Modulele solare IBC vs. modulele solare bifaciale din sticlă de sticlă: Care dintre ele este mai potrivită pentru condiții de iarnă sau de iluminare slabă?

· Știri din Industrie

Tabelul de conținut

  • Introducere
  • Introducere în componente și principii tehnice
  • Configurația și metodologia mediului de testare
  • Procesul de testare și compararea performanțelor
  • Considerații privind designul și aspectul estetic
  • Recomandări
  • Concluzie

 

Introducere

 

Pe măsură ce cererea de energie regenerabilă continuă să crească, progresele în tehnologia solară au lărgit spectrul de opțiuni de componente disponibile. Printre acestea, modulele solare IBC (Interdigitated Back Contact) full black au atras o atenție deosebită datorită performanțelor lor superioare și adecvării la aplicații specifice. Acest lucru este valabil mai ales în timpul iernii sau în condiții de iluminare slabă, unde selectarea modulului solar potrivit este crucială pentru optimizarea performanței generale a sistemului. Acest articol își propune să aprofundeze performanța comparativă a acestor două tipuri de module - IBC full black și bifacial glass-glass - în condiții de iarnă și în condiții de lumină scăzută, oferind o serie de teste reale pentru a oferi o bază solidă pentru procesul de luare a deciziilor.

În acest context, expertul în energie solară fotovoltaică M1Molter din Germania, a realizat o comparație și o analiză cuprinzătoare a modulelor IBC full black de 430W de la Maysun Solar față de modulele bifaciale din sticlă de sticlă cu rating similar. Scopul principal al acestei analize este de a descoperi diferențele de performanță dintre aceste două soluții tehnologice avansate în condiții de iarnă sau de iluminare slabă, ajutând astfel utilizatorii să facă alegeri mai bine informate în mijlocul unei varietăți de opțiuni.

 

Introducere și principii tehnice ale modulelor

 

Modulele IBC Full Black

Tehnologia IBC (Interdigitated Back Contact) plasează toate contactele electrice pe partea din spate a modulului solar, eliminând în mod eficient electrozii din partea frontală. Acest design minimizează umbrirea luminii și maximizează suprafața disponibilă pentru captarea luminii. Utilizarea unei structuri cu contact posterior sporește capacitatea modulului de a absorbi mai multă lumină, îmbunătățind semnificativ eficiența conversiei fotovoltaice. Deși modulele IBC full black sunt proiectate cu un singur strat de sticlă, acestea sunt oferite cu o garanție de 25 de ani, ceea ce reflectă încrederea producătorului în durabilitatea și performanța lor susținută.

 

Module bifaciale din sticlă și sticlă

Modulele bifaciale din sticlă cu sticlă prezintă o tehnologie de încapsulare a sticlei cu două straturi, cu celule solare intercalate între două straturi de sticlă de înaltă rezistență și transparență ridicată. Acest aranjament nu numai că oferă o protecție suplimentară, prelungind durata de viață a modulului, dar îi sporește și rezistența la factorii de mediu. Este important faptul că aceste module sunt capabile să genereze electricitate atât din față, cât și din spate, permițând captarea luminii și conversia energiei din ambele direcții. Acest atribut îmbunătățește considerabil eficiența captării de energie a modulului, în special în condiții de iluminare mai puțin ideale, unde capacitatea de a valorifica lumina difuză și reflectată poate duce la o putere de ieșire mai mare. În comparație cu modulele IBC full black, modulele bifaciale din sticlă de sticlă sunt în general însoțite de o perioadă de garanție mai lungă, de până la 30 de ani.

 

Configurarea mediului de testare

 

Configurarea mediului de testare

Aceste teste au fost efectuate în condiții de iluminare simulată de iarnă, inclusiv în condiții de lumină solară totală și scenarii de acoperire fără lumină solară directă. Scopul a fost acela de a evalua în mod cuprinzător performanța modulelor în condiții meteorologice diferite. Prin această abordare, am asigurat furnizarea unui punct de referință corect și precis pentru comparație, ajutând utilizatorii să facă alegeri mai informate între o gamă largă de module solare.

 

Metodologia de testare

Testele noastre au fost efectuate folosind metode științifice stricte, care au inclus:

1. Instalarea ambelor tipuri de module în condiții și orientări identice.

2.Utilizarea unor instrumente de măsurare precise pentru a înregistra în timp real producția de energie electrică și generarea cumulată de energie electrică.

3.Monitorizarea condițiilor de mediu în timpul perioadei de testare, cum ar fi intensitatea luminii și temperatura.

 

Metodologia de testare

(Experimentatorul a utilizat o stație electrică portabilă pentru a măsura și înregistra performanța panourilor solare în diferite condiții, inclusiv puterea generată (în wați) și producția totală de energie (în kilowați-oră)).

