Despre instalarea fotovoltaicilor pe acoperiș: tot ce trebuie să știți

· Știri din Industrie

Odată cu progresul tehnologiei fotovoltaice și scăderea costurilor, tot mai multe familii aleg să instaleze centrale fotovoltaice pe acoperiș. Există multe țări europene, iar tipurile de case sunt, de asemenea, foarte diferite. Există acoperișuri plate și acoperișuri înclinate, sunt acoperișuri de țiglă și acoperișuri de ciment. Pot instala panouri fotovoltaice pe acoperișul casei mele? La ce ar trebui să fiu atent înainte și după instalare? Ce fel de panouri fotovoltaice sunt potrivite pentru casa mea? Înfruntând aceste probleme, sper că veți obține tot ce doriți să știți prin acest articol.

Acoperișul meu este potrivit pentru un sistem solar fotovoltaic?

În primul rând, trebuie să observați dacă există umbră în jurul acoperișului și dacă condițiile de iluminare sunt bune. Și vilele din țară sunt cele mai potrivite pentru instalarea de sisteme fotovoltaice pe acoperiș - există multă lumină solară și nu există adăpost.
Există multe tipuri de materiale de construcție pentru acoperiș și nu le vom discuta deocamdată. Aici, împărțim acoperișurile în acoperișuri plate și acoperișuri înclinate.

broken image

Sistemele fotovoltaice cu acoperiș plat sunt instalate în general sub formă de coloane de beton și console fotovoltaice. Costul investiției nu este mare și economia este mai bună.
Pe un acoperiș orizontal, putem determina unghiul panoului fotovoltaic prin reglarea suportului, astfel încât sistemul fotovoltaic să primească cea mai mare radiație luminoasă pentru a obține puterea maximă generată;
Cel mai mare avantaj al instalării unei centrale fotovoltaice pe un acoperiș plat este izolarea termică și răcirea, care în general pot reduce temperatura cu 5 până la 7 grade.

Acoperiș înclinat:

Se adoptă acoperișul înclinat al centralei fotovoltaice Datorită înclinării acoperișului, apa de ploaie este evacuată automat fără acumulare de apă, iar panourile fotovoltaice pot fi și ele curățate automat.
Acoperișul înclinat nu trebuie să mărească înălțimea suportului sau să calculeze unghiul de înclinare, care este mai ușor de ridicat și întreținut.
Cu toate acestea, acoperișurile înclinate sunt de obicei așezate cu țiglă și trebuie acordată o atenție deosebită protecției țiglelor și hidroizolației acoperișului la instalarea panourilor fotovoltaice.

Am dreptul să instalez celule solare?

Construirea unei centrale fotovoltaice de casă necesită proprietatea independentă a acoperișului. În zonele rurale cu acoperișuri independente, este relativ ușor de instalat pentru locuitorii vilei. Acoperișul unei clădiri cu mai multe etaje sau al unei clădiri înalte din oraș este o zonă publică care nu aparține unei familii, iar instalarea panourilor fotovoltaice necesită permisiunea tuturor proprietarilor clădirii.

broken image

Câtă capacitate de panouri fotovoltaice pot instala? Cat costa?

Acest lucru trebuie judecat în funcție de dimensiunea unui acoperiș. De obicei, pe acoperișul unei gospodării obișnuite poate fi instalat un sistem fotovoltaic de 3kW - 10kW, dar dacă suprafața acoperișului este mai mare, sau se folosesc panouri fotovoltaice de putere mai mare, se pot realiza desigur proiecte mai mari. În general, un acoperiș de aproximativ 10 metri pătrați poate susține 2kW. De asemenea, este posibil să ajustați aspectul și să utilizați module solare de putere mai mare, chiar și 7-8 metri pătrați sunt suficienți pentru a instala 2 kilowați.

Costul instalării sistemului fotovoltaic depinde de situația specifică a diferitelor familii. În Europa, luând ca exemplu o casă de locuit de 160 de metri pătrați, instalarea unui sistem fotovoltaic de 5kw conectat la rețea necesită o investiție inițială de circa 6.000-8.000 de euro (taxa inclusă).

Ce produse trebuie achiziționate pentru a instala un sistem fotovoltaic și cum să alegi?

Un sistem fotovoltaic este compus din panouri fotovoltaice, invertoare fotovoltaice, cutii conectate la rețea, cabluri, console și alte produse.Fiecare produs trebuie să aleagă cu atenție o marcă. Este recomandat să găsiți un instalator local cunoscut sau un dealer de marcă pentru instalare. Maysun Solar este un producător profesionist de module fotovoltaice distribuite pe acoperiș, cu 14 ani de experiență în industrie, ne puteți contacta prin WhatsApp pentru informații despre produs.

Recomandare de produs: module solare pe acoperiș