Instalați panouri fotovoltaice pentru autosuficiență energetică

· Știri din Industrie

„Conservarea energiei electrice” sau „Autosuficiență”?

Astăzi, prețurile la energie electrică au devenit un subiect de discuție pentru tot mai mulți oameni. Cred că ați învățat și folosit multe lovituri de economisire a energiei și este posibil să fi cumpărat unele așa-numite aparate electrice „economisitoare de energie” din cauza consumului de impuls, sau Datorită „Regulamentelor de conservare a energiei” promulgate de guvern, simt că viața mea este incomodă.

„Evitarea risipei” este cea mai obișnuită măsură de economisire a energiei. S-ar putea să fii încântat de economiile la factura lunară de energie electrică sau te poți simți ușurat că ai contribuit la protecția mediului și la încălzirea climatului. Dar „economisirea energiei” nu înseamnă doar „evitarea risipei”, dintr-o altă perspectivă, înseamnă și a crea o energie mai durabilă.

Pământul este supus unei radiații solare uriașe în fiecare an, care furnizează diferite forme de energie pentru toate ființele vii. Printre acestea, modulele fotovoltaice sunt folosite de oameni prin transformarea energiei luminoase în energie electrică. Conform calculelor oamenilor de știință, atâta timp cât în ​​deșertul Sahara din Africa sunt acoperiți sute de kilometri pătrați de module fotovoltaice, cererea mondială de energie electrică poate fi satisfăcută.

Astăzi, multe țări din întreaga lume promovează energic popularizarea fotovoltaicului.Pe lângă centralele electrice centralizate, centralele electrice distribuite instalate pe acoperișuri și carport au deschis un model „autosuficient” de energie electrică, scăpând de pe termen lung. dependență de rețea.Bucurați-vă de energie curată gratuită.

În comparație cu sacrificarea calității vieții și utilizarea cu atenție a energiei electrice, instalarea modulelor fotovoltaice pentru a obține „libertatea de utilizare a energiei electrice” va deveni o alegere înțeleaptă în viitor.

broken image

Este necesar să urmăm „autosuficiență”?

Pentru utilizatorii fotovoltaici, „autosuficiența” în consumul de energie electrică este ceea ce se așteaptă. Aceasta înseamnă reducerea dependenței de rețeaua publică și consumul numai de energie solară autogenerată pentru energie electrică zilnică. Deci, se poate spune că cu cât rata de autosuficiență fotovoltaică este mai mare, cu atât mai bine?

Aceasta depinde de situație. Creșterea ratei de autosuficiență are următoarele trei avantaje:

1. Economisiți costul energiei electrice
Odată cu creșterea prețurilor la energie electrică, utilizarea energiei curate gratuite și reducerea consumului de energie electrică din rețea pot economisi costurile cu energia electrică pe termen lung.

2. Reduceți emisiile de CO2
Protejarea mediului poate fi, de asemenea, un argument pentru autosuficiență. Reducerea propriului consum de energie electrică și adaptarea la ciclul de producție al sistemelor fotovoltaice pot contribui toate la tranziția energetică și la reducerea emisiilor de CO2.

3. Libertatea de a folosi electricitatea
Fotovoltaica transformă clădirile în centrale electrice verzi, ceea ce înseamnă independență și libertate energetică și, în același timp, poate evita influența întreruperilor regionale de curent și raționalizarea energiei.

Cu toate acestea, nu este recomandabil să urmăriți orbește o rată de autosuficiență ridicată.Rata de autosuficiență fotovoltaică = autoconsum/consum total.Rata de autosuficiență a sistemelor fotovoltaice private este în general de doar 30% până la 40%. Cu ajutorul sistemului de stocare a energiei, acesta poate fi crescut la 80%. Cu toate acestea, iarna se generează relativ mai puțină energie electrică, ceea ce înseamnă că trebuie achiziționate rezervoare de stocare a energiei de dimensiuni mai mari pentru a menține autosuficiența, ceea ce va duce la costuri de achiziție foarte mari.

Ce este „autosuficiența” rentabilă?

Pentru utilizatorii privați, dimineața și nopțile sunt perioadele de vârf ale consumului de energie electrică, în timp ce sistemele fotovoltaice generează cea mai mare parte a energiei electrice la prânz. Achiziționarea rezervoarelor de stocare a energiei pentru a extrage excesul de stocare a energiei electrice este principala modalitate de îmbunătățire a autosuficienței fotovoltaice.

broken image

Dar cumpărarea de fotovoltaice și stocare de energie pare a fi o investiție costisitoare. Merită pe termen lung?

