Precizări privind prețurile din lanțul de aprovizionare al industriei fotovoltaice: prețurile au crescut în toate domeniile și se așteaptă să continue să crească în februarie

· Cotații de Preț
broken image

 

 Cele mai multe comenzi de siliciu solar pentru luna februarie au fost semnate și mai sunt puține materiale disponibile pe piață, iar prețurile pentru comenzile vrac dispersate au determinat creșterea prețurilor la siliciu solar în această săptămână. Majoritatea întreprinderilor producătoare de wafere solare, celule solare și module fotovoltaice au menținut o producție normală în timpul Anului Nou Chinezesc. Livrările de siliciu solar au fost fără probleme, fără presiune asupra stocurilor și cu o cerere ridicată pe piață pentru moment, iar majoritatea întreprinderilor au observat evoluția pieței în prima săptămână după Anul Nou Chinezesc.

 

Operarea și livrările de producție de siliciu solar, 12 întreprinderi de siliciu solar din China în producție, înainte de întreținerea întreprinderilor de întreținere au reluat producția, în februarie este de așteptat ca 1-2 întreprinderi să intre în întreținere, dar impactul este relativ mic, creșterea în principal din extinderea capacității de producție a crescut treptat. Pe baza cererii bune de pe piață, producția de siliciu solar nu este încă în măsură să satisfacă cererea de plachete solare, decalajul dintre cerere și ofertă va continua, iar prețurile la siliciu solar ar trebui să prezinte o tendință de creștere în februarie.

 

 Prețurile waferelor solare au crescut ușor în această săptămână, cu waferele solare mainstream M6 tranzacționate la aproximativ 0,825 USD/PC, waferele solare M10 tranzacționate la aproximativ 0,99 USD/PC și waferele solare G12 tranzacționate la aproximativ 1,31 USD/PC. În ultima săptămână dinaintea Anului Nou chinezesc, companiile de top și-au majorat prețurile la plăcuțele solare, iar companiile de al doilea și al treilea nivel au urmat exemplul, însă volumul tranzacțiilor este scăzut. Creștere, dar pe baza ofertei limitate de siliciu solar în februarie, oferta și cererea de pe piață este un echilibru strâns, prețurile de wafer solar în februarie au încă posibilitatea de ajustare în sus.

 

 Prețurile celulelor solare au crescut ușor în această săptămână, celulele solare M6 fiind tranzacționate la aproximativ 0,171 USD/W, celulele solare M10 la aproximativ 0,176 USD/W și celulele solare G12 la aproximativ 0,177 USD/W. În ultima săptămână dinaintea Anului Nou chinezesc, principalele companii de celule solare au redus prețurile celulelor solare M6 și, pentru prima dată, prețurile celulelor solare M10, iar prețurile celulelor solare G12 au rămas neschimbate, dar oferta ajustată a fost încă la nivelul normal al pieței și nu a determinat tendința prețurilor de pe piață. Cu siliciul solar din amonte și prețurile waferilor solare continuă să crească, precum și cererea finală peste așteptări pentru Q1 2022, prețurile celulelor solare au continuat să crească, dar având în vedere acceptarea întreprinderilor de module fotovoltaice, celulele solare și waferele de siliciu solar din amonte și din aval, situația de confruntare a legăturilor dintre modulele fotovoltaice, celulele solare vor continua să suporte presiunea prețurilor.

 

 În timpul Anului Nou Chinezesc, unele întreprinderi de primă linie au continuat să mențină o rată ridicată de pornire a producției, iar livrările au fost relativ ușoare. În prima săptămână după Anul Nou chinezesc, unele întreprinderi au primit noi comenzi pe baza cererii mai mari de pe piață, iar atmosfera de negociere pe piață este mai activă. Săptămâna aceasta, prețul de tranzacționare principal al modulului fotovoltaic monocristalin de 166 mm este de aproximativ 0,29 USD/W, prețul de tranzacționare principal al modulului fotovoltaic monocristalin de 182 mm este de aproximativ 0,295 USD/W, iar prețul de tranzacționare principal al modulului fotovoltaic monocristalin de 210 mm este de aproximativ 0,295 USD/W.

 

Cererea, piețele de peste mări, India va fi de la 1 aprilie pe modulele fotovoltaice percepute 40%, celulele solare 25% tarif; Statele Unite au amânat 201 tarife și vor importa celule solare fără taxe vamale de la 2,5GW la 5GW, introducerea succesivă pe plan intern a diferitelor politici de sprijinire a dezvoltării energiei regenerabile, cum ar fi fotovoltaice, o serie de proiecte fotovoltaice în procesul de licitație, cererea de pe piața finală. Pe măsură ce prețurile în amonte continuă să crească, companiile de module fotovoltaice iau în considerare acceptarea afacerii proiectului terminal, prețurile nu sunt susceptibile de a crește semnificativ, este de așteptat să rămână stabile în februarie, cu o mică creștere a tendinței.

 

Materiale auxiliare, prețurile de sticlă în această săptămână, o mică creștere în Anul Nou chinezesc, întreprinderile de module fotovoltaice pentru a menține operațiunile, piața de sticlă menține, de asemenea, livrările normale, în actuala legătură de sticlă fotovoltaică profiturile sunt la un nivel scăzut, diferitele legături ale lanțului industrial au crescut prețurile, unele întreprinderi de sticlă încearcă să crească prețurile, dar acceptarea prețului grupului fotovoltaic de întreprindere nu este mare, volumul tranzacțiilor este mic. Săptămâna aceasta, prețul de tranzacționare al sticlei cu grosimea de 3,2 mm a crescut ușor la aproximativ 4,246 USD/㎡, iar prețul de tranzacționare al sticlei cu grosimea de 2,0 mm a crescut ușor la aproximativ 3,30 USD/㎡.

 

 După Anul Nou chinezesc, cererea de piață a terminalului lanțului industriei fotovoltaice este bună, din cauza restricțiilor de aprovizionare cu siliciu solar din industria fotovoltaică, cererea de siliciu de pe piață este mai mare decât oferta, prețurile siliciului și ale plăcilor de siliciu au crescut ușor, este de așteptat să continue până săptămâna viitoare posibilitatea de ajustare în sus.

 

Modulul PV, cu siliciu în amonte și prețurile de wafer de siliciu continuă să crească, costul celulelor și a presiunii componentelor în sus, prețurile modulelor PV în această săptămână, deși nu mult, temporar pentru a satisface acceptarea instalatorului de sisteme PV terminale, este de așteptat săptămâna viitoare prețurile componentelor fără posibilitatea unei creșteri semnificative, dar există o mică creștere a posibilității de a spera că instalarea proiectului terminal al clienților cât mai devreme posibil pentru a plasa comenzi pentru a bloca prețurile modulelor PV.