelui și nu se încălzesc precum cele de culoare închisă, fiind, de asemenea, o modalitate inteligentă și practică de a reduce temperatura din jurul panourilor solare.

Încercați să alegeți să vă curățați panourile solare dimineața sau seara. Asigurați-vă că nu vă curățați panourile solare în cea mai fierbinte parte a zilei, deoarece acest lucru poate provoca cu ușurință spargerea sticlei, iar panourile dvs. solare vor fi deteriorate iremediabil. Panourile solare nu sunt supuse unor șocuri rapide de temperatură într-un sistem de răcire cu apă, așa cum se întâmplă în cazul unui sistem de clătire.

Panourile solare de la Maysun Solar pot minimiza în mod eficient efectele negative ale temperaturii asupra eficienței funcționării panourilor solare. Marea majoritate a panourilor solare de la Maysun Solar au un coeficient de temperatură PMAX de -0,34%/°C, deci funcționează foarte eficient!

Mai jos este o imagine a unui panou solar de 410W TWISUN din sticlă de sticlă neagră integrală instalație de la clientul german Michael de la Maysun Solar, faceți clic pe imagine pentru mai multe informații

Acest client este foarte deștept, a vopsit sub panourile solare, ceea ce face ca producția de energie să fie mare în mijlocul zilei și după-amiaza!

Mai jos este imaginea de evaluare a panoului solar Shingled Black Frame 410W(产品名) de la clientul suedez al Maysun Solar, faceți clic pe imagine pentru a afla mai multe despre produsele aferente

Panourile solare cu șindrilă de la Maysun Solar au un aspect elegant, complet negru, care se potrivește mai bine stilurilor arhitecturale europene. Coeficientul de temperatură PMAX al panourilor solare cu șindrilă Maysun Solar este de -0,34%/°C, acestea funcționează la temperaturi mai scăzute și lucrează mai eficient!

Din 2008, Maysun Solar s-a specializat în producția de module fotovoltaice de înaltă calitate. Avem o mare varietate de panouri solare full black, cu ramă neagră, argintii, din sticlă care utilizează tehnologiile half-cut, MBB, IBC și Shingled din care puteți alege, iar acestea oferă performanțe superioare și design elegant, care se vor integra perfect în orice clădire. Maysun Solar a stabilit cu succes birouri, depozite și relații pe termen lung cu instalatori excelenți în numeroase țări! Vă rugăm să vă simțiți încântați să ne contactați pentru cele mai recente cotații de module sau pentru orice întrebări legate de PV.

S-ar putea să vă placă și:

Cum pot afecta punctele fierbinți panourile solare?
Ce este efectul PID (Potential Induced Degradation) al panourilor solare?
Panouri solare negre: Fuziunea ideală între energie și frumusețe