Cum este adezivii electroconductori(ECA) utilizate în panoul solar?

· Știri din Industrie,Maysun povestea clientului

În ultimii ani, adezivii conductori (ECA) au înregistrat progrese impresionante în domeniul panourilor solare. În comparație cu alte metode de contact, adezivii sunt mai ușor de prelucrat. Aceștia pot fi polimerizați în timpul laminării modulelor, fără a fi necesare etape suplimentare. Cu toate acestea, nu doar adezivii, ci întregul proces de lipire se străduiește în mod constant să obțină performanțe mai mari.

Ce sunt adezivii electroconductori(ECA)

Ce sunt adezivii electroconductori(ECA)?

Adezivi electroconductori(ECA) sunt, de obicei, adezivi pe bază de epoxidice care sunt polimerizați cu căldură sau adezivi pe bază de acrilat care sunt polimerizați cu lumină UV. Acești adezivi conțin materiale de umplutură metalice, cum ar fi argintul. Pentru a îmbunătăți conductivitatea adezivului, trebuie să ne gândim la calitatea, forma, dimensiunea și distribuția materialului de umplutură. O etapă importantă pentru conductivitate este procesul de polimerizare a adezivului.

Adezivii electroconductori (ECA) depășesc adesea performanțele lipirii. Deoarece temperaturile lor de polimerizare sunt mai mici decât cele de lipire, aceștia sunt ideali pentru contacte electrice pe substraturi sensibile la temperatură. În plus, adezivii sunt mai flexibili decât lipirea, astfel încât pot rezista mai bine la vibrații. Un alt avantaj față de lipire este faptul că adezivii electroconductori(ECA) nu conțin plumb și solvenți.

Care sunt avantajele adezivilor electroconductori(ECA)

Care sunt avantajele adezivilor electroconductori(ECA)?

1.Pentru a ajuta la reducerea costurilor de asamblare : Panourile solare, care sunt un tip de energie regenerabilă, sunt costisitoare pentru asamblare și utilizare. În anii următori, costurile ar trebui să scadă, deoarece se vor fabrica mai multe panouri solare, iar asamblarea automată cu adeziv va facilita asamblarea acestora. Prin urmare, adezivii electroconductori(ECA) joacă un rol vital în procesul de fabricare și instalare în industria solară.

2. Simplifică procesul de producție și facilitează producția în volum mare : Elementele de fixare mecanice, cum ar fi șuruburile și șuruburile în U, nu sunt necesare atunci când folosiți adezivi. De asemenea, aceștia facilitează eliminarea punctelor de stres pe care le provoacă aceste elemente de fixare.

3.Performanță îmbunătățită: Aceștia oferă, de asemenea, protecție de lungă durată, durabilitate și rezistență structurală panourilor solare, datorită unor proprietăți precum managementul lor termic și electric ridicat și rezistența la UV. Prin urmare, caracteristicile de performanță îmbunătățite și costurile reduse de asamblare sunt unii dintre factorii semnificativi care stimulează piața adezivilor pentru panouri solare.

4. Protecția mediului: Prin reducerea temperaturii procesului, se elimină plumbul din modulele fotovoltaice, se reduce poluarea mediului, iar impactul asupra mediului este mult redus.

De ce este cererea de piață pentru adezivi electroconductori(ECA) este în creștere?

Dimensiunea pieței globale a adezivilor electroconductori a fost evaluată la 2275,55 milioane USD în 2022și se anticipează că va înregistra o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de 5,61% din 2023 până în 2030.AEC sunt ideali pentru o serie de aplicații, inclusiv pentru produse aerospațiale și de apărare de înaltă fiabilitate,auto, medicale și de telecomunicații, în special în industria fotovoltaică.

1. Dezvoltarea rapidă a industriei fotovoltaice:

Conform datelor publicate de Asociația Europeană a Producătorilor de Energie Fotovoltaică, în 2022, cele 27 de țări ale UE vor adăuga 41,4 GW de noi capacități fotovoltaice instalate, o creștere anuală de aproape 50%. Este optimist că noua capacitate fotovoltaică instalată se va apropia de 120 GW în 2026.

