Vremea diferită afectează generarea de energie a modulelor fotovoltaice?

· Știri din Industrie

Iată câteva întrebări și răspunsuri pe care le-am compilat despre vreme

În ceea ce privește condițiile meteorologice, factorii cheie care afectează generarea de energie sunt condițiile de lumină și temperatura de funcționare a modulelor fotovoltaice.
Acele condiții meteorologice cu condiții slabe de iluminare vor duce la o reducere a producției de energie a sistemului. Frecvente sunt: ​​ploaia continuă și ceața.
În plus, dacă temperatura nu se încadrează în intervalul de temperatură de funcționare a modulelor fotovoltaice, se va reduce și generarea de energie a sistemului. Frecvente sunt: ​​zilele caniculare și vremea extrem de rece. Modulele fotovoltaice au o gamă normală de temperatură de lucru, iar în acest interval de temperatură, rata de conversie a energiei solare a modulelor este cea mai bună. Dacă temperatura aerului nu se află în acest interval de temperatură, sistemul de autoprotecție al componentei se va activa, rezultând o eficiență redusă de generare a energiei.

Afectează producerea de energie dacă plouă sau este înnorat?

broken image

Modulele de celule fotovoltaice pot genera electricitate și sub o anumită lumină slabă, dar generarea de energie va fi redusă, deoarece timpul de lumină este redus și intensitatea luminii este relativ slăbită. Dar generarea medie anuală de energie pe care am calculat-o (cum ar fi 1100 kWh/kw/an) poate fi atinsă. Dacă este vreme ploioasă sau ceață continuă, iluminarea radiației solare este scăzută, iar dacă tensiunea de lucru a sistemului fotovoltaic nu poate atinge tensiunea de pornire a invertorului, sistemul nu va funcționa. În special pentru acoperișurile plate, când precipitațiile sunt prea mari, panourile solare pot fi îmbibate de ploaie deoarece suporturile acoperișului plat sunt instalate relativ jos. Pentru a preveni acumularea excesivă de apă pe acoperișul plat și pentru a forma iazuri mici, înainte de furtuna pot fi adăugate un set de sisteme de drenaj pentru a scurge eficient apa.Atâta timp cât acumularea de apă nu este prea adâncă, impactul asupra bateriei. panoul va fi mic.

Cum să faceți față problemelor cum ar fi loviturile de fulgere, grindină și scurgerile de energie electrică în fotovoltaica de uz casnic?

broken image

În primul rând, cutiile de combinare DC, invertoarele și alte linii de echipamente au funcții de protecție împotriva trăsnetului și protecție la suprasarcină. Când apare o tensiune anormală, cum ar fi fulgerul și scurgerile, aceasta va fi oprită și deconectată automat, astfel încât nu există nicio problemă de siguranță. În plus, toate cadrele și suporturile metalice de pe acoperiș sunt împământate pentru a asigura siguranța în timpul furtunii. În al doilea rând, suprafața modulelor noastre fotovoltaice este realizată din sticlă călită super rezistentă la impact, care a fost supusă unor teste riguroase (temperatură ridicată și umiditate ridicată) la trecerea certificării UE. Mai mult, o bună împământare este o bază importantă pentru succesul măsurilor de protecție împotriva trăsnetului.În general, instalatorii vor lua în considerare problema protecției împotriva trăsnetului și vor realiza un sistem de împământare de protecție împotriva trăsnetului în timpul instalării centralei electrice.

Instalarea modulului fotovoltaic este ineficientă când este rece sau cald?

Modulele fotovoltaice extrag mai degrabă energie din lumină decât din căldură. Deci vremea rece nu are nimic de-a face cu cantitatea de energie fotovoltaică generată. În zonele predispuse la temperaturi de îngheț, energie este generată ori de câte ori lumina soarelui lovește componentele. De fapt, temperaturile mai scăzute pot face modulele fotovoltaice să funcționeze și mai bine.Datorită coeficientului de temperatură, pe măsură ce modulele fotovoltaice se încălzesc, temperaturile mai ridicate pot cauza degradarea puterii modulelor. TestPV a aflat că temperatura standard de funcționare a celulei este de 25°C atunci când modulul fotovoltaic funcționează normal. În condiții de funcționare de peste 25°C, puterea de ieșire a modulului va fi atenuată corespunzător pentru fiecare grad de creștere a temperaturii.În acest moment, generarea de energie a modulului fotovoltaic este afectată de coeficientul de temperatură al modulului fotovoltaic. În circumstanțe normale, pentru fiecare creștere cu 1 °C a temperaturii celulei, puterea de ieșire a modulelor monocristaline de tip N scade cu 0,38% din valoarea de referință, iar puterea de ieșire a modulelor de tip P scade cu 0,42% din valoarea de referință.

broken image

Zăpada de iarnă are impact asupra producerii de energie? Se va termina curentul?

Modulele fotovoltaice și zăpada pot coexista, iar generarea de energie a modulelor fotovoltaice atunci când sunt acoperite cu zăpadă depinde de calitatea și instalarea modulelor fotovoltaice. Modulele fotovoltaice sunt supuse testării ciclului termic în timpul producției pentru a face față schimbărilor extreme de temperatură în condiții de temperatură ridicată și climate reci.În testarea TC, modulele sunt supuse schimbărilor extreme de temperatură. Modulele fotovoltaice testate au fost plasate într-o cameră de mediu, răcite la -40°C, menținute, apoi încălzite la 85°C și menținute din nou. Componentele au fost, de asemenea, supuse curentului de putere maximă pe măsură ce temperatura creștea, iar acest proces a fost ciclat de 200 de ori.

broken image

Când modulele fotovoltaice sunt instalate corect, acestea se vor topi mai repede decât acoperișurile obișnuite. În plus, dacă se află într-o zonă foarte înzăpezită, poate fi selectat designul de instalare al carportului fotovoltaic.
În timpul iernii, intensitatea radiației va fi inevitabil slabă, durata de lumină solară va fi scurtă, iar generarea generală de energie va fi mai mică decât cea din vara, ceea ce este, de asemenea, un fenomen normal. Cu toate acestea, deoarece sistemul fotovoltaic distribuit este conectat la rețea, atâta timp cât există energie electrică în rețea, nu vor lipsi curentul și întreruperile de curent pentru sarcinile casnice.

broken image

Poate sistemul de generare a energiei fotovoltaice să reziste pericolului de grindină?

Dacă locuiți în partea de nord a țării sau oriunde cu condiții meteorologice extreme, vă puteți imagina modulele fotovoltaice distruse de o minge de gheață de mare viteză. Cu toate acestea, acestea sunt și testate. Componentele calificate din sistemul fotovoltaic conectat la rețea trebuie să treacă teste stricte, cum ar fi sarcina statică maximă (sarcina de vânt, sarcina de zăpadă) de 5400pa pe față, sarcina statică maximă (sarcina de vânt) de 2400pa pe spate și impactul grindina cu diametrul de 25mm la viteza de 23m/s. Prin urmare, grindina nu va dăuna sistemului de generare a energiei fotovoltaice. Cu excepția cazului în care se confruntă cu vreme extremă de grindină, particulele de grindină la fel de mari ca ouăle lovesc panourile fotovoltaice, iar centrala fotovoltaică este probabil să aibă de suferit.

Taifunul are vreun efect asupra modulelor fotovoltaice?

Atunci când modulul este în aer liber, acesta trebuie să reziste nu numai la sarcina vântului, la încărcarea zăpezii, la presiunea statică pe suprafața modulului (cum ar fi stivuirea modulelor, călcarea, etc.) și încărcarea cu gheață. IEC61215 reprezintă și testul de încărcare a vântului cu metoda experimentală de încărcare mecanică. Conform definiției IEC61215: Pentru un factor de siguranță la rafală de 2400Pa, acesta corespunde unei viteze a vântului de 130 km/h (sau 36,1 m/s). În funcție de nivelul taifunului, adică produsele modulare ar trebui să poată rezista taifunurilor peste nivelul 12.

broken image

Alegerea designului științific, a componentelor și suporturilor de înaltă calitate și a panourilor solare fotovoltaice care îndeplinesc specificațiile sunt factori importanți pentru ca centralele fotovoltaice de acasă să reziste la vreme extremă. Dacă producția de energie scade sau apar alte condiții anormale după vreme extremă, trebuie să contactați personalul post-vânzare la timp pentru inspecția și înlocuirea sistemului.