Prețurile lanțului de aprovizionare din industria fotovoltaică: cererea finală crește, prețurile modulelor fotovoltaice din legăturile din amonte cresc

· Cotații de Preț
Prețurile lanțului de aprovizionare din industria fotovoltaică: cererea finală crește, prețurile modulelor fotovoltaice din legăturile din amonte cresc

Siliciu solar: ofertele au continuat să crească, oferta globală în RMB pentru siliciul monocristalin crescând la aproximativ RMB236/KG.

Cererea de pe piața finală din China a crescut, împreună cu cererea de stocare a Anului Nou chinezesc din China, cererea din aval pentru diverse legături pentru a spori, waferele solare pentru a menține o rată de pornire ridicată, cererea de achiziție de siliciu solar este, de asemenea, în creștere, India a determinat că noul sistem tarifar va fi implementat în ziua 4lunii1, sistemul FIP din Japonia este pe cale să expire, piața europeană a început treptat să stocheze, cererea globală este în creștere constantă; și progresul de eliberare a capacității de expansiune a siliciului solar este lent, progresul Progresul lent în ceea ce privește eliberarea capacității de producție de siliciu solar a dus la o fază de supraofertă și la o creștere continuă a prețurilor.

Observați operațiunea de producție și expedierea de siliciu solar, în această săptămână, unele întreprinderi au început să semneze comenzi 2lunare, pe baza tensiunii de aprovizionare, unele comenzi au fost semnate până la3 lună, este de așteptat să se mențină o tendință stabilă de creștere a prețurilor de siliciu solar înainte de Anul Nou chinezesc.

Plachete fotovoltaice: prețurile au crescut în general, iar prețurile plăcilor fotovoltaice M10 și G12 au crescut semnificativ.

Săptămâna aceasta, Longi a anunțat o nouă rundă de cotații pentru plachete fotovoltaice G1, M6 și M10, toate acestea crescând în diferite grade. Pe de o parte, afectată de creșterea prețului siliciului PV în amonte, costul a crescut și prețul a crescut; pe de altă parte, afectată de cutremurul din Qinghai, China, unele întreprinderi de producție de wafer de siliciu PV au redus producția, au întârziat transportul de siliciu PV și au cauzat oprirea și întreținerea echipamentelor, aprovizionarea pe termen scurt poate fi insuficientă; în plus, China și cererea de terminale de peste mări pentru a spori, celulele solare din aval și modulele PV pentru a accelera achiziția, susținând creșterea prețului de wafer de siliciu PV. Săptămâna aceasta, prețul tranzacției principale a plăcilor fotovoltaice G1 a crescut la aproximativ 3,316 USD/PC, prețul tranzacției principale a plăcilor fotovoltaice M6 a crescut la aproximativ 0,813 USD/PC, prețul tranzacției principale a plăcilor fotovoltaice M10 a crescut la aproximativ 0,962 USD/PC, iar prețul tranzacției principale a plăcilor fotovoltaice G12 a crescut la aproximativ 1,278 USD/PC. În ceea ce privește policristalinul, oferta de resurse policristaline scade treptat, cererea de pe piața de peste mări este în creștere, iar cererea depășește oferta, prețurile plăcilor policristaline crescând până la 0,26 USD/PC.

Observați operațiunea de producție și expedierea de wafere de siliciu fotovoltaic, cererea actuală a pieței finale pentru a spori rata de pornire a celulelor solare și a modulelor fotovoltaice din aval, împreună cu impactul eliminării inventarului în prima parte a lunii, se așteaptă ca rata de pornire a întreprinderii de primă linie să mențină o rată de pornire de 70% în cursul 2lunii, capacitatea de extindere va crește, de asemenea, treptat, atenuând în mod eficient situația de aprovizionare strânsă.

Celule solare: prețurile au crescut ușor, cererea mai mare din străinătate susținând astfel prețurile M6 la USD0.155/W.

Cu siliciu solar în amonte, wafer de siliciu fotovoltaic la sfârșitul creșterii prețurilor, creșteri de costuri, prețurile celulelor solare pentru a urma creșterea, cererea, cererea globală de terminale sunt diferite grade de îmbunătățire, cuplate cu nevoile de pregătire a Anului Nou chinezesc, cererea de celule solare a crescut ușor, expedierea generală fără probleme, prețurile celulelor solare de sprijin în sus, în această săptămână, prețul de tranzacționare a celulelor solare M6 în USD 0.17 / W sau cam așa ceva. Săptămâna aceasta, celulele solare M6 au fost vândute la aproximativ 0,17 USD/W, celulele solare M10 au fost vândute la aproximativ 0,17 USD/W0.175, iar celulele solare G12 au fost vândute la aproximativ 0,173 USD/W. În ceea ce privește rata de demarare, se preconizează că rata globală de demarare a întreprinderilor1 de celule solare va fi de aproximativ 70 60%-70 % în această lună.

Module fotovoltaice: Prețurile cotate au rămas stabile în general, fără fluctuații semnificative ale prețurilor de tranzacționare.

Recent, anunțul public al colecției de module fotovoltaice CNNC arată că prețul mediu al modulului solar cu o singură față, modulul solar cu două fețe este de 0,285 USD/W, respectiv USD 0.290/W, oferta de primă linie este relativ ridicată, prețul fiind de 0,292 USD/W, 0,296 USD/W sau cam așa ceva, iar diferența de ofertă a întreprinderii de module fotovoltaice de a doua linie este mare. Influențate de creșterea prețurilor în amonte în lanțul industrial, unele întreprinderi de module fotovoltaice au dorit să își majoreze în continuare cotațiile, dar terminalul nu a avut tranzacții reale, iar creșterea prețurilor nu a fost suficient de motivată, fără fluctuații semnificative ale prețurilor de tranzacționare. Săptămâna aceasta, prețul de tranzacție principal al modulelor fotovoltaice monocristaline de mm este de aproximativ 0,292 USD/W, prețul de tranzacție principal al modulelor fotovoltaice monocristaline182 de mm este de aproximativ 0,293 USD/W, prețul de tranzacție principal al modulelor fotovoltaice monocristaline de 166210mm este de aproximativ 0,295 USD/W.

În ceea ce privește materialele auxiliare, ofertele de sticlă au rămas stabile în această săptămână. Unele companii producătoare de sticlă au anunțat recent creșteri de prețuri, dar sectorul din aval nu cumpără și nu există suficiente stimulente pentru a crește prețurile. În această săptămână, prețul principal al sticlei cu grosimea de 3,2 mm a fost tranzacționat la aproximativ 4,105 USD/㎡, iar prețul principal al sticlei cu grosimea de 2,0 mm a fost tranzacționat la aproximativ 3,237 USD/㎡.

Prognoza pentru săptămâna viitoare.

Odată cu apropierea Anului Nou chinezesc, piața europeană a început să intre în etapa de stocare, cererea de terminale fotovoltaice a crescut treptat, prețul modulelor solare în amonte de diferite legături a crescut, iar rata generală de pornire a întreprinderilor s-a menținut la un nivel ridicat. În ceea ce privește modulele fotovoltaice, după ce unele întreprinderi de module fotovoltaice și-au majorat cotațiile, piața terminală nu a reacționat pozitiv, indiferent dacă prețurile modulelor fotovoltaice vor fi majorate sau nu, este încă necesar să se reacționeze pe piață.