Cum se poate optimiza proiectarea modulelor bifaciale pentru eficiența generării de energie?

· Știri din Industrie

Fiind un modul care poate genera energie electrică din ambele părți, partea din spate a unui modul bifacial poate primi lumină împrăștiată și reflectată din mediul înconjurător, pe lângă generarea normală de energie din partea din față, și, prin urmare, are o eficiență globală mai mare de generare a energiei. Iată ce trebuie să știți pentru a maximiza eficiența unui modul cu două fețe.

broken image

Sfaturi de cumpărare - alegeți panouri solare cu geamuri duble

Pe lângă alegerea unui panou solar de mare putere, trebuie să acordați atenție și pachetului modulului dacă doriți să generați o eficiență ridicată. Modulul cu două fețe este acoperit cu un strat de sticlă pe partea frontală și încapsulat de o folie de spate sau de sticlă transparentă pe partea posterioară, numită sticlă simplă cu două fețe sau sticlă dublă cu două fețe.
1. Sticla modulelor cu geam dublu este foarte rezistentă la uzură și este potrivită pentru diverse aplicații, cum ar fi temperaturi ridicate, umiditate ridicată, medii deșertice și înzăpezite.
2. Izolația sticlei este superioară celei a foliei din spate, îndeplinind tensiuni de sistem mai mari și economisind costurile sistemului fotovoltaic.
3. atenuarea modulelor obișnuite este de aproximativ 0,7%, iar cea a modulelor cu sticlă dublă este de aproximativ 0,5%;
4. putere de ieșire ridicată pe unitatea de suprafață, cu o creștere de 5%-25% a producției de energie;
5. perioada de garanție este de până la 30 de ani, față de 25 de ani pentru alte module.
Modulele cu geamuri duble de la Maysun solar

broken image

Sfaturi pentru instalare

Modulele cu geamuri duble pot crește producția de energie a unui modul cu 20-30% atunci când condițiile sunt ideale. Reflectivitatea de fond a locului de instalare determină câtă energie este generată pe partea din spate, iar partea din spate va fi mai eficientă doar dacă primește cât mai multă lumină reflectată și împrăștiată.
Atunci când se calculează distanța dintre rețele, zona principală de reflexie directă se află în timpul principalelor ore de lumină naturală, în timp ce alte zone primesc doar reflexii difuze de la cer sau de la clădirile din jur, cu o intensitate slabă a energiei iradiate. Cea mai bună zonă pentru așezarea materialelor de sol este concentrată în zona de proiecție direct sub modul și poate fi extinsă cu 50 cm - 100 cm spre sursa de lumină, în funcție de dimensiunea modulului, de parametrii de montare și de poziția geografică, pentru a obține un echilibru optim între costuri și randament.

broken image

Este important de reținut că și calculul raportului DC/AC este diferit de cel al unui modul cu o singură față. Alte rapoarte DC/AC pentru panourile solare pot fi găsite în "Parametrii importanți pentru proiectarea sistemelor fotovoltaice: Raportul DC/AC".

Creșterea reflectivității

Prin selectarea unghiului de înclinare și a poziției optime a modulului cu două fețe, producția de energie a sistemului poate fi crescută în mod eficient prin creșterea reflectanței la sol.
1. Metodele obișnuite de creștere a reflectivității solului includ așezarea de pardoseli din beton, vopsirea cu vopsea albă reflectorizantă, așezarea de pietriș sau pietricele albe, așezarea de material reflectorizant alb etc. Reflectivitatea: nisip/ciment > pământ > iarbă > apă, reflectivitatea aproximativă poate fi găsită în graficul de mai jos, unde reflectivitatea solului de ciment este între 20% și 40%.

broken image

2. Evitați umbrirea directă a părții din spate a modulului fotovoltaic de către suport, sau sandalele suportului trebuie să fie la cel puțin 5 cm de partea din spate a modulului
3. Evitați pe cât posibil umbrirea apropiată a părții din spate a modulului de către convertoare, invertoare, cabluri etc.
4. Atunci când instalați modulele bifaciale pe un acoperiș plat, la cel mai bun unghi de înclinare, puteți câștiga producție de energie prin vopsirea lor în alb etc.
5. Dacă locuiți într-o regiune cu zăpadă la latitudini ridicate, zăpada de pe sol va reflecta o mare cantitate de lumină solară în spatele panourilor fotovoltaice, crescând astfel foarte mult capacitatea de generare a energiei a panourilor și topind cu ușurință zăpada de pe module.

Maysun Solar, un producător de module fotovoltaice cu 15 ani de experiență, vă poate oferi panouri solare de înaltă calitate, faceți clic pe butonul de mai jos pentru a ne contacta pentru o ofertă de produse.