Prețul lanțului industriei fotovoltaice: prețul plachetei solare de siliciu fluctuează ușor, iar prețul modulului fotovoltaic este stabil

· Cotații de Preț
Siliciu solar

În prezent, oferta generală a pieței de materiale de siliciu solar este strânsă, iar prețul a crescut ușor. Pe de o parte, din cauza epidemiei, aprovizionarea cu materiale de siliciu solar este insuficientă, iar producția a fost afectată. În același timp, capacitatea de producție a întreprinderilor de napolitane solare de siliciu a continuat să crească, cererea de materiale de siliciu solar a crescut, iar deficitul de aprovizionare s-a intensificat, ducând la creșteri de preț; Comanda divizată și comanda urgentă pentru achiziționarea de materii prime la prețuri ridicate au crescut, de asemenea, prețul materialelor de siliciu solar.

napolitană solară

Prețul de tranzacție al napolitanelor solare monocristaline mainstream M10 este de aproximativ 1,01 USD/PCS, iar prețul de tranzacție al napolitanelor solare monocristaline mainstream G12 este de aproximativ 1.01 USD/PCS. Pe 27 aprilie, LONGi și Zhonghuan și-au majorat prețul napolitanelor solare unul după altul.

LONGi și-a majorat prețul plachetelor solare monocristaline de tip P M10 cu grosimea de 165 μm la 1,02 USD, o creștere de aproximativ 0,6% față de data precedentă. ; Zhonghuan a crescut prețul. Prețul napolitanelor solare monocristaline de tip P de 160 μm și 150 μm a crescut cu 0.009-0.016 USD/PCS. În comparație cu 2 aprilie, prețul după creștere a fost între 1,05% și 1.2%, dintre care 210MM și 218.2 Ambele dimensiuni MM ale plachetelor solare de siliciu au crescut cu mai mult de 0,015 USD/PCS.

Săptămâna aceasta, din cauza cererii scăzute de napolitane solare policristaline, prețurile tranzacțiilor mainstream au continuat să crească, până la aproximativ 0.366 USD/PCS, și chiar și o mică parte a fost vândută la aproximativ 0.369 USD/PCS; pentru napolitanele solare monocristaline, cererea a fost temporar stabil, doar Un număr mic de comenzi au fost completate la prețuri mari. Potrivit feedback-ului pieței, din cauza impactului recent al epidemiei, rata generală de funcționare a napolitanelor solare este în prezent de aproximativ 70%-80%.

celula solara

Prețul de tranzacție general al celulelor solare monocristaline M6 este de aproximativ 0.167 USD/W, prețul de tranzacție general al celulelor solare M10 este de aproximativ 0.175 USD/W, iar prețul de tranzacție al celulelor solare G12 este de aproximativ 0.175 USD/W. După creșterea prețului celulelor solare săptămâna trecută, piața este încă în proces de acceptare treptată a acesteia.Problema transportului de materiale cauzată de epidemia actuală încă există, fluxul de materiale nu este lin, iar cererea recentă de comenzi a continuat, iar cererea de celule solare monocristaline M6 este relativ mică.Prețul tranzacției a fluctuat în mod evident.Cererea de celule solare M10 și G12 a fost stabilă, iar prețul a fost, de asemenea, stabil în consecință.

Module fotovoltaice

Prețul modulelor fotovoltaice săptămâna aceasta a fost același ca săptămâna trecută. Prețul de tranzacție al modulelor fotovoltaice monocristaline de 166 mm a fost de aproximativ 0.279 USD/W, prețul de tranzacție al modulelor fotovoltaice monocristaline de 182 mm a fost de aproximativ 0.284 USD/W, iar tranzacția principală prețul modulelor fotovoltaice monocristaline de 210 mm a fost de 0,287 USD/W. USD/W sau cam asa ceva.

În prezent, situația epidemică din China este încă relativ gravă, problema transportului nu a fost rezolvată, planul de programare a producției unor companii de module fotovoltaice a fost afectat, iar rata de funcționare a fost redusă. Întreprinderile chineze sunt în cea mai mare parte la gard, cu pornirea slabă a proiectelor, puține proiecte centralizate și unele proiecte distribuite rămânând în urmă din cauza impactului epidemiei; cererea de pe piața de peste mări continuă, iar cererea de pe piața din Europa și America Latină continuă să crească. Cu mai multe comenzi, pe măsură ce producția de material de siliciu solar crește și epidemia se atenuează, jocul prețurilor va deveni treptat clar.

 

În ceea ce privește materialele auxiliare, prețul sticlei a continuat să mențină stabilitatea în această săptămână.Prețul de tranzacție general al sticlei de 3.2 mm a fost de aproximativ 4.18 USD/㎡, iar prețul de tranzacție al sticlei de 2.0 mm a fost de aproximativ 3.13 USD/㎡. cererea de sticlă a fost stabilă, iar cotația nu a fluctuat semnificativ.Transportul în unele zone Restricționat, rata tranzacțiilor a scăzut.

Prognoza de saptamana viitoare

Prețul materialului de siliciu monocristalin a crescut în această săptămână, iar placheta solară de siliciu a fluctuat ușor.Cu toate acestea, cererea din China și piețele de peste mări a fost puternică în primul trimestru.Odată cu creșterea capacității de producție a materialului de siliciu solar, jocul de preț al modulele fotovoltaice vor deveni treptat clare.Aprovizionați-vă cât mai curând posibil pentru a reduce pierderile de costuri.