Tendința prețului modulelor fotovoltaice: cererea scade, prețurile siliciului cresc
poate întârzia

· Cotații de Preț

Siliciu: prețurile siliciului continuă să crească

Prețul de tranzacție pentru materiale mono este de 43.973/USD, în principal din cauza comenzilor mici și a comenzilor mai urgente, care cresc prețul, dar volumul tranzacțiilor este mic, iar majoritatea companiilor de materiale nu au material de vândut.Puține comenzi au fost onorate. În prezent, lipsa aprovizionării cu materiale de siliciu nu a scăzut.Din cauza revizuirii întreprinderilor chineze și a timpului prelungit pentru materialele de siliciu importate în port, decalajul de aprovizionare dintre materialele de siliciu și plachetele de siliciu a devenit mai mare, iar prețul siliciului materialele a continuat să crească.

Siliciu

Napolitane: prețurile napolitanelor au crescut ușor din cauza ofertei insuficiente de materiale siliconice

Furnizarea de plachete de siliciu monocristalin M10 este redusă. Săptămâna aceasta, prețul tranzacției mainstream al M10 a crescut la aproximativ 0,972 USD/buc, iar prețul tranzacției mainstream al G12 a fost de aproximativ 1,414 USD/buc.Din cauza lipsei de material de siliciu, oferta de plachete de siliciu a fost redusă, iar prețurile au crescut. În urma ajustării anterioare a cotațiilor de către companiile de top de napolitane de siliciu, două companii de nivel al treilea și-au ajustat și cotațiile.Odată cu transformarea liniei industriale a celulelor de dimensiuni mari și creșterea capacității de producție a celulelor de dimensiuni mari, cererea pieței pentru M10 Vaferele de siliciu monocristalin continuă să crească, iar prețul plăcilor de siliciu monocristalin M10 continuă să crească; datorită creșterii continue a prețului materialelor de siliciu Creșterea și deficitul de aprovizionare, companiile de napolitane de siliciu accelerează procesul de subțiere, iar piața cota de 155μm și tipul N poate crește rapid.

Napolitane

Celule: prețurile rămân stabile

Prețul de tranzacție general al celulelor monocristaline M6 este de aproximativ 0,18 USD/W, prețul de tranzacție principal al celulelor M10 este de aproximativ 0,186 USD/W, iar prețul de tranzacție principal al celulelor G12 este de aproximativ 0,182 USD/W. Majoritatea companiilor de telefonie mobilă sunt în etapa de livrare în această săptămână, cu mai puține comenzi noi. Prețurile M10 sunt în creștere din cauza costurilor mai mari și a cererii mai bune din aval. Datorită livrărilor relativ fluide de comenzi de peste mări, tranzacțiile recente sunt concentrate în principal în Intreprinderi, limitate de furnizarea de wafer-uri de siliciu, unele firme de celule mici si mijlocii se confrunta cu riscul scaderii ratei de functionare, iar competitia intre celule si module devine din ce in ce mai intensa.

Celule

Module: prețurile modulelor cu o singură față M10 și G12 au crescut

Prețul de tranzacționare general al modulelor single-Si 166 este de aproximativ 0,235 USD/W, prețul de tranzacție general al modulelor mono-Si 182 cu o singură față a crescut la aproximativ 0,289 USD/W, iar prețul tranzacției mainstream al mono-Si single- 210 module cu fețe este de aproximativ 0,289 USD/W; Prețul modulelor din sticlă a rămas neschimbat. Prețul de tranzacție principal al 182 module PERC monocristaline bifaciale cu sticlă dublă a fost de 0,292 USD/W, iar prețul tranzacției mainstream de 210 PERC monocristalin bifacial cu sticlă dublă module a fost de 0,290 USD/W.

Module

Majoritatea companiilor de module de primul nivel s-au concentrat săptămâna aceasta pe executarea comenzilor anticipate, cu mai puține comenzi noi. Comenzile cu preț ridicat sunt concentrate în principal în unele instalații fotovoltaice distribuite și în străinătate. A existat feedback din partea pieței, iar unele proiecte casnice închiriate au a fost afectată. , piața de peste mări a redus cererea din cauza stocării timpurii și a creșterilor recente ale prețurilor, dar prețul actual de piață al componentelor este încă ridicat, iar impactul specific rămâne de văzut.

Prețul modulului fotovoltaic prognozat pentru săptămâna viitoare:

Decalajul de aprovizionare cu material siliconic este mare, iar prețul crește. Acest lucru a afectat prețul plachetelor de siliciu și componentele sunt acum în creștere. Având în vedere lipsa aprovizionării cu gaze naturale în străinătate, guvernele diferitelor țări europene au intensificat promovarea noii energii fotovoltaice.Clienții care intenționează să instaleze sisteme fotovoltaice plasează comenzi cât mai curând, iar prețul componentelor ulterioare poate continua să crească.