Întrebări frecvente privind centralele fotovoltaice

· Știri din Industrie

1. Pentru a preveni ca modulul fotoelectric să fie lovit de obiecte grele, poate fi montată o plasă de protecție cu fir de protecție?

 

Nu se recomandă instalarea unei plase de sârmă. Deoarece la matricea fotovoltaică pentru a instala plasa de protecție a firelor poate fi la umbra locală a componentei cauza, formarea efectului de punct fierbinte, pe întreaga eficiență de generare a energiei fotovoltaice de putere a centralei electrice cauzate de impact. În plus, deoarece modulele fotovoltaice calificate au trecut testul de impact al mingii de gheață, în general nu este nevoie să instalați plasa de protecție.

 

2. cum să alegeți produse calificate de accesorii de sistem, timpul de garanție este de aproximativ cât timp?

 

Se recomandă să alegeți accesorii de sistem care sunt certificate de un organism de certificare aprobat de stat, iar componentele cheie și modelele de materii prime, specificațiile și producătorii ar trebui să fie în concordanță cu produsele certificate. În plus, specificațiile și parametrii tehnici ai tuturor componentelor sistemului trebuie să fie compatibile cu proiectarea întregului sistem. În general, componentele necesită o garanție de cel puțin 20 de ani, iar invertorul necesită o garanție de cel puțin 5 ani.

 

3. Datele de monitorizare a producției de energie a sistemului fotovoltaic distribuit conectat la rețea sunt aceleași cu datele de măsurare ale contorului de energie electrică? Cât de mare este eroarea?

 

Datele de monitorizare a producției de energie a sistemului fotovoltaic distribuit conectat la rețea și datele de măsurare ale contorului de energie electrică nu sunt neapărat identice. Dacă se utilizează același echipament de măsurare a energiei electrice în același punct de conectare la rețea și dacă precizia este exact aceeași, atunci datele rezultate ar trebui să fie identice. Cu toate acestea, echipamentul de monitorizare utilizat în sistemele fotovoltaice conectate la rețea este adesea echipamentul utilizat chiar de unitatea de construcție a sistemului, în timp ce echipamentul de măsurare a energiei electrice este adesea echipamentul instalat de departamentul de electricitate, astfel încât echipamentul este diferit și datele obținute pot avea unele discrepanțe. Cât de mare este eroarea depinde de circumstanțe. Iar decontarea costurilor cu energia electrică și a subvențiilor se bazează pe echipamentul de măsurare instalat de departamentul de energie electrică.