Cum afectează vremea severă panourile solare?

· Știri din Industrie
Utilizarea panourilor solare pentru a produce energie regenerabilă a crescut în popularitate în ultimii ani

Utilizarea panourilor solare pentru a produce energie regenerabilă a crescut în popularitate în ultimii ani. Energia solară este utilizată pentru a genera electricitate, ceea ce reduce emisiile de carbon și costurile. Cu toate acestea, vremea extremă poate avea, de asemenea, un impact asupra panourilor solare. În acest articol, voi trece în revistă modul în care diferite climate pot afecta panourile solare și ce se poate face pentru a diminua lovitura.

1. Efectul ploilor abundente asupra panourilor solare

1. Efectul ploilor abundente asupra panourilor solare

În timp ce ploile ușoare nu reprezintă în mod normal o amenințare prea mare pentru panourile solare, ploile torențiale puternice pe o perioadă de timp îndelungată ar putea reduce producția. Murdăria și resturile s-ar putea aduna pe suprafața panoului în timpul anotimpurilor secetoase, scăzându-i eficiența. O parte din murdărie poate fi îndepărtată de ploaie, dar prea multă apă pe suprafața panoului poate reduce eficiența acestuia în generarea de energie din lumina solară. Performanța optimă poate fi menținută chiar și în timpul sezonului ploios cu ajutorul curățării și întreținerii profesionale.

2. Zăpada și gheața pot avea un efect asupra panourilor solare

2. Zăpada și gheața pot avea un efect asupra panourilor solare

Producția panourilor solare este diminuată semnificativ de zăpadă și gheață, în special în regiunile cu ierni aspre. Eficiența panourilor este diminuată atunci când zăpada abundentă ascunde soarele. Panourile solare sunt susceptibile de deteriorare și rupere din cauza greutății zăpezii pe panouri și pe infrastructura de montare a acestora. Din fericire, majoritatea panourilor solare pot fi așezate la o înclinație care permite zăpada să se rostogolească, iar dacă sunt înclinate suficiente sisteme, se poate evita și acumularea de zăpadă. Problema poate fi rezolvată prin curățarea cu grijă a panourilor de zăpadă cu ajutorul unei greble de deszăpezire și a unei perii, având grijă să nu zgâriați suprafața.

În calitate de producător profesionist de panouri solare, Maysun Solar lansează panourile solare din seria Twisun X, care au o ranforsare adăugată în partea din spate a panoului, iar puterea sa acoperă 390W-410W, ceea ce reprezintă cea mai bună alegere pentru zonele cu zăpadă!

 Impactul temperaturilor ridicate și al valurilor de căldură asupra panourilor solare

3. Impactul temperaturilor ridicate și al valurilor de căldură asupra panourilor solare

Panourile solare funcționează mai eficient la temperaturi mai scăzute, iar la temperaturi mai scăzute, acestea pot genera mai multă tensiune și, prin urmare, mai multă energie. Prin urmare, performanța lor poate să se clatine în timpul valurilor de căldură și al temperaturilor extreme. Temperaturile ridicate pot reduce eficacitatea producției de energie și pot grăbi procesul de îmbătrânire a panourilor solare. Cu toate acestea, panourile solare echipate cu tehnologie de ultimă generație pot rezista la temperaturi ridicate și sunt testate riguros pentru a le asigura durabilitatea. În plus, o ventilație și o instalare corespunzătoare ajută panourile solare să disipeze căldura și să prevină deteriorarea cauzată de temperaturile ridicate de funcționare.

Panourile solare care utilizează tehnologia IBC au coeficienți superiori la temperaturi scăzute atunci când sunt testate. Datorită faptului că contactul din spate protejează celulele solare de umiditate și căldură, panourile solare IBC pot funcționa mai eficient în climatele calde și au un coeficient de temperatură minim de -0,29%/°C la putere optimă. Cu toate acestea, coeficientul de temperatură scăzută al panourilor solare PERC este de -0,34/0,35%/°C.

(NOTĂ: Coeficientul de temperatură este o măsură necesară pentru a afla câtă energie pierde un panou solar. Valoarea sa este de obicei cuprinsă între -0,29% și -0,5%/°C. Acest lucru înseamnă că puterea modulului scade cu 2,9% până la 5% pentru fiecare creștere de 10°C a temperaturii.)

4. Efectul grindinei asupra panourilor solare

4. Efectul grindinei asupra panourilor solare

Unul dintre cele mai dăunătoare lucruri care se pot întâmpla panourilor solare este grindina. Suprafața de sticlă a panoului este sensibilă la deteriorarea fizică provocată de grindina de diferite dimensiuni și forțe de impact, care pot apărea. Industria panourilor solare a înregistrat progrese tehnologice semnificative în ultimii ani, ceea ce a făcut ca panourile solare moderne să fie fabricate cu sticlă călită și alte acoperiri de protecție specifice care le fac mai rezistente la efectele dăunătoare ale grindinei. Unele panouri solare sunt chiar proiectate să supraviețuiască grindinei de o anumită dimensiune și viteză, oferind clienților din regiunile în care grindina este frecventă liniștea de care au nevoie pentru a utiliza panourile.

5. Înfruntarea vânturilor puternice și a uraganelor

5. Înfruntarea vânturilor puternice și a uraganelor

Durabilitatea panourilor solare este testată de calamități precum uraganele și vânturile puternice. Panourile pot fi smulse de pe un acoperiș sau de pe structura de montare de vânturile puternice dacă nu sunt fixate corect. Majoritatea producătorilor creează panouri solare care pot supraviețui unor vânturi de până la 140 de mile pe oră, ceea ce este mult mai mare decât intervalul tipic de 40 până la 112 mile pe oră pentru tornade. Sistemul de montare este, de asemenea, construit pentru a rezista în astfel de condiții climatice extreme. Cel mai bun mod de a afla ce trebuie reparat înainte de a se produce o furtună este să efectuați inspecții și întrețineri regulate.

În timp ce vremea nefavorabilă poate prezenta provocări pentru panourile solare, acestea rămân o soluție energetică fiabilă și durabilă pentru nenumărate case și întreprinderi din întreaga lume. Inspecțiile regulate, întreținerea și curățarea ocazională sunt esențiale pentru a asigura performanța optimă și longevitatea sistemului de panouri solare, indiferent de condițiile meteorologice, și pot minimiza impactul vremii nefavorabile, astfel încât panourile solare să poată continua să furnizeze energie curată timp de zeci de ani.

Atunci când vă decideți asupra panourilor solare, este vital să alegeți producători și instalatori de renume care înțeleg condițiile meteorologice locale și pot personaliza instalațiile pentru a face față provocărilor impuse de climă.Maysun Solar a reușit să stabilească cu succes birouri, depozite și relații pe termen lung cu instalatori excelenți în multe țări! Pentru cele mai recente cotații de panouri solare sau pentru orice altă solicitare legată de PV, nu ezitați să ne contactați.

Panourile solare Maysun Solar instalate pe un carport în Sardinia, Italia, faceți clic pe imagine pentru mai multe informații.

S-ar putea să vă placă, de asemenea:

Politicile de subvenționare a energiei fotovoltaice (PV) din țările europene
Ce nu știați despre schimbările de preț ale panourilor solare
Știți care este importanța curățării panourilor solare?