Pe măsură ce prețurile la energie electrică continuă să crească, stocarea energiei va deveni o tendință viitoare. Știm că costul utilizării fotovoltaicului este compus din costurile de investiții și instalații în echipamente, costuri de întreținere și costuri de achiziție a energiei, iar venitul este compus din racordarea la rețea și economiile de energie electrică.

broken image

Luând ca exemplu consumul mediu al gospodăriei de 4000KWH pe an în Germania, este suficient să configurați un modul fotovoltaic de 5KW și un rezervor de stocare a energiei de 5KWH, care poate economisi aproximativ 800 de euro pe an și este de așteptat să se ramburseze în 10-15. ani. În același timp, din 2011, prețul stocării energiei electrice a scăzut cu aproximativ 80%.Se crede că autosuficiența fotovoltaicului în viitor va fi mai rentabilă.

De la autosuficiență scăzută la autosuficiență 100%, care sistem fotovoltaic este mai potrivit?

În prezent, există trei sisteme fotovoltaice principale: sistem de alimentare, sistem de alimentare zero și sistem independent, care sunt benefice pentru diferite grupuri de utilizatori.

broken image

2. Sistem de alimentare zero

Sistemele zero feed-in sunt potrivite pentru casele cu consum mare de energie electrică și trebuie să aibă un sistem de stocare a energiei. Deși este conectat la rețeaua publică, acesta nu este folosit pentru alimentarea cu energie electrică în rețea, ci doar pentru cumpărarea de energie electrică din rețeaua publică. Un astfel de sistem se poate baza mai mult pe energia solară și nu există costuri de conectare la rețea, cum ar fi calibrarea contoarelor electrice. Dezavantajul unui astfel de sistem este lipsa potențialului de câștig și scalabilitatea slabă.

3. Sistem independent

Sistemele de sine stătătoare care sunt 100% autosuficiente se găsesc în mod obișnuit în cabanele montane îndepărtate, indicatoarele stradale electronice etc., sunt adesea folosite atunci când conectarea la rețea nu este posibilă sau prea costisitoare și pot fi utilizate și ca generatoare de urgență. . Deoarece nu sunt conectate la rețea, sunt necesare dimensiuni mai mari ale rezervoarelor de stocare, ceea ce duce la costuri de achiziție relativ mari.

broken image

Pentru a obține mai bine o autosuficiență rentabilă, alegerea unui rezervor de stocare a energiei de o dimensiune adecvată este cheia controlului costurilor!

Mărimea capacității de stocare depinde de puterea sistemului fotovoltaic și de consumul de energie de uz personal. Creșterea oarbă a capacității de stocare nu poate crește efectiv autoconsumul. De exemplu un sistem fotovoltaic de 5 kW instalat într-o locuință cu un consum anual de energie electrică de 4.500 kWh, putem observa că creșterea autoconsumului încetinește semnificativ pe măsură ce capacitatea de stocare urcă până la 8KWh.

broken image

În mod normal, capacitatea de stocare este de 0,9 până la 1,6 ori mai mare decât puterea fotovoltaică, dar dimensiunea trebuie să fie selectată în funcție de obiceiurile de utilizare.

Ce este necesar pentru a crește autosuficiența pentru utilizatorii care nu au instalat stocarea energiei?

Pentru a spune simplu, este posibil să se consume mai multă energie electrică atunci când este soare, cum ar fi utilizarea aparatelor electrice de mare putere la intervale regulate și să se reducă dependența de rețeaua publică de energie prin planificarea inteligentă a consumului de energie electrică.

Rezuma

Autosuficiența descrie capacitatea unui sistem solar de a satisface consumul de energie electrică al proprietarului sistemului. Cu cât sunteți mai autosuficient, cu atât consumați mai puțină energie din rețea.

Indiferent dacă cumpărați sau nu un rezervor de stocare a energiei, vă puteți crește autosuficiența în mai multe moduri. În majoritatea cazurilor, însă, nu are sens din punct de vedere economic să lupți pentru o mai mare autosuficiență. Deoarece acest lucru ar necesita o stocare mai mare a energiei, aceasta ar duce la costuri de achiziție foarte mari.

În calitate de producător de module fotovoltaice cu 14 ani de experiență profesională, Maysun Solar este gata să lucreze cu dvs. pentru a ajuta tranziția energetică. Contactați-ne și deschideți ușa către energia verde.