Care este diferența dintre energia solară termică și energia solară PV (Fotovoltaic)?

· Știri din Industrie

Soarele este furnizorul suprem de energie. Dezvoltarea pieței de energie regenerabilă se bazează în mare parte pe acest fapt. Cele mai multe tehnologii ecologice aflate în funcțiune în prezent recoltează direct sau indirect energia solară. Iar dezbaterea dintre energia solară termică și energia solară fotovoltaică (fotovoltaică) este interesantă, deoarece ambele utilizează energia solară în casă, dar îndeplinesc funcții diferite.

Care este diferența dintre un sistem solar PV (fotovoltaic) și un sistem solar termic

Care este diferența dintre un sistem solar PV (fotovoltaic) și un sistem solar termic?

Diferența esențială este modul în care funcționează.

În primul rând, sistemele solare termice concentrate generează electricitate prin transformarea energiei solare în căldură la temperaturi ridicate. Modul în care funcționează această tehnologie specială este că energia solară este concentrată de mai multe reflectoare, iar energia concentrată este apoi utilizată pentru a alimenta generatoare electrice și motoare termice. Instalația sistemului este împărțită în două părți: o parte colectează energia solară și o transformă în căldură, iar cealaltă parte transformă căldura în electricitate. Curentul alternativ este generat indirect prin intermediul sistemelor termice solare concentrate și, prin urmare, este ușor de răspândit în rețea.

În schimb, celulele solare PV (fotovoltaice) sunt complet diferite de sistemele solare termice concentrate. Procesul de conversie directă a luminii în energie are loc atunci când celulele solare PV (fotovoltaice) absorb lumina, ceea ce face ca electronii să devină liberi. Iată cum funcționează. Curentul generat de fluxul de electroni liberi este captat și transferat la fir pentru a crea curent continuu. Odată generată energia de curent continuu, aceasta este de obicei convertită în curent alternativ cu ajutorul unui invertor, astfel încât să poată fi distribuită în întreaga rețea.

Energia solară termică și energia solară fotovoltaică (fotovoltaică) pot fi utilizate în diverse moduri; în cele mai multe cazuri, energia termică captează căldura, în timp ce panourile generează electricitate. Acum că am înțeles câteva caracteristici ale sistemelor solare termice și ale panourilor, putem concluziona cu ușurință că energia solară termică este mai eficientă.

Care sunt scenariile de aplicare pentru panourile solare?

1. Generarea de energie fotovoltaică pe acoperiș pentru gospodăriile obișnuite: În zonele rurale, panourile solare sunt utilizate într-un număr considerabil de locuri. Nu numai că pot economisi energie și electricitate, dar pot genera și venituri din surplusul de electricitate.

2. Complementaritatea dintre energia fotovoltaică și pescuit: panourile solare fotovoltaice pot bloca lumina soarelui să atingă suprafața apei, reducând evaporarea apei și crescând probabilitatea de supraviețuire a peștilor și creveților. În al doilea rând, acestea împiedică, de asemenea, creșterea plantelor algale, creând un mediu de creștere ideal pentru pești și creveți. Pe de o parte, poate contribui la reducerea spațiului necesar pentru instalarea panourilor fotovoltaice. Pe de altă parte, energia electrică generată de panourile solare poate contribui la satisfacerea cererii de funcționare a industriei pescuitului.

3.Complementare fotovoltaică agricolă: Prin ridicarea de panouri solare fotovoltaice cu diferite transmisii de lumină, se poate satisface cererea de lumină a diferitelor culturi și se poate realiza cultivarea de produse agricole organice, răsaduri și alte culturi cu valoare adăugată mare și plantarea anti-sezonieră. Capacitatea suplimentară de generare a energiei poate satisface nevoile de generare a energiei din agricultură.

Care sunt scenariile de aplicare pentru energia termică solară

Care sunt scenariile de aplicare pentru energia termică solară?

1. Încălzirea apei

Aceasta este una dintre utilizările inițiale ale energiei termice solare, adică transformarea directă a radiației solare în căldură. Aplicațiile la temperaturi joase sau înalte sunt două moduri diferite de utilizare a energiei termice solare.

2. Centralele de concentrare a energiei solare

Energia termică solară cu temperaturi de până la 500 °C este generată cu ajutorul radiației solare. Energia electrică este generată prin utilizarea căldurii stocate în fluidul de lucru al receptorului. În comparație cu generarea de energie fotovoltaică, nu există probleme tehnice foarte complexe. Cu toate acestea, durata de viață a energiei termice solare nu este lungă și este imposibil să se asigure o alimentare cu energie electrică pe termen lung.

3. Cămine solare

În zonele de câmpie foarte izolate și cu o valoare comercială relativ scăzută, cum ar fi regiunile semiaride din Brazilia, au fost luate în considerare diverse tehnologii de producție solară, în plus față de centralele solare cu concentrare de energie. În comparație cu energia fotovoltaică, costul mai mic face ca producția de energie termică solară să fie potrivită pentru producerea de energie solară.

În comparație cu energia termică solară, care sunt avantajele producției de energie solară fotovoltaică (fotovoltaică)

În comparație cu energia termică solară, care sunt avantajele producției de energie solară fotovoltaică (fotovoltaică)?

În comparație cu tehnologia de utilizare a energiei termice solare, generarea de energie solară PV (fotovoltaică) are următoarele avantaje principale, printre care se numără:

Energia solară fotovoltaică este mai flexibilă decât cea termică solară, deoarece energia electrică generată de un panou solar fotovoltaic poate fi utilizată în diverse scopuri.

Panourile durează de obicei mai mult decât cele solare termice, fiind capabile să genereze electricitate timp de aproximativ 30 de ani, deși, în realitate, multe sisteme solare PV (fotovoltaice) durează mult mai mult, deși cu niveluri de eficiență în scădere.

Sistemele solare fotovoltaice (fotovoltaice) pot genera mai multă energie electrică decât este necesar, în special vara, astfel încât excesul de energie electrică poate fi exportat în rețea în schimbul unei plăți.

În comparație cu energia termică solară, care sunt dezavantajele generării de energie solară PV (fotovoltaică)?

Un dezavantaj al energiei solare fotovoltaice (fotovoltaice) în comparație cu energia solară termică este costul inițial, în general mai mare, al instalării sistemului, deși acesta poate fi compensat de economiile din facturile de energie.

De asemenea, acestea ocupă mai mult spațiu decât un panou solar termic, ceea ce poate fi problematic pentru unele acoperișuri sau case.

Cel mai important, găsirea unor furnizori și instalatori de încredere de panouri solare fotovoltaice poate fi uneori dificilă. Maysun Solar este un producător de încredere de panouri solare, iar experții noștri în energie fotovoltaică vă vor recomanda panoul solar potrivit pentru nevoile dumneavoastră, reducând costurile și timpul de luare a deciziilor! Pentru a găsi cele mai bune prețuri și pentru a cere sfaturi de la producătorul original de încredere.

În plus, în cazul în care energia electrică generată de un panou solar fotovoltaic nu este utilizată imediat, aceasta va trebui să fie stocată într-un sistem de stocare a energiei care o însoțește.

Panou solar termic vs. panou solar - ce ar trebui să alegeți?

Depinde de tipul de care aveți nevoie.

Dacă aveți nevoie de energie electrică, panourile vor fi calea de urmat. Dacă este nevoie de energie termică, ar trebui să se folosească energia solară termică. Să presupunem că aveți nevoie atât de căldură, cât și de electricitate. În acest caz, panourile ar fi o alegere mai bună decât energia termică solară, deoarece energia electrică poate fi ușor transformată în orice altă formă de energie cu ajutorul tehnologiei actuale. De asemenea, sistemele solare devin din ce în ce mai eficiente. Din 2009, costul modulelor de panouri a scăzut cu 80%. În schimb, progresul tehnologic în industria fototermică nu este atât de semnificativ.

În acest caz, panourile ar fi o alegere mai bună decât energia termică solară, deoarece energia electrică poate fi ușor transformată în orice altă formă de energie cu ajutorul tehnologiei actuale

Maysun Solar s-a concentrat pe crearea de module de panouri premium încă din 2008. Folosim tehnologiile half-cut, MBB, IBC și Shingled într-o varietate de panouri solare, inclusiv cele care sunt complet negre, cu ramă neagră, argintii și sticlă la sticlă. Aceste panouri solare oferă performanțe excepționale și un aspect elegant care se potrivește bine cu orice arhitectură. Maysun Solar a creat în mod eficient depozite și birouri în numeroase națiuni și a dezvoltat legături durabile cu instalatori de top! Contactați-ne dacă aveți întrebări despre fotovoltaice sau dacă doriți cele mai recente cotații pentru module. Vom fi încântați să vă ajutăm.

Acest proiect este un proiect de carport situat în Sardinia, Italia, faceți clic pe imagine pentru mai multe informații.

Acest proiect este un proiect de carport situat în Sardinia, Italia, faceți clic pe imagine pentru mai multe informații

S-ar putea să vă placă și:

Ce nu știați despre schimbările de preț ale panourilor solare
Știți care este importanța curățării panourilor solare?
Explorarea efectului temperaturii asupra capacității panourilor solare de a genera electricitate