Ce este mai bun, panouri solare monocristaline sau panouri solare policristaline în 2023?

· Știri din Industrie,Maysun povestea clientului

Știți care este diferența dintre panourile solare monocristaline și policristaline? În acest articol, vă vom spune în detaliu!

Care sunt diferențele dintre panourile solare monocristaline și policristaline?

1.Siliciu:

Siliciu policristalin: Un proces de producție în care cristalele de siliciu sunt topite și turnate în matrițe pătrate, răcite și formate în celule solare policristaline. Polisiliciul produce mai puține deșeuri de siliciu și necesită mai puțină energie pentru a fi format, ceea ce îl face mai puțin costisitor.

Siliciu monocristalin: Cristalele de siliciu de înaltă calitate sunt utilizate pentru a produce celule solare monocristaline. În timpul procesului de producție, siliciul este aranjat într-o singură direcție pentru a forma un singur cristal mare.

2.Culoare:

Procesul de producere a panourilor monocristaline creează multe cristale individuale, rezultând un aspect pestriț, strălucitor, care pare albastru pentru ochiul uman.

Din cauza modului în care sunt aranjate panourile monocristaline după producție, acestea apar negre pentru ochiul uman la lumina care interacționează cu celulele monocristaline.

Care sunt diferențele dintre panourile solare monocristaline și policristaline

3.Ratingul de eficiență:

Panourile policristaline au randamente mai mici, de obicei în intervalul 13-16%.

Panourile monocristaline sunt mai eficiente, de obicei în intervalul 15-20%.

Sfat: Panourile monocristaline pierd din eficiență din cauza scăderii culorii. În plus, panourile monocristaline nu numai că se încălzesc mai repede, dar rețin și mai puțină lumină. Amândoi acești factori reduc eficiența. Cu toate acestea, reducerea eficienței cauzată de acești factori este de numai aproximativ 0,5%, ceea ce este practic neglijabil.

Dar, în general, panourile monocristaline sunt în continuare mai eficiente decât panourile solare policristaline. Dacă vă aflați într-o regiune mai răcoroasă, cu latitudini mai mici, nu va trebui să vă gândiți la o scădere a eficienței.

Panourile monocristaline pierd din eficiență din cauza scăderii culorii. În plus, panourile monocristaline nu numai că se încălzesc mai repede

4.Costuri

Panouri policristaline: Costuri mai mici datorită procesului simplu de fabricare a panourilor solare policristaline.

Panouri monocristaline: Panourile solare monocristaline sunt mai costisitoare din cauza complexității procesului de fabricare a acestora.

Odată cu dezvoltarea tehnologiei, costul panourilor monocristaline este din ce în ce mai mic. Un panou solar monocristalin de 410 W de la Maysun vă va costa aproximativ 100 de euro. Este o alegere bună pentru dumneavoastră!

Monocristalin vs Policristalin, ce panou solar ar trebui să aleg?

Acum că ați înțeles diferențele de bază dintre panourile solare monocristaline și policristaline, poate vă întrebați dacă panourile monocristaline sunt o alegere mai bună decât cele policristaline pentru instalațiile solare casnice.

Datorită structurii lor monocristaline, panourile solare monocristaline absorb lumina și produc electricitate mai eficient decât panourile solare policristaline. Deoarece sunt necesare mai puține celule pentru a produce aceeași cantitate de energie electrică, panourile monocristaline sunt de obicei mai ieftine pe termen lung și ocupă mai puțin spațiu pe acoperiș.

Iată patru întrebări la care ar trebui să răspundeți atunci când stabiliți de câte panouri fotovoltaice aveți nevoie pentru casa dvs:

Care este istoricul consumului de energie al gospodăriei dumneavoastră?

Care sunt orele de vârf ale zilei în zona dumneavoastră?

Care este puterea fiecărui panou solar pe care îl luați în considerare?

Care sunt obiectivele dumneavoastră în materie de energie solară?

Cea mai recentă generație de panouri solare monocristaline durează mai mult decât modelele de panouri solare policristaline. De asemenea, acestea funcționează mai bine la temperaturi mai ridicate și în condiții de lumină scăzută decât panourile albastre. Chiar dacă cantitatea de energie generată se deteriorează lent în timp, panourile vor produce suficientă energie pentru a satisface nevoile de electricitate ale casei dvs. timp de 25 de ani (și adesea mai mult).

În comparație cu cele policristaline, panourile monocristaline au devenit mainstream-ul pieței, iar panourile solare policristaline au, de asemenea, o varietate de forme din care se poate alege, cum ar fi rame negre, rame complet negre, rame argintii etc., pentru a satisface nevoile clienților în diferite scenarii de aplicare.

Panouri monocristaline complet negre

Un panou complet negru este un panou solar bazat pe panouri monocristaline; foaia de bază, rama și aspectul sunt toate negre. El este o nouă versiune estetică a celulelor solare. A devenit un nou favorit în Europa, în special în regiunea nordică.

Pe de altă parte, panourile solare all-black de la Maysun folosesc sticlă ceramică cu geamuri negre și un cadru din aliaj de aluminiu anodizat negru, ceea ce conferă modulelor un aspect perfect, complet negru, care se integrează în estetica arhitecturală europeană elegantă. În același timp, modulele all black absorb căldura mai repede și pot topi zăpada mai repede în zonele reci, crescând astfel eficiența generării de energie.

Maysun colaborează cu o serie de furnizori naționali și a asistat numeroși clienți la instalarea de panouri solare all black.

Proiectul este amplasat pe un acoperiș din Germania

Maysun Solar este specializată în producția de module fotovoltaice de înaltă calitate din 2008. Dispunem de o gamă largă de produse, inclusiv panouri solare monocristaline și cu sticlă dublă, pe lângă cele cu șindrilă, cu tehnologii half-cut, MBB și IBC, care oferă performanțe superioare și un design elegant pentru a se integra perfect în orice clădire. Maysun Solar a înființat cu succes birouri și depozite în multe țări și a stabilit relații pe termen lung cu instalatori excelenți! Pentru cea mai recentă ofertă de module sau pentru orice anchetă legată de PV, nu ezitați să ne contactați.

S-ar putea să vă placă și:

Ce sunt panourile solare cu tehnologie heterojoncțională (HJT)
Panouri solare cu șindrilă: Un progres în eficiența energiei solare
Procesul de producție a celulelor de panouri fotovoltaice pe care nu îl cunoașteți