Ocupă primul loc, cu o nouă capacitate instalată de 7,9 GW în 2022 ; urmată de Spania, cu o nouă capacitate instalată de 7,5 GW. Se estimează că Germania va adăuga mai mult de 10 GW de capacitate instalată nouă în 2023, iar în perioada 2023-2026 se va adăuga un total de 62,6 GW.

GW de capacitate instalată între 2023 și 2026, iar instalațiile cumulate vor crește de la 26,4 GW în 2022 la 77,7 GW.

De ce este cererea de piață pentru adezivi electroconductori(ECA) este în creștere?

2. Politici guvernamentale de sprijin și încurajare a energiei regenerabile :

În decembrie 2022, parlamentul german a aprobat un nou pachet de facilități fiscale pentru energia fotovoltaică pe acoperiș, inclusiv o scutire de TVA pentru sistemele fotovoltaice de până la 30 kW.

Legea germană privind energia regenerabilă (EEG), recent actualizată, spune că toate componentele fotovoltaice ale centralei fotovoltaice originale, cum ar fi modulele, invertoarele etc., pot fi utilizate în Germania începând cu 2023. După punerea în aplicare a noii politici, se estimează că numărul de instalații fotovoltaice instalate în Germania se va dubla.

3.Creșterea prețurilor la energia fosilă și poluarea tot mai gravă a mediului:

Din ce în ce mai mulți oameni acordă atenție tehnologiilor de energie regenerabilă. Acest lucru a impulsionat dezvoltarea industriei fotovoltaice, stimulând astfel cererea pentru piața adezivilor fotovoltaici electroconductori(ECA).

Panourile solare se întâlnesc cu adezivii electroconductori(ECA):

1. Pentru modulele cu celule în șindrilă: Noile panouri solare au fost create folosind diferite formate de celule și tehnologii de interconectare. Aceste formate și tehnologii diferă de panglica tipică de celule solare pătrate.

Adezivii electroconductori (ECA) sunt utilizați pentru a le asambla, ceea ce le face mai flexibile și mai capabile să transporte electricitate. Putere crescută a componentelor și nu este nevoie de panglică.

Panourile solare cu șindrilă se întâlnesc cu adezivii electroconductori(ECA)

2.Pentru interconectarea celulelor sau înlocuirea barei de autobuz: Prin ECA, are o fiabilitate mai mare și o tehnologie fără lipire.

Pentru interconectarea celulelor sau înlocuirea barei de autobuz: Prin ECA, are o fiabilitate mai mare și o tehnologie fără lipire.

3.Pentru celulele solare cu contact posterior: Din exterior, fără umbre, realizează conceptul de modul eficient.

Pentru celulele solare cu contact posterior: Din exterior, fără umbre, realizează conceptul de modul eficient   ECA

ECA este utilizat/aplicat pe scară largă în panourile solare Maysun. Utilizând adezivi electroconductori(ECA), Maysun a realizat panouri solare cu șindrilă care funcționează bine. Și a primit o mulțime de feedback bun de la oameni!

ECA este utilizat/aplicat pe scară largă în panourile solare Maysun. Utilizând adezivi electroconductori(ECA)

Maysun Solar produce panouri solare de înaltă calitate din 2008. Avem o gamă largă de bunuri. În plus față de șindrilă, avem panouri solare toate negre, cu geam dublu și alte tipuri de panouri solare care utilizează tehnologii precum half-cut, MBB și IBC. Aceste panouri solare au performanțe excelente și un aspect elegant, astfel încât se pot potrivi cu orice clădire. Maysun Solar a reușit să înființeze birouri și depozite în multe țări și să colaboreze cu mari instalatori pe termen lung. Dacă doriți cele mai recente prețuri ale modulelor sau dacă aveți orice alte întrebări despre fotovoltaice, nu ezitați să ne contactați.

S-ar putea să vă placă și:

MBB (Multi-Busbar) Tehnologie: Creșterea puterii și fiabilității modulelor
Încapsularea panourilor solare: o componentă cheie pe care s-ar putea să o ignorați
Panouri solare cu șindrilă: Un progres în eficiența energiei solare