Dezvăluirea potențialului panourilor solare din sticlă dublă în energia solară

· Știri din Industrie,Știri Maysun Solar

Conținut:

  • Ce este un panouri solare cu geam dublu?
  • Care este structura tehnică a unui panou solar Double Glass?
  • Cum funcționează panourilor solar Double Glass?
  • Cum se compară costurile panourilor solar Double Glass cu cele ale modulelor cu folie de sticlă?
  • Avantajele panourilor solar Double Glass
  • Dezavantajele panourilor solar Double Glass
  • Aplicații ale panourilor solare cu sticlă dublă
Ce este panoul solar cu geam dublu

Ce este panourilor solar Double Glass?

Un panou solar cu geam dublu, cunoscut și sub numele de panou solar din sticlă, este un modul solar care este acoperit de sticlă atât pe partea din față, cât și pe cea din spate. Acest design asigură o protecție sporită pentru celulele solare, oferind o durabilitate superioară în comparație cu modulele convenționale. Sticla frontală protejează celulele de deteriorare și permite o transmisie maximă a luminii solare, în timp ce sticla din spate oferă un suport suplimentar. Construcția robustă a modulului cu sticlă dublă asigură performanțe de lungă durată, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru aplicațiile de energie solară.

Care este structura tehnică a unui panou solar cu sticlă dublă

Care este structura tehnică a unui panourilor solar Double Glass?

Structura tehnică a unui panou solar din sticlă dublă este formată din următoarele componente dispuse în straturi:

Sticlă frontală: Modulul începe cu un strat de sticlă frontală, care servește drept cel mai exterior capac de protecție. Acesta este realizat din sticlă călită sau întărită și asigură durabilitate și transparență.

Încapsulantul EVA/POE: În spatele sticlei frontale se află un strat de încapsulare realizat din acetat de etilenă-vinil (EVA) sau din elastomer poliolefinic (POE). Acest strat acționează ca un adeziv și încapsulează celulele solare, asigurând aderența acestora la sticlă și asigurând izolarea electrică.

Celule solare: Celulele solare, cunoscute și sub denumirea de celule fotovoltaice, reprezintă componenta centrală responsabilă de transformarea luminii solare în energie electrică. Acestea sunt de obicei fabricate din materiale pe bază de siliciu, cum ar fi siliciul monocristalin sau policristalin.

Încapsulant EVA/POE: În spatele celulelor solare se află un alt strat de încapsulant EVA sau POE. Acest strat ajută la protejarea celulelor solare împotriva umidității și a elementelor externe, asigurând longevitatea și performanța acestora.

Geamul din spate: Stratul de sticlă din spate este situat în partea din spate a modulului. Similar cu sticla frontală, acesta asigură protecție și durabilitate. Sticla din spate este de obicei realizată din sticlă călită și completează încapsularea modulului.

Structura generală a unui panouri solare cu geam dublu constă într-un aranjament de tip sandwich "sticlă-EVA/POE-celule solare-EVA/POE-veteran". Utilizarea sticlei atât pe partea din față, cât și pe cea din spate asigură o protecție superioară a celulelor solare în comparație cu alte modele de module. Această construcție sporește rezistența modulului la factorii de mediu, la solicitările mecanice și la potențiala degradare, ceea ce duce la o durabilitate îmbunătățită și la o durată de viață mai mare.

Cum funcționează panourile solare Double Glass

Cum funcționează panourile solare Double Glass?

Modulele Double Glass funcționează prin valorificarea puterii luminii solare și transformarea acesteia în energie electrică utilizabilă prin următorul proces:

1.Absorbția luminii solare: Stratul frontal de sticlă al modulului cu geam dublu permite luminii solare să treacă și să ajungă la celulele solare. Lumina solară este compusă din fotoni, care sunt unitățile de bază ale energiei luminoase.

2.Conversia fotonilor: Atunci când lumina solară atinge suprafața celulelor solare, aceasta interacționează cu materialul semiconductor, de obicei din siliciu. Fotonii își transferă energia către electronii din material, determinându-i să fie excitați și să se elibereze de legăturile lor atomice.

3.Fluxul de electroni: Electronii eliberați creează un flux de curent electric în interiorul celulelor solare. Acest flux este ghidat de straturile conductoare metalice din cadrul modulului, care colectează electronii și îi canalizează pe o anumită traiectorie.

