Cel mai recent mandat PV pe acoperiș al UE pentru clădiri publice, comerciale și rezidențiale

· Știri din Industrie

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat un mandat pentru energia solară pe acoperiș pe clădirile comerciale și publice până în 2027 și pentru clădirile rezidențiale până în 2029. Ținta UE pentru energie regenerabilă a fost majorată de la 40% la 45%.

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene

Conținutul și obiectivele politicii:

Comisia Europeană își duce „misiunea de a deveni independentă de combustibilii fosili ruși cât mai repede posibil” la „un alt nivel”, a declarat președintele CE, Ursula von der Leyen, la o conferință de presă pentru planul REPowerEU.
Comisia propune o cerință de acoperiș solar pentru clădirile comerciale și publice din 2027 și pentru clădirile rezidențiale noi din 2029. „Știu că este ambițios, dar este realist, putem să o facem”, a spus von der Leyen, menționând că investiția. în sursele regenerabile este „cea mai mare sarcină” a blocului.
Comisia a mai spus că își crește obiectivul de energie regenerabilă pentru 2030 de la 40% la 45%. Autorizațiile mai rapide pentru surse regenerabile vor juca un rol cheie în atingerea obiectivului mai ridicat, a spus ea. De asemenea, dorește ca statele membre să stabilească „zone de acces pentru surse regenerabile” pentru autorizarea rapidă. „Acolo, procesul de autorizare se reduce la un an”, o îmbunătățire substanțială față de media actuală de șase până la nouă ani, a spus von der Leyen.
Strategia stabilește, de asemenea, o țintă de 592 GWac (740 GWdc) pentru energia solară în Uniunea Europeană până în 2030. „Această țintă este mai mare decât previziunile de 672 GWdc de la SolarPower Europe Global Market Outlook până la sfârșitul deceniului”, comerț. a declarat organismul SolarPower Europe într-un comunicat publicat.
Cererile pentru sisteme de energie regenerabilă în zonele de acces ar avea dreptul la decizii în termen de 14 zile, potrivit unui document. Locurile realimentate din astfel de zone ar trebui să fie permise în termen de șase până la nouă luni. Același lucru s-ar aplica și sistemelor cu capacități de generare mai mici de 150 kW. Alte propuneri anunțate includ o creștere a țintei UE de eficiență energetică pentru 2030, de la 9% la 13%.

Viziunea de viitor:

„Astăzi, Comisia Europeană recunoaște potențialul imens al energiei solare pe acoperiș – precum și nevoia unei forțe de muncă solare pentru a implementa atât energia solară pe acoperiș, cât și pentru utilitate în toată Europa”, a declarat Dries Acke, director de politici la SolarPower Europe. „Prevăzăm până la 1,1 milioane de locuri de muncă în domeniul solar în Europa până în 2030, iar Parteneriatul UE pentru competențe solare va ajuta la furnizarea lucrătorilor pe teren.”
După cum sa menționat mai sus, promovarea proiectelor solare creează locuri de muncă pentru mai mulți oameni, ceea ce este o oportunitate excelentă atât pentru companiile solare, cât și pentru instalatorii de module fotovoltaice.