Prețurile lanțului de aprovizionare din industria fotovoltaică: prețurile la siliciu scad mai puțin, stocurile de Anul Nou chinezesc determină prețurile lanțului industrial să rămână stabile

· Cotații de Preț
Prețurile lanțului de aprovizionare din industria fotovoltaică: prețurile la siliciu scad mai puțin, stocurile de Anul Nou chinezesc determină prețurile lanțului industrial să rămână stabile

Siliciu fotovoltaic: prețurile au continuat să scadă, cu aproximativ 2,13%.

Spre sfârșitul lunii, întreprinderile din aval semnează comenzi pentru luna viitoare. Prețul mediu al materialelor monocristaline fotovoltaice tranzacționate de unele întreprinderi de prim rang se menține la aproximativ 36,19 USD/KG, dar pe piață s-au înregistrat prețuri de tranzacționare sub 34,62 USD/KG. Prețurile din aval au fost practic stabile în această săptămână, iar unele companii producătoare de siliciu fotovoltaic au avut mai mult spațiu de manevră pentru fluctuațiile de preț în cazul comenzilor lungi pentru a-și reduce stocurile. Influențate de recenta ofertă de siliciu fotovoltaic din China, prețurile siliciului fotovoltaic de peste mări au scăzut în tandem, cu prețuri recente de aproximativ 31,9 USD/KG.

Observând producția și transportul de siliciu fotovoltaic, în această săptămână, în China există 12 întreprinderi de siliciu fotovoltaic în producție, noua capacitate de producție a întreprinderilor chineze de siliciu fotovoltaic a fost pusă în producție una după alta, producția de siliciu fotovoltaic în decembrie este de aproximativ 49 000 de tone, o creștere de peste 10% în comparație cu inelul. Pe baza nevoii de stocare în aval de Anul Nou chinezesc, cererea de achiziții este în creștere, prețurile pe termen scurt ale siliciului PV se vor opri probabil pentru a rămâne stabile.

 

Plachete fotovoltaice: cotația a fluctuat ușor, prețul de tranzacționare s-a stabilizat treptat, comenzile au fost onorate una după alta, iar stocurile au scăzut semnificativ.

Cererea de plachete fotovoltaice policristaline a fost scăzută și prețurile au scăzut brusc, tranzacțiile principale fiind de 0,275-0,279 USD/PC; prețurile plachetelor fotovoltaice monocristaline au variat, cu prețuri G1 în scădere și tranzacții principale de 0,747-0,758 USD/PC, tranzacții principale M6 la aproximativ 0,769/PC, tranzacții principale M10 la 0,895-0,911 USD/PC. G12 a fost vândut la un preț de aproximativ 1,25 USD/PC.

Observați producția și expedierea de plachete fotovoltaice, rata actuală de pornire a plachetelor fotovoltaice este scăzută, cu prețuri de siliciu fotovoltaic care continuă să scadă, iar Anul Nou chinezesc înainte de diferitele legături ale cererii de stocare în aval, rata de pornire a plachetelor fotovoltaice este de așteptat să se îmbunătățească. Stocurile de plachete fotovoltaice se reduc treptat, iar cererea de stocare în aval devine treptat mai mare la sfârșitul lunii decembrie, prețul siliciului fotovoltaic scăzând mai puțin, iar prețurile plăcilor rămânând stabile pentru moment.

 

Celule solare: ofertele rămân stabile, fără fluctuații semnificative în ofertele globale

Prețul monocristalinului M6 s-a stabilizat temporar la aproximativ 0,160 USD/W, M10 la 0,169-0,172 USD/W și G12 la 0,165-0,176 USD/W. Pe măsură ce stocurile de plachete fotovoltaice scad, prețurile de legătură ale siliciului și ale plachetelor din lanțul industrial din amonte s-au stabilizat, iar companiile producătoare de celule solare au început să plaseze comenzi pentru achiziții. În această săptămână, în modulele fotovoltaice din aval, sub influența cererii de stocare a Festivalului de primăvară, modulul fotovoltaic de la capătul celulei de la sfârșitul cererii s-a îmbunătățit ușor, prețurile de expediere a celulelor solare se clarifică treptat. Observați operațiunea de producție a celulelor solare, unele fabrici de celule solare au înregistrat o ușoară creștere a ratei de pornire, dar, din cauza epidemiei, unele zone de restricții de producție, rata de pornire a pieței globale a fost ajustată în jos.

 

Modulele fotovoltaice: citate în afara tendinței de scădere, prețurile unor produse monocristaline au scăzut.

În această săptămână, cererea de module fotovoltaice provine în principal din stocarea de Anul Nou chinezesc, cererea de pe piață nu este evidentă deocamdată, cu scăderea recentă a prețului tuturor verigilor lanțului industriei fotovoltaice, se așteaptă ca unele proiecte finale să înceapă după anul, întreprinderile