Dezvoltarea industriei de energie nouă: siliciul monocristalin de înaltă puritate are un viitor strălucit, industria fotovoltaică a inaugurat "momentul de înaltă rată de conversie"

· Știri din Industrie

 

Sub influența obiectivului de "carbon dublu", industria fotovoltaică va cunoaște un moment de "lumină puternică", iar sectoarele industriale conexe vor oferi, de asemenea,oportunități rare de dezvoltare. Datele arată că materialele fotovoltaice, siliciul organic și noua capacitate de producție de polisiliciu sunt așteptate să fie lansate înprima jumătate a anului 2022, se așteaptă ca siliciul metalic să aibă creșterifoarte mari în 2022, estimarea preliminară până în 2025 capacitatea de producție de polisiliciu de aproximativ 2,27 milioane de tone. 

 

 

Se înțelege că există o serie de proiecte de materiale desiliciu pentru fotovoltaice în curs de desfășurare în întreaga lume, care suntplanificate să fie finalizate în 2022. Siliciul de înaltă puritate, un materialde bază indispensabil pentru fabricarea panourilor fotovoltaice, se află în vârfullanțului industrial al materialelor noipe bază de siliciu, iar mai multe proiecte de inginerie sunt în curs deconstrucție.  

Siliciul monocristalin de înaltă puritate are un viitor strălucit

Qinghai Asia Silicon Materials CoLtd. din China, un furnizor de materiale de siliciu de înaltă puritate, are unproiect cu o capacitate de producție anuală de 40.000 de tonede polisiliciu de calitate electronică. Cu un capitalsocial de 750 de milioane de RMB, proiectul este programat să fie finalizat și pus în funcțiune în iunie 2022. În prezent, compania are o capacitate de producție de 19.000 de tone/an de polisiliciu de înaltă puritate și 9.000 de tone/an de SiCl4 de calitate pentru fibre optice și 185 MW de centrale fotovoltaice conectate la rețea. După punerea în funcțiune a proiectului, se așteaptă ca acesta să atingăo valoare totală anuală a producției de aproximativ 4 miliarde de RMB.   

Există, de asemenea, o cerere marepe piață pentru siliciu cristalin de înaltă puritate rafinat din siliciu de înaltăpuritate. Compania chineză Qinghai Lihao SemiconductorMaterials Co., Ltd. intenționează săinvestească în total 18 miliarde de RMB în trei etapepentru a construi un proiect de producție de siliciu cristalin de înaltă puritate de 200.000 de tone pe an. Prima fază, cu o investiție de 4,5 miliarde RMB, esteprogramată să fie finalizată până în decembrie 2022.

 

 

 

 Materialul de siliciu cristalin estecel mai dominant material fotovoltaic, cu o cotă de piață de peste 90%. În prezent, celulele fotovoltaice din siliciureprezintă peste 98% din producția totală de celulefotovoltaice la nivel mondial, din care celulele din siliciu policristalinreprezintă aproximativ 55%, celulele din siliciumonocristalin aproximativ 36%, iar celulele din alte materiale de siliciuaproximativ 70%.  

Împreună cu celulele solare de tip Nocupă treptat piața, celulele solare de tip N dinmaterialul principal N-tip de siliciu monocristalin a devenit o nouă poziție în industria de producție fotovoltaică, care poate ocupaprimul loc, care va fi capabil să preia conducerea în viitorul industrieifotovoltaice. "Deoarece calitatea ridicată sau scăzută a siliciuluimonocristalin afectează eficiența de conversie a celulelor solare detip N."   

Experții din industrie spun că siliciul este utilizat pe scară largădatorită calităților și avantajelor sale. Siliciulmonocristalin de înaltă puritate este considerat unmaterial semiconductor important și este o materie primă importantă pentru panouri solarefotovoltaice, circuite integrate, senzori etc.   

Polisiliciul poate fi utilizatdirect la fabricarea panourilor solare fotovoltaice sau poate fi transformat însiliciu monocristalin și apoi utilizat la fabricarea panourilor fotovoltaice.Celulele fotovoltaice din polisiliciu se dezvoltă rapid datorită costului defabricație mai mic și eficienței mai mari de conversie fotoelectrică (aproape 20%). 

 

 

Afectată de politicile naționale și de dezvoltarea rapidă a industrieifotovoltaice, cererea de polisiliciu pe piață este în creștere rapidă, iar oferta de pe piață depășește cererea. 

Experții din industrie au declarat că, pentru a atinge obiectivul "carbonuluidublu", structura energetică a transformării curate și cu emisii reduse decarbon va fi sporită în continuare. Iar dintr-un obiectiv pe termen mai lung,2030 va ajunge la 25%, 2060, proporția de consum de energie non-fosilă mai mult de 80% din cerințe, se poate spune că în următorii aproape 40 de ani, energiaeoliană, generarea de energie fotovoltaică și alte perspective de dezvoltare aenergiei noi non-fosile.