Ghidul complet pentru cumpărarea de panouri solare (2)

· Știri din Industrie

Aproape toată lumea a auzit de energia fotovoltaică, dar știți cu toții exact în ce constau panourile fotovoltaice și ce beneficii pot aduce? Persoanele care se gândesc să cumpere panouri fotovoltaice se întreabă adesea dacă mai merită să le instaleze? Ținând cont de aceste întrebări, am creat acest ghid complet pentru achiziționarea de panouri solare. Cu siguranță vă va aduce mai aproape de panourile fotovoltaice și vă va risipi orice îndoială pe care o aveți! Acest ghid este împărțit în două părți, aceasta este partea a doua.

Ce trebuie să caut atunci când aleg panourile solare?

Există mai multe aspecte care trebuie luate în considerare atunci când se alege un panou fotovoltaic. Printre acestea se numără puterea panourilor, mărcile menționate anterior, inclusiv produsele și serviciile, precum și durata de viață sau durata reală de funcționare a panourilor fotovoltaice. Un alt lucru de care trebuie să țineți cont este garanția, care acoperă de obicei mai multe aspecte, inclusiv randamentul, care este de obicei garantat pentru 25 de ani.

broken image

Atunci când alegeți panouri solare, este important să țineți cont și de faptul că instalarea unui sistem fotovoltaic implică întreținere ulterioară. De exemplu, mulți oameni vor întreba: panourile fotovoltaice trebuie curățate? Da, panourile trebuie curățate cel puțin de două ori pe an. Panourile curate înseamnă un randament energetic mai mare.

Mai pot panourile fotovoltaice să producă energie electrică iarna, când ninge? Aceasta este, de asemenea, o preocupare comună. Multe țări europene au ierni lungi, iar acumularea de zăpadă reduce transmiterea radiațiilor solare. Prin urmare, este extrem de important să fiți conștienți de toate aspectele tehnologiei panourilor fotovoltaice și de utilizarea și întreținerea ulterioară atunci când decideți să achiziționați panouri solare.

Fotovoltaice pe acoperiș

Locul în care sunt instalate panourile fotovoltaice este, de asemenea, important. În cele mai multe cazuri, este vorba de acoperișul casei. Problema cheie în acest caz este orientarea acoperișului și unghiul la care sunt înclinate anumite părți ale acestuia.

broken image

Unul dintre avantajele sistemului fotovoltaic este versatilitatea sa, deoarece poate fi instalat pe majoritatea acoperișurilor, indiferent de tipul de acoperire sau de unghiul de înclinare menționat anterior. Centralele fotovoltaice pot fi instalate chiar și pe acoperișuri plate, cu condiția ca acestea să fie echipate cu suporturi fotovoltaice. Cu toate acestea, unghiul optim de înclinare a instalației necesită un calcul profesional complet și, în general, cu cât latitudinea este mai mare, cu atât mai mare este unghiul de înclinare a panourilor fotovoltaice.

Problema cheie rămâne orientarea acoperișului. Pentru țările europene, se consideră că cel mai bun acoperiș este cel orientat spre sud. De asemenea, merită luată în considerare instalarea la est sau la vest. Ca regulă generală, se consideră că panourile fotovoltaice nu ar trebui să fie instalate în direcția nordului.

De asemenea, înainte de a decide să instalați un sistem fotovoltaic, trebuie să verificați dacă proprietatea este suficient de expusă la soare. Acest lucru se poate întâmpla uneori în cazul în care există interferențe din partea clădirilor învecinate sau a copacilor înalți.

Cum aleg capacitatea sistemului fotovoltaic ce urmează a fi instalat?

Regula de bază este că, de obicei, capacitatea instalată a unei locuințe trebuie să fie astfel încât să nu se producă mai multă energie într-un an decât se consumă anual. Acest lucru va echilibra partea de energie care rămâne în rețea în cadrul sistemului de reducere și, de asemenea, ajută la evitarea unei producții excesive de energie în raport cu nevoile gospodăriei.

Cu titlu orientativ, puteți estima singur capacitatea instalată a unui sistem fotovoltaic, pe baza consumului anual de energie. În general, se consideră că un sistem fotovoltaic de 1 kW va acoperi 1 000 kWh de energie electrică consumată pe an.

broken image

Care este perioada de recuperare a investiției pentru energia fotovoltaică?

După ce am ajuns la țărm, este timpul să răspundem la ultima întrebare, poate crucială. Deci, care este perioada de recuperare a investiției pentru PV?

O instalație fotovoltaică bine concepută se amortizează în medie în 7-9 ani. Atunci când o companie face o ofertă, aceasta oferă de obicei consumatorului o perioadă simulată de recuperare a investiției. Este bine cunoscut faptul că prețul produselor fotovoltaice va continua să scadă, iar dacă prețul energiei electrice va continua să crească, perioada de recuperare a investiției se va reduce la 5-7 ani.

Întrebări frecvente

Care este costul a 1 kW de energie fotovoltaică în 2023?

Costul sistemului depinde de diverși factori. În mod obișnuit, în Europa, costul unui sistem de 1 kW este de aproximativ 1 200 - 1 600 de euro.

Mai este rentabilă instalarea de instalații fotovoltaice?

În ciuda schimbărilor constante și a creșterii prețurilor la energie electrică, merită în continuare să luați în considerare și, mai ales, să alegeți energia fotovoltaică. Este încă profitabilă.

Ce sistem să alegeți - conectat la rețea, în afara rețelei sau hibrid?

Fiecare caz trebuie analizat individual. Sistemele conectate la rețea sunt rentabile pentru instalațiile fotovoltaice mici. Instalațiile off-grid se adresează în primul rând celor care sunt preocupați de o independență totală, fără a ține cont de costuri. Dacă doriți să le combinați pe cele două, un sistem hibrid poate fi o soluție bună.

După citirea ghidului, aproape toate secretele PV au fost descoperite. Nu-i așa că sună grozav să ai propria ta energie verde în aceste vremuri în care energia electrică continuă să fie scumpă?

broken image

Dacă aveți întrebări sau dacă doriți să cumpărați panouri solare de înaltă calitate, nu ezitați să contactați Maysun Solar (link WhatsApp).