 

Procesul de testare

 

Testul inițial (în condiții de lumină solară maximă, iarna)

Modul solar bifacial din sticlă de 430 W: În timpul expunerii la lumina totală a soarelui, testele inițiale au indicat că puterea de ieșire stabilă a modulului solar bifacial din sticlă de sticlă de 430 W a fost de 283 de wați, cu un vârf care a atins 315 wați.

Testul inițial (în condiții de lumină solară maximă, iarna)

Modulul solar IBC Full Black de 430 W: În schimb, modulul solar IBC full black de 430 W a prezentat o putere de ieșire ușor mai mare în aceleași condiții, stabilizându-se în jurul valorii de 310 wați, cu un vârf care a atins, de asemenea, 310 wați.

broken image

Testare pe termen lung (pe parcursul a două săptămâni, inclusiv în condiții meteorologice nefavorabile)

În timpul testelor pe termen lung efectuate în condiții meteorologice nefavorabile, diferențele de performanță dintre modulul solar IBC full black de 430 W și modulul solar bifacial din sticlă și sticlă de 430 W au devenit mai pronunțate.

Modulul solar complet negru IBC de 430 W: Pe parcursul a aproximativ 10 zile de testare, modulul solar IBC full black de 430 W a generat 2,6 kilowați-oră (kWh) de energie electrică.

Modulul solar bifacial din sticlă și sticlă de 430 W: În aceeași perioadă, modulul solar bifacial din sticlă și sticlă de 430 W a produs 2,16 kilowați-oră (kWh) de energie electrică.

 

Comparație de performanță

 

Comparație a puterii de ieșire în condiții de lumină solară maximă în timpul iernii

În condiții de lumină solară deplină în timpul iernii, modulul IBC full black de la Maysun Solar a produs în mod constant o putere de ieșire de 310 wați, cu o putere de vârf tot de 310 wați. În schimb, în aceleași condiții, puterea de ieșire stabilă a modulului bifacial din sticlă de sticlă a fost de numai 283 de wați, cu o putere de vârf de 315 wați. Aceste date demonstrează în mod clar avantajul de performanță al modulului IBC full black față de modulul bifacial din sticlă și sticlă în condiții de iluminare slabă.

 

Comparație între puterea de ieșire pe termen lung și generarea de energie electrică (pe parcursul a două săptămâni, inclusiv în condiții de lumină slabă)

Pe baza rezultatelor testelor, pe o perioadă de aproximativ două săptămâni (inclusiv în condiții de iluminare scăzută din timpul iernii), modulul solar IBC full black de 430 W a generat 2,6 kilowați-oră (kWh) de energie electrică, în timp ce modulul solar bifacial sticlă-cristal de 430 W a produs 2,16 kilowați-oră (kWh) de energie electrică. Modulul solar IBC full black de 430 W a generat cu aproximativ 20% mai multă energie electrică decât modulul solar bifacial sticlă-glass de 430 W. Acest lucru indică faptul că modulul solar IBC full black de 430 W funcționează mai bine în condiții de iluminare slabă.

 

Într-o anumită zi de testare (în jurul datei de 16 decembrie), puterea maximă de ieșire a modulului solar IBC full black de 430 W a ajuns la 117 wați, în timp ce puterea maximă de ieșire a modulului solar bifacial din sticlă și sticlă de 430 W a fost de 100 de wați

 

Într-o anumită zi de testare (în jurul datei de 16 decembrie), puterea maximă de ieșire a modulului solar IBC full black de 430 W a ajuns la 117 wați, în timp ce puterea maximă de ieșire a modulului solar bifacial din sticlă și sticlă de 430 W a fost de 100 de wați. Acest lucru confirmă și mai mult avantajul de performanță al modulului solar full black IBC de 430 W în condiții de iluminare slabă, prezentând o îmbunătățire de 17% în comparație.

 

Într-o anumită zi de testare (în jurul datei de 16 decembrie), puterea maximă de ieșire a modulului solar IBC full black de 430 W a ajuns la 117 wați, în timp ce puterea maximă de ieșire a modulului solar bifacial din sticlă și sticlă de 430 W a fost de 100 de wați

 

Aceste date ilustrează în mod viu comparația performanțelor dintre cele două tipuri de module solare în diferite condiții de testare. Modulul IBC full black a demonstrat o putere de ieșire și o producție de energie mai mari în aproape toate scenariile de testare, în special în condiții de iluminare slabă, subliniind avantajele sale în ceea ce privește eficiența și aplicabilitatea.

 

Design și atractivitate estetică

 

Design elegant de culoare neagră integrală: Schema de design complet negru nu numai că sporește atractivitatea estetică, dar permite panourilor solare să se integreze mai armonios în acoperișuri sau în alte medii de instalare, oferind un aspect mai uniform și mai elegant structurilor. Acest