Mastering Photovoltaic Installation: Cele mai bune practici și ghid pas cu pas pentru montarea pe acoperișuri înclinate, în acoperiș și pe acoperișuri plate

· Știri din Industrie

Instalarea unui sistem fotovoltaic (PV) necesită o planificare și o execuție atentă pentru a asigura o performanță optimă, siguranță și longevitate. Este esențial să înțelegeți procesul de instalare și să evitați greșelile comune, indiferent de tipul de acoperiș pe care îl aveți.

Acoperișurile înclinate, integrările în acoperiș și acoperișurile plate necesită toate tehnici de instalare specifice. Acest articol vă va ghida prin cele mai bune practici de instalare a sistemelor fotovoltaice. Acestea includ instalarea pe acoperișuri înclinate, integrarea în acoperiș și pe acoperișuri plate.

Urmați aceste îndrumări pentru a vă instala sistemul fotovoltaic fără probleme și eficient. Acest lucru vă va ajuta să maximizați potențialul de generare a energiei al sistemului dumneavoastră. Haideți să explorăm procedurile pas cu pas și capcanele comune de care trebuie să vă feriți atunci când vă lansați în călătoria de instalare a sistemului fotovoltaic.

Iată ce urmează să vedeți:

  • How pentru a instala un sistem fotovoltaic pe un acoperiș înclinat?
  • Alternative opțiune: Montarea în acoperiș
  • Installation a unui sistem fotovoltaic pe un acoperiș plat
  • Avoiding cele mai frecvente greșeli în instalarea sistemului fotovoltaic
Instalarea unui sistem fotovoltaic

Cum se instalează un sistem fotovoltaic pe un acoperiș înclinat?

Este important să se ia măsuri de siguranță atunci când se instalează un sistem fotovoltaic (PV) pe un acoperiș înclinat. În plus, este esențial să verificați dacă condițiile meteorologice sunt uscate înainte de a proceda. Iată care sunt pașii implicați în montarea pe acoperiș:

1. Atașați cârligele de acoperiș:

Începeți prin a atașa cârligele de acoperiș la grinda acoperișului. Aceste cârlige sunt de obicei înșurubate la căpriori.

Cantitatea și tipul de cârlige de acoperiș variază în funcție de factori precum sarcina rezultată din greutatea sistemului, vântul și zăpada. Aceste sarcini trebuie luate în considerare atunci când se decide numărul și tipul de cârlige de acoperiș necesare.

Fixarea cârligelor pentru acoperiș

Alegeți cârlige de acoperiș concepute pentru formele specifice de țiglă prezente pe acoperiș.

Pentru a atașa cârligele de acoperiș, învelitoarea acoperișului trebuie îndepărtată temporar sau decupată în locurile prevăzute pentru cârlige. Aceasta poate fi apoi atașată din nou.

2. Instalați șinele de susținere:

Odată ce cârligele pentru acoperiș sunt bine fixate, treceți la instalarea șinelor de susținere care vor susține sistemul de montare.

Șinele de susținere pot fi instalate în diferite moduri. Ele pot fi plasate într-o configurație paralelă, ca șine transversale sau pe șine scurte. Acest lucru depinde de design și de cerințe.

Asigurați-vă că șinele de susținere sunt înșurubate ferm între ele pentru a oferi o bază stabilă pentru sistemul de montare.

Montarea șinelor de susținere

Utilizați cârlige de acoperiș reglabile în înălțime. Aceste cârlige vă permit să nivelați acoperișul pentru modulele fotovoltaice. Acestea compensează orice denivelări ale acoperișului.

3. Montați modulele PV:

Cu șinele de susținere la locul lor, este timpul să montați modulele PV pe sistemul de montare instalat.

Montarea modulelor PV

Aveți două opțiuni pentru proiectarea sistemului. Puteți utiliza cleme pentru module sau puteți plasa modulele în sisteme de șine. Alegerea depinde de proiectarea sistemului și de recomandările producătorului.

Unele sisteme de șine pot avea conducte de cabluri încorporate, ceea ce facilitează direcționarea și gestionarea conexiunilor ulterioare ale cablurilor.

Opțiune alternativă: Montare în acoperiș

<