Oferta și cererea de material de siliciu solar este strânsă, iar prețul modulelor fotovoltaice crește din cauza creșterii costurilor de producție

· Cotații de Preț
Siliciu solar

Companiile de napolitane solare de siliciu continuă să mărească capacitatea de producție atunci când îndeplinesc cererea așteptată și sunt încă profitabile, astfel încât cererea de materiale de siliciu solar este încă puternică. Materialul de siliciu solar este încă afectat de mediul epidemic, iar piața este încă insuficientă. După Ziua Internațională a Muncii de 1 mai, comenzi lungi și comenzi libere pentru materiale de siliciu solar au fost semnate una după alta, ceea ce a dus la creșterea prețurilor.În prezent, majoritatea companiilor de materiale de siliciu solar au semnat comenzi în luna mai, iar comenzile ulterioare în vrac și comenzile urgente vor face ca prețurile să crească ușor.

Observând producția, operarea și livrarea materialelor de siliciu solar, doar câteva companii efectuează întreținere mică, care are un impact redus asupra producției.În prezent, rata de utilizare a capacității companiilor de materiale de siliciu solar se menține la un nivel ridicat și sunt într-o stare practic fără inventar sau chiar inventar negativ. Când situația epidemică se îmbunătățește, iar logistica și transportul sunt netezite treptat, oferta totală de material de siliciu solar este de așteptat să crească în luna mai.

napolitană solară

După ce companii precum LONGi și Zhonghuan și-au crescut prețurile înainte de Ziua Internațională a Muncii de 1 mai, majoritatea companiilor de napolitane solare au urmat exemplul pentru a-și ajusta prețurile după vacanță.Nevoile consumatorilor de componente, piața este, de asemenea, în proces de acceptare continuă. În ceea ce privește cererea și ofertă, în ziua de 1 mai a Zilei Muncii, întreprinderile de producție existente și-au menținut practic producția normală, iar ritmul de funcționare al întreprinderilor de primul nivel a crescut ușor atunci când oferta de materiale de siliciu solar a fost suficientă.

celula solara

În urma anunțului făcut de LONGi și Zhonghuan din 27 aprilie că au crescut cotațiile plachetelor solare de siliciu, Tongwei a mai anunțat că și prețul celulelor solare va crește, iar prețul după creșterea prețului era încă la un nivel normal. Producătorii de module fotovoltaice din aval din lanțul industrial aprovizionează și mențin în mod activ cererea de celule solare.Din cauza penuriei de materiale și logistică și transport provocată de epidemie, companiile de celule solare sunt încă în dificultate. În prezent, prețul energiei solare celulele este la acelaşi nivel cu companiile de module fotovoltaice.în impas în curs de desfăşurare. Unele companii au raportat că unele companii sunt atât de optimiste cu privire la prețul întârziat pe piață încât sunt reticente în a vinde și nu sunt dispuse să accepte un contract lunar.

Module fotovoltaice

Prețul modulului fotovoltaic monocristal de 166 mm este de aproximativ 0.277 USD/W, prețul modulului fotovoltaic monocristal de 182 mm este de aproximativ 0.281 USD/W, iar prețul modulului fotovoltaic monocristal de 210 mm este de aproximativ 0.284 USD/W. După mai multe creșteri de preț la materiile prime și materialele auxiliare în amonte de lanțul industrial, profitul modulelor fotovoltaice a scăzut treptat, iar prețul a crescut ușor.

În prezent, din cauza cererii puternice de peste mări din trimestrul doi și a dezvoltării continue a proiectelor distribuite în China, piața acceptă mai mult prețul modulelor fotovoltaice.În luna mai, companiile de module fotovoltaice și-au mărit planurile de programare a producției.În această circumstanță , prețul va rămâne ridicat. Dacă prețurile ulterioare din amonte continuă să crească, prețul modulelor fotovoltaice poate crește în continuare.


În ceea ce privește materialele auxiliare, prețul sticlei a fluctuat ușor în ultimele două săptămâni. Prețul sticlei de 3.2 mm a crescut la aproximativ 4.2 USD/㎡, iar prețul sticlei de 2.0 mm este încă de aproximativ 3.09 USD/㎡. costul producției de sticlă continuă să crească, iar companiile de sticlă au intenții evidente de a crește prețurile.Cererea companiilor de module fotovoltaice este mare, stocul de sticlă continuă să scadă, iar prețul modulelor fotovoltaice crește ușor, ceea ce crește acceptarea modulului fotovoltaic companii la uşoară creştere a preţurilor sticlei.

Pronostic pentru saptamana viitoare:

Prețul materialului de siliciu monocristalin a continuat să crească în această săptămână, iar prețurile plachetelor solare de siliciu și celulelor solare au rămas practic stabile.Din cauza creșterii costului, prețul modulelor fotovoltaice a crescut ușor, dar cererea de pe piața europeană a fost puternică în al doilea trimestru.Dacă prețul materialului de siliciu solar continuă să crească, prețul modulelor fotovoltaice Există încă posibilitatea unei creșteri și sper ca clienții cu proiecte să se aprovizioneze cât mai curând posibil pentru a reduce pierderile de costuri.