Câteva lucruri pe care trebuie să le știți despre alegerea celui mai bun unghi de înclinare pentru panourile fotovoltaice

· Știri din Industrie

După cum s-a menționat în multe articole din trecut, poziția și unghiul de amplasare a panourilor fotovoltaice în timpul procesului de instalare are un impact foarte important asupra creșterii eficienței modulului fotovoltaic, care afectează în mod direct cantitatea de energie electrică generată de modulul fotovoltaic pe parcursul anului. Prin urmare, în acest articol, vă voi arăta cum să calculați cel mai bun unghi de plasare pentru propriile panouri fotovoltaice. Maysun Solar a transmis deja o anumită experiență despre cum să determinați dacă acoperișul casei dvs. este potrivit pentru instalarea de panouri fotovoltaice într-un articol anterior, care poate fi citit dacă sunteți interesat:

De ce ar trebui să mă intereseze amplasarea și unghiul panourilor mele fotovoltaice?

Este important să înțelegeți că scopul calculării unghiului optim de înclinare este de a obține o radiație solară maximă. Iar radiația solară este cea mai puternică atunci când soarele se află direct pe pământ. De exemplu, regiunea ecuatorială pe tot parcursul anului, iar apoi regiunea în care se află cele două linii atunci când soarele se află direct deasupra Tropicului Cancerului. Așadar, în teorie, plasarea panourilor fotovoltaice perpendicular pe razele soarelui oferă cea mai mare cantitate de căldură de la lumină, dar acest lucru este dificil de realizat într-o instalație, deoarece unghiul de altitudine al soarelui se schimbă constant pe parcursul zilei. În același timp, multe locuințe sunt instalate cu suporturi fotovoltaice fixe, care, spre deosebire de suporturile fotovoltaice cu sisteme de urmărire, nu urmăresc automat soarele pentru a-și ajusta propriul unghi. Prin urmare, trebuie să calculăm cel mai bun unghi de înclinare pentru dispunerea modulelor fotovoltaice în funcție de dimensiunea locală pentru a obține o iradiere solară maximă pe tot parcursul anului, pentru a obține o producție maximă de energie și pentru a profita la maximum de modulele fotovoltaice.

broken image

Unghiul de înclinare a panourilor solare este determinat de poziția latitudinală a lumii în care vă aflați în raport cu emisfera nordică și emisfera sudică. Este bine cunoscut faptul că autotransferul și rotația Pământului determină poziționarea soarelui în diferite momente ale zilei și anotimpuri. Pentru ca intensitatea maximă a luminii din timpul zilei să ajungă la panourile solare, trebuie să determinăm orientarea panourilor solare și să calculăm unghiul optim de înclinare. Acest lucru depinde de doi factori: În primul rând, de localizarea geografică a locului de instalare. Al doilea este perioada anului în care energia solară este cea mai necesară, adică atunci când intensitatea luminii este cea mai mare.

Cum pot calcula unghiul optim de înclinare?

În general, panourile solare fotovoltaice ar trebui să fie la un unghi mai mare față de sol iarna, pentru a capta soarele slab care apare în majoritatea iernilor, și la un unghi mai mic față de sol vara, pentru a maximiza ratele de producție. Iată câteva metode de calculare a unghiului de înclinare.

Prima metodă:
Unghiul de înclinare optim trebuie mărit cu 15 grade față de latitudinea locului de instalare în timpul lunilor de iarnă și scăzut cu 15 grade față de dimensiunea locului de instalare în timpul lunilor de vară. De exemplu, dacă locuiți la 50 de grade latitudine nordică, unghiul de înclinare a panourilor fotovoltaice în timpul iernii ar trebui să fie de 65 de grade. În timp ce vara ar trebui să fie un unghi de 35 de grade.
Dacă locuiți aproape de ecuator, atunci operațiunea devine foarte simplă. Pur și simplu pătrați panourile pe sol și veți obține unghiul optim de înclinare.

broken image

Metoda 2:
Această metodă este puțin mai complicată de calculat decât prima, dar este mai precisă și rezultatele sunt mai optimiste. Trebuie să calculăm rezultatul prin înmulțirea dimensiunii locale cu 0,9 și adăugarea a 29° în timpul iernii. Luând în continuare exemplul de 50°N, atunci unghiul său optim de înclinare este de 50*0,9 + 29 = 74°. Acest unghi este cu aproximativ 10 grade mai abrupt decât metoda normală, dar folosește foarte eficient soarele de la amiază. Este bine cunoscut faptul că iarna zilele sunt scurte și că soarele de la amiază este cel mai puternic din zi.
De asemenea, trebuie să calculăm dimensiunea locală în timpul verii, înmulțind dimensiunea locală cu 0,9 și scăzând 23,5° pentru a obține rezultatul. În exemplul de mai sus, are un unghi de înclinare optim de vară de 21,5°. De ce să scădem 23,5°? Pentru că poziția dimensională a Tropicului Cancerului se află la 23°26' și se ia aici o cifră aproximativă de 23,5.
Primăvara și toamna, dacă doriți să obțineți unghiul optim de înclinare, atunci scădeți 2,5° din dimensiunea locației.

broken image

În plus, locuitorii din emisfera nordică ar trebui să aibă panourile fotovoltaice orientate spre sud, sud-estul fiind cel mai bun. Locuitorii din emisfera sudică ar trebui să aibă panourile orientate spre nord. Dacă este convenabil, trebuie să o ajustăm la condițiile locale specifice de iluminare solară.

În calitate de producător de module fotovoltaice cu 15 ani de experiență în industrie, Maysun Solar a aterizat și a executat multe proiecte fotovoltaice mici, medii și mari și a stabilit relații stabile și pe termen lung cu mulți instalatori excelenți. Vă invităm să ne contactați pentru cele mai recente oferte de module sau pentru a ne pune întrebări legate de PV.