Pentru prima dată pe primul loc: energia eoliană și solară va reprezenta 22,3% din totalul producției de energie electrică din UE în 2022 

· Știri din Industrie

Un raport statistic publicat de grupul de reflecție britanic Ember, care se ocupă de schimbările climatice, arată că energia eoliană și solară va reprezenta un procent record de 22,3% din totalul producției de energie electrică în țările UE în 2022, depășind pentru prima dată energia nucleară (21,9%) și gazele naturale (19,9%), devenind astfel cea mai mare sursă de energie electrică din UE.

broken image

Recorduri.

"Europa a evitat cea mai gravă criză energetică", a declarat Dave Jones, șeful departamentului de analiză a datelor de la Ember, "Șocul din 2022 a dus doar la o ușoară creștere a energiei pe bază de cărbune, dar a declanșat un val uriaș de sprijin pentru energiile regenerabile. Temerile legate de o revenire a energiei pe bază de cărbune au trecut". Creșterea energiei regenerabile în UE a fost determinată în mare parte de energia solară, producția de energie fotovoltaică înregistrând anul trecut o creștere record de 39 TWh, cu 24% față de anul precedent. Ember calculează că dezvoltarea energiei solare a permis UE să economisească cel puțin 10 miliarde de euro din costurile cu gazele naturale.

Acest record a fost atins în principal datorită
O scădere a hidroelectricității din cauza unei secete rare, întreruperi generalizate în domeniul energiei nucleare și criza energetică cauzată de războiul ruso-ucrainean, care a crescut semnificativ costul gazului.

broken image

Împreună, aceste evenimente de mai sus creează un deficit de generare echivalent cu 7% din cererea totală de energie electrică a Europei în 2022, din care aproximativ 83% este acoperit de energia eoliană și solară, pe lângă o scădere a cererii de energie electrică în ultimul trimestru al anului 2022 (economii în consumul de energie electrică).
Aproximativ 20 de țări din UE au stabilit noi recorduri pentru producția de energie fotovoltaică în 2022! Țările de Jos se află pe primul loc, cu o contribuție de 14% din energia fotovoltaică, fiind pentru prima dată în istoria țării când energia fotovoltaică a depășit cărbunele, urmată de Spania și Germania.

broken image

Privind în perspectivă până în 2023

În ultimii ani, UE a dat un impuls major energiei regenerabile, investind masiv în proiecte eoliene și solare. Aceste investiții dau deja roade, energia solară crescând și în 2021, cu 25,9 milioane de kW de noi capacități fotovoltaice instalate în cele 27 de state membre ale UE, ceea ce reprezintă o creștere de 34% față de 2020 și, de asemenea, doboară recordul UE pentru noile instalații fotovoltaice din ultimul deceniu.

Ca surse de energie regenerabilă, energia eoliană și solară nu sunt numai bune pentru mediu, ci și benefice din punct de vedere economic. Pe măsură ce progresele tehnologice și economiile de scară sunt realizate, costul energiei eoliene și solare continuă să scadă, ceea ce înseamnă că trecerea la energia regenerabilă devine din ce în ce mai accesibilă atât pentru consumatori, cât și pentru întreprinderi.Maysun Solar a produs un Ghid de cumpărare a panourilor fotovoltaice pentru toată lumea.

broken image

Pe lângă beneficiile economice, utilizarea sporită a energiei regenerabile contribuie la reducerea dependenței UE de importurile de energie, la îmbunătățirea securității energetice și la reducerea expunerii regiunii la volatilitatea prețurilor la energie. Trecerea fără precedent a UE la energia eoliană și solară este un exemplu puternic pe care alte țări trebuie să îl urmeze.
Faptul că energia eoliană și solară va deveni principala sursă de energie electrică a UE până în 2022 reprezintă o piatră de hotar în sectorul energiei regenerabile și un semn al tendinței tot mai accentuate către o energie mai curată și mai ecologică.

broken image

În calitate de producător de module fotovoltaice cu 14 ani de experiență, Maysun Solar este gata să lucreze cu dumneavoastră pentru a contribui la tranziția energetică. Contactați-ne pentru a deschide ușa către energia verde.