4.Generarea curentului electric: Electronii care curg sunt captați de contactele metalice conductoare de pe straturile superioare și inferioare ale celulelor solare. Astfel se creează un curent electric continuu (DC) în interiorul modulului.

5.Ieșirea modulului: Energia electrică de curent continuu generată este apoi colectată și combinată prin firele de interconectare din cadrul modulului. Mai multe celule solare sunt interconectate pentru a forma o matrice mai mare, crescând astfel puterea totală de ieșire. Ieșirea electrică a modulului este, de obicei, sub forma unui curent continuu.

6.Conversia în curent alternativ (opțional): În multe aplicații, energia electrică în curent continuu produsă de modulul cu sticlă dublă trebuie convertită în curent alternativ (AC) pentru a alimenta dispozitive electrice și pentru a se conecta la rețea. Acest lucru se realizează prin utilizarea unui invertor, care convertește curentul continuu în curent alternativ compatibil cu sistemele electrice standard.

7.Distribuția și utilizarea energiei: Energia electrică de curent alternativ produsă de modul poate fi utilizată imediat pentru a alimenta diverse dispozitive electrice sau poate fi introdusă în rețeaua electrică. În sistemele conectate la rețea, excesul de energie electrică poate fi furnizat înapoi în rețea, obținând credite sau reducând costurile energetice.

În general, panourile solare din sticlă dublă funcționează prin captarea luminii solare, transformarea acesteia în energie electrică prin efectul fotoelectric și generarea de energie utilizabilă pentru diverse aplicații. Construcția lor robustă și protecția sporită permit performanțe fiabile și contribuie la durabilitatea sistemelor de energie regenerabilă.

Cum se compară costurile panourilor solar Double Glass cu cele ale panourilor solare cu folie de sticlă

Cum se compară costurile panourilor solar Double Glass cu cele ale panourilor solare cu folie de sticlă?

Modulele cu sticlă dublă, datorită utilizării sticlei pe ambele părți, au în general costuri mai mari decât modulele cu folie de sticlă. Costul sticlei fotovoltaice pe metru pătrat, care este în medie de 6 dolari, se dublează atunci când se utilizează sticlă pe ambele părți în cazul panourilor solare cu sticlă dublă. Cu toate acestea, este important să se ia în considerare costul total al modulelor, care include factori suplimentari, cum ar fi materialele de încapsulare, celulele solare, procesele de fabricație și alte componente.

Un avantaj al multor panouri solare cu sticlă dublă este designul lor fără ramă, care poate contribui la reducerea costurilor. Absența unui cadru tradițional reduce cheltuielile cu materialele și costurile de fabricație, putând compensa unele dintre costurile mai mari asociate cu stratul suplimentar de sticlă.

Deși modulele cu geam dublu vin cu un cost inițial mai mare, este esențial să luați în considerare beneficiile pe termen lung pe care le oferă. Aceste module au adesea o durată de viață mai lungă și o eficiență mai mare, ceea ce duce la o producție de energie electrică mai mare în timp. Ca urmare, costul mediu pe kilowatt-oră (kWh) generat poate scădea semnificativ, îmbunătățind rentabilitatea generală a sistemului solar.

Avantajele panourilor solar Double Glass

Avantajele panourilor solar Double Glass:

Panourile solare cu geam dublu, cunoscute și sub denumirea de module din sticlă, oferă mai multe avantaje care contribuie la popularitatea lor tot mai mare pe piață. Printre acestea se numără:

Durabilitate sporită: Cu geamuri de sticlă pe ambele părți, panourile solare cu geam dublu oferă o protecție excelentă și au o durată de viață lungă, adesea de 30 de ani sau mai mult. Acestea oferă o rezistență îmbunătățită la umiditate și o mai bună protecție împotriva incendiilor.

Rezistență sporită: Straturile duble de sticlă distribuie forțele în mod egal, reducând riscul de microfisuri și îmbunătățind rezistența generală a modulului. Acest lucru are ca rezultat o fiabilitate mai mare și o degradare redusă a performanțelor.

Siguranță îmbunătățită: Panourile solare cu sticlă dublă oferă o protecție superioară împotriva incendiilor în comparație cu modulele convenționale cu folie de sticlă, permițând distanțe mai mici între clădiri. Acest lucru maximizează utilizarea spațiului pe acoperiș și optimizează potențialul de energie solară.