MBB (Multi-Busbar) Tehnologie: Creșterea puterii și fiabilității modulelor

· Știri din Industrie,Maysun povestea clientului

O soluție la nevoia tot mai mare de panouri solare eficiente este crearea de celule solare cu ajutorul unei tehnologii inovatoare. Cu ajutorul acestei tehnologii, celulele solare pot funcționa mai eficient, oferindu-vă acces la module solare îmbunătățite pentru uz rezidențial și comercial. Știați că există panouri solare cu bare colectoare și multi-busbară? Dacă nu, atunci astăzi veți afla despre tehnologia MBB. Care este influența barelor colectoare cu model de linie de liniuțe asupra celulelor solare?

MBB a cunoscut o creștere semnificativă în ultimii ani

În ultimii ani, tehnologia panourilor solare s-a dezvoltat rapid. După 11 ani de dezvoltare, tehnologia MBB a trecut, de asemenea, rapid de la nivelul de cercetare de laborator la producția la scară de piață.

Una dintre cele mai vizibile caracteristici ale designului modern al panourilor solare este utilizarea celulelor solare MBB. Recent, standardul industrial pentru panourile solare a crescut de la 2BB la 6BB. Mai mulți producători și-au intensificat jocul, extinzând dimensiunea panourilor lor la 9BB și chiar la 16BB. Aceștia sunt interesați în special de modelele de panouri cu celule solare PERC care maximizează utilizarea barelor de autobuz din partea frontală. Prin urmare, barele colectoare multiple sunt un lucru foarte benefic atunci când se construiesc panouri solare având ca obiectiv eficiența.

MBB este din ce în ce mai populară și probabil că se va generaliza. Cele mai populare MBB le înlocuiesc pe celelalte. Barele colectoare cu mai multe panglici și mai multe fire îmbunătățesc conexiunile de metalizare a celulelor, reducând distanța dintre celule și îmbunătățind performanța celulelor solare. Lungimea mai mică a degetelor și cuplarea mai mare a luminii în cuplaj reduc pierderile electrice și optice, economisind aproximativ 2,4 g pentru modulul de 60 de celule în comparație cu tehnologia panglicii.

MBB+jumătate de tăiere, este acum mai populară pe piață Produse high-end, este mai mult decât tradiționala piesă întreagă de 5BB, atât avantajele half-cut cât și MBB, este piața produselor high-end Mainstream este 9BB+jumătate de tăiere, 12BB+jumătate de tăiere, 10BB+jumătate de tăiere și așa mai departe. Este produsul cu un potențial mai mare în spate și este cel mai recent produs high-end cu tehnologie nouă.

Tehnologia de serigrafie, dimensiunea și costul plăcii s-au îmbunătățit în ultimii ani. Ca urmare, pasta de argint costă mai mult, complexitatea tehnică a multi-busbarului scade, iar performanța costurilor crește.

Ce fac barele colectoare în panourile solare? Ce înseamnă celule solare MBB

Ce fac barele colectoare în panourile solare? Ce înseamnă celule solare MBB?

De obicei, imprimăm barele colectoare plate și lipim panglici plate pe ele. Barele colectoare livrează curentul generat către celule, în timp ce panglicile transportă curentul departe de celulă. În partea din față a celulei solare, MBB transferă curentul de la degete prin intermediul panglicilor de conectare către mediul înconjurător. Proprietatea bifacială a celulelor PERC - raportul dintre puterea din față și cea din spate - poate fi îmbunătățită prin intermediul barelor colectoare multiple. Celula solară prezintă următoarele caracteristici prin utilizarea tehnicii multi-busbar.

  1. The umbrirea celulei spre partea din spate a scăzut. 
  2. There este o amprentă mică a degetelor din aluminiu din spate. 
  3. The funcția bifacială de captare a luminii a fost îmbunătățită.

Busbars sunt benzi dreptunghiulare imprimate pe ambele părți ale celulelor solare. Celulele solare au o Busbar îngustă, dreptunghiulară, pe ambele părți. Banda completă a celulelor solare transmite electricitate. Această bandă separă celulele astfel încât fotonii să poată trece direct la invertorul solar și să fie transformați în curent alternativ. Barele colectoare din cupru placat cu argint îmbunătățesc conductivitatea frontală și oxidarea din spate.

Eficiența celulelor solare afectează numărul de bare colectoare. Celulele solare MBB includ mai multe bare colectoare, reducând rezistența în serie. Celulele solare MBB, în special cele 5BB, sunt la mare căutare.

Firele mai subțiri sunt mai bune, deoarece electrozii metalici obstrucționează celula și diminuează suprafața luminoasă, iar argintul este scump. Firele mai subțiri reduc aria secțiunii transversale conductoare și cresc pierderile de rezistență. O bandă de lipit conectează celulele modulului la grila principală, astfel încât modificările firelor din grilă necesită modificări ale procesului de lipire. Firul de rețea trebuie să echilibreze umbrirea, conductivitatea și costul.

Cum funcționează MBB

Cum funcționează MBB?

Acești pași vor explica modul în care funcționează MBB:

  1. The degetele adună curentul produs și îl transportă la barele colectoare. Degetele sunt grile metalice paralele, ultra-subțiri, care sunt atașate la barele colectoare.
  2. The curentul provenit de la un singur șir de celule este colectat de firele de tablă. Firele de tablă sunt atașate de obicei la barele colectoare prin lipire.
  3. The curentul electric de la celule este trimis la cutia de joncțiune prin firele colectoare. Firele magistrale paralele leagă un grup de celule interconectate.

Curentul de la fiecare șir de celule este colectat de barele colectoare, iar apoi curentul combinat este trimis la invertor.

Principiul de funcționare al MBB:

Abordarea MBB reduce în mod activ pierderile rezistive prin diminuarea curentului care circulă atât prin degete, cât și prin barele colectoare. Prin imprimarea mai multor bare colectoare pe o plachetă, reducem efectiv spațiul dintre ele, ceea ce are ca rezultat o cale mai scurtă pentru curentul care trece prin degete. Această reducere a lungimii contribuie în mod semnificativ la scăderea pierderilor de rezistență în serie. Deoarece pierderea de putere rezistivă (Ploss) este proporțională cu pătratul curentului (I) înmulțit cu rezistența (R), înjumătățirea curentului duce la o reducere de patru ori a pierderilor rezistive.

MBB diferă de "more-busbars" în ceea ce privește secțiunea transversală și funcția. MBB transmite curentul departe de celulă folosind fire de cupru subțiri și rotunjite, în loc de bare colectoare plate și panglici sudate, care creează umbrire și pierderi rezistive. Firele MBB transferă în mod activ curentul de la degete la panglici de interconectare în afara suprafeței frontale a celulei solare. Panglicile celulelor sunt de prisos. Figura de mai jos arată modul în care secțiunea transversală rotunjită a MBB sporește performanța celulelor solare.

Diagramă care reprezintă performanța optică îmbunătățită prin utilizarea firelor rotunjite față de barele de autobuz plate

Diagramă care reprezintă performanța optică îmbunătățită prin utilizarea firelor rotunjite față de barele de autobuz plate.

MBB ar putea îmbunătăți bifacialitatea celulelor PERC pe măsură ce tehnologia bifacială crește la nivel global. Raportul de putere față-spate definește bifacialitatea. MBB ne permite să imprimăm degete de aluminiu posterioare mai mici, minimizând umbrirea pe partea din spate a celulei și sporind colectarea luminii din ambele părți. MBB reduce, de asemenea, microfisurile și crește posibilitatea ca zonele fisurate să păstreze contactul electric cu restul celulei, îmbunătățind performanța și fiabilitatea.

Tendințe privind cota de piață la nivel mondial pentru mai multe și mai multe tehnologii cu bare multiple (fără bare)

Tendințe privind cota de piață la nivel mondial pentru mai multe și mai multe tehnologii cu bare multiple (fără bare).

Avantajele tehnologiei MBB

Avantajele tehnologiei MBB

1.Tehnologia de fabricație se maturizează și fiabilitatea modulelor fotovoltaice se îmbunătățește

Oamenii de știință care investighează panourile solare MBB pentru a stimula energia celulelor solare. Busbars crește eficiența și fiabilitatea celulelor solare. Argintul este utilizat în majoritatea cablajelor panourilor solare datorită conductivității sale ridicate, în ciuda prețului său ridicat. Se dezvoltă noi tehnici pentru a ajuta la diminuarea dependenței panourilor solare de argint fără a sacrifica performanța. Reduceți cheltuielile în timp ce maximizați rezultatele! Designul panourilor solare cu mai multe bare de autobuz reduce argintul. Costuri de metalizare a părții frontale cu Ag serigrafiat. Noile bare colectoare au îmbunătățit designul celulelor 3BB. Busbars economisesc pasta Ag și sporesc eficiența modulului. Lipirea cu staniu a plăcuțelor Ag/Al din spate reduce argintul. Busbars facilitează ieșirea celulelor solare.

Reducerea riscului de fisuri ascunse

2.Reducerea riscului de fisuri ascunse

A fost îmbunătățită fiabilitatea modulelor. Chiar dacă celula multi-grilă include fisuri și fragmente ascunse, densitatea îmbunătățită a rețelei și spațierea minusculă îi permit să mențină o performanță mai bună de generare a energiei. După sudare, banda de sudură se răspândește uniform în celulă, reducând tensiunea asupra încapsulării celulei și îmbunătățind calitățile mecanice ale acesteia.

Eficiență sporită (mai puțină umbrire a benzii de sudură, mai multă lumină)

3. Eficiență sporită (mai puțină umbrire a benzii de sudură, mai multă lumină)

Puterea modulului crește cu 5-10% datorită reducerii rezistenței electrozilor și a umbririi. Majoritatea celulelor cu bare multiple sunt proiectate cu bare de 9/12, ceea ce mărește capacitatea de colectare a curentului de pe bara de autobuz și reduce în mod eficient temperatura de funcționare a modulului, îmbunătățind performanța de generare a energiei pe termen lung a modulului, crescând eficiența modulului cu 2,5% și puterea cu 5-10W.

4.Panourile solare MBB sunt mai plăcute din punct de vedere estetic decât panourile solare obișnuite

Indiferent de câte rețele principale există, suprafața liniilor rețelei principale este de fapt aceeași atunci când proiectăm celula. Astfel, cu cât există mai multe rețele principale, cu atât liniile sunt mai subțiri și cu atât arată mai bine de la distanță.

5.Rezistența la intemperii

Celulele MBB sunt una dintre tendințele bine cunoscute în proiectarea panourilor solare. Celulele MBB descompun celula solară în bucăți mai mici și sunt mai rezistente la suprasarcini și la factorii de mediu. În plus, previne microfisurile barelor colectoare ale celulelor. În comparație cu celulele obișnuite, celulele MBB sunt mai fiabile și mai durabile în condiții de cracare.

6. Performanță optică

Modulele 5BB utilizează plăci dreptunghiulare, dar modulele MBB utilizează panglici circulare, care diminuează zona de umbrire și reflectă în mod repetat lumina incidentă, așa cum este ilustrat în figură, ceea ce sporește performanța optică și, ulterior, generarea de energie. Cu toate acestea, secțiunea transversală și scopul MBB și metoda cu mai multe bare de autobuz sunt distincte. Barele de autobuz sunt tipărite de obicei plate și, deoarece au nevoie de panglici plate lipite pentru a transmite curentul din celulă, apar pierderi rezistive mai mari. MBB sunt fire de cupru sferice și subțiri, însă, spre deosebire de panglicile care traversează celula solară, acestea transportă curentul electric de la degete la panglici de conectare care se află în afara suprafeței frontale a celulei.

Cu toate că tehnologia MBB are multe avantaje, aceasta are încă neajunsuri, de exemplu, procesul său de producție este mai complex decât procesul tradițional 5BB

Cu toate că tehnologia MBB are multe avantaje, aceasta are încă neajunsuri, de exemplu, procesul său de producție este mai complex decât procesul tradițional 5BB. Costul său crește cu 0,5-1 eurocenți / W. Dar experții lucrează la cele mai eficiente și mai puțin costisitoare modalități de a reduce prețul său.

Maysun Solar se angajează să ofere clienților săi produse avansate, diferențiate și rentabile, cum ar fi panouri solare de dimensiuni mari și de înaltă eficiență de tip shingled, bifacial și semicupat 9BB 10BB 12BB.

În calitate de pionier în tehnologia MBB, Maysun Solar a fost în fruntea industriei în ceea ce privește cercetarea și dezvoltarea și producția în masă a MBB și a acumulat o experiență bogată în domeniul tehnologiei MBB, care a fost aplicată la TwiSun, VenuSun și alte serii de panouri solare.

 Imaginea de mai jos arată clientul nostru din Munchen, Germania, care și-a acoperit acoperișul cu panouri solare TwiSun
Maysun Solar s-a specializat în producția de module fotovoltaice de înaltă calitate

Din 2008, Maysun Solar s-a specializat în producția de module fotovoltaice de înaltă calitate. Avem o mare varietate de panouri solare full black, black frame, silver, glass-glass, care utilizează tehnologiile half-cut, MBB, IBC și Shingled, din care puteți alege, iar acestea oferă performanțe superioare și design elegant, care se vor integra perfect în orice clădire. Maysun Solar a stabilit cu succes birouri, depozite și relații pe termen lung cu instalatori excelenți în numeroase țări! Vă rugăm să vă simțiți încântați să ne contactați pentru cele mai recente cotații de module sau pentru orice întrebări legate de PV.

S-ar putea să vă placă și:

Tehnologia IBC: O revoluție în eficiența și estetica celulelor solare primare
Panouri solare tăiate pe jumătate: Eficiența solară la cel mai bun niv
Exploatarea puterii eficienței: Prezentarea tehnologiei PERC pentru panourile solare