Ghidul complet pentru cumpărarea de panouri solare (I)

· Știri din Industrie

Aproape toată lumea a auzit de energia fotovoltaică, dar știți cu toții exact în ce constau panourile fotovoltaice și ce beneficii pot aduce? Persoanele care se gândesc să cumpere panouri fotovoltaice se întreabă adesea dacă mai merită să le instaleze? Ținând cont de aceste întrebări, am creat acest ghid complet pentru achiziționarea de panouri solare. Cu siguranță vă va aduce mai aproape de panourile fotovoltaice și vă va risipi orice îndoială pe care o aveți! Acest ghid este împărțit în două părți, aceasta fiind prima.

broken image

Panouri fotovoltaice: ce este și cum funcționează?

Pentru a investi într-un sistem fotovoltaic sau într-o energie regenerabilă, trebuie mai întâi să înțelegem ce este și cum funcționează.

Sarcina unui panou fotovoltaic este de a colecta energia de la soare și de a produce electricitate. Panourile fotovoltaice obișnuite sunt fabricate din materiale semiconductoare pe bază de siliciu, iar prin pregătirea joncțiunilor PN, aceste materiale suferă un "efect fotovoltaic" atunci când sunt expuse la lumina solară, ceea ce generează curent continuu. Acest curent continuu este apoi transformat de un dispozitiv numit invertor în curent alternativ, care circulă într-o priză. O parte din această energie este utilizată imediat, în timp ce restul este reintrodusă în rețea sau stocată într-o baterie, de unde curentul poate fi utilizat din nou la un moment dat.

Pe scurt, iată cum funcționează un sistem fotovoltaic. Astfel, panourile fotovoltaice domestice susțin procesul de generare a energiei electrice dintr-o sursă inepuizabilă de energie gratuită - radiația solară. Astfel, cei care și-au instalat instalații fotovoltaice pot să-și producă singuri electricitatea verde și să economisească bani în acest sens.

Tipuri de panouri fotovoltaice

Pe piață există mulți producători care oferă diferite produse fotovoltaice. Prin urmare, merită să știți ce tip de panou fotovoltaic să alegeți, în ce fel diferă și care sunt avantajele lor. De obicei, sunt menționate două tipuri de panouri.

broken image

Panouri monocristaline

Primul tip este reprezentat de panourile monocristaline, realizate din siliciu monocristalin. Acestea oferă un flux liber de electroni, urmat de o eficiență ridicată. Se caracterizează prin culoarea lor albastru închis și sunt aproape negre. În ceea ce privește prețul, acesta este, de obicei, mai ridicat în comparație cu alte tipuri de panouri.

Panouri policristaline

Panourile fotovoltaice din siliciu policristalin, după cum sugerează și numele, sunt fabricate din siliciu policristalin, ceea ce le conferă o culoare albastru intens. Acest tip de panou este puțin mai puțin eficient și, într-o măsură mai mică, mai puțin costisitor. Mulți oameni sunt interesați de acest tip de panouri, deoarece au un randament ridicat în zonele cu lumină solară redusă, ceea ce reprezintă un avantaj extrem de important.

Panouri de siliciu amorf

Există și un al treilea tip. Acestea sunt panouri de siliciu amorf, cunoscute și sub denumirea de panouri cu film subțire. Mulți oameni nu le aleg din cauza eficienței lor scăzute. Cu toate acestea, dacă doriți să instalați un sistem fotovoltaic pe o proprietate care este expusă la temperaturi ridicate, luați în considerare acest tip de panou.

Merită să amintim că sunt disponibile și panouri fotovoltaice pentru balcon. Mulți oameni au instalat aceste panouri cu peliculă subțire pe terasele și gardurile lor, ceea ce face ca balcoanele lor să aibă un aspect estetic plăcut și, în același timp, să producă o parte din energia electrică gratuită.

broken image

Cât costă instalarea unui sistem fotovoltaic acasă?

Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le pun oamenii. În primul rând, costul energiei fotovoltaice este exprimat în kWp (kilowați putere instalată). Prin urmare, depinde în întregime de dimensiunea instalației fotovoltaice. În Europa, de exemplu, investiția inițială pentru un sistem fotovoltaic de 5 kW conectat la rețea pentru o casă rezidențială de 160 m2 este de aproximativ 6 000-8 000 de euro (inclusiv taxele).

Costul instalării sistemului depinde de: capacitatea sistemului fotovoltaic, nevoile locuinței, tipul de panouri, experiența firmei de instalare sau valoarea subvenției.

Apropo, subvenția pentru panourile fotovoltaice este un lucru de care ar trebui să țină cont oricine intenționează să instaleze un sistem fotovoltaic. Aceasta va reduce cu siguranță costul total al investiției. Merită să analizați exact ce condiții trebuie îndeplinite pentru a fi eligibil pentru subvenție. Puteți verifica la administrația locală pentru a afla care este politica relevantă.

broken image

De unde să cumpărați panouri fotovoltaice?

Acum știm ce tipuri de panouri fotovoltaice sunt disponibile. Este mai important să ne amintim că acestea ar trebui să fie de înaltă calitate, de o marcă bună și să dureze 25 de ani.

Panourile solare de înaltă calitate pot fi achiziționate de la Maysun Solar. Această companie a prosperat în industria fotovoltaică de peste 14 ani. Cel mai important lucru pentru Maysun este clientul și satisfacția acestuia.

Compania lucrează din greu în fiecare zi pentru a se asigura că produsele pe care le oferă sunt de cel mai înalt nivel - înainte, în timpul și după vânzare. Atunci când căutați un producător de module fotovoltaice, Maysun Solar este cel în care puteți avea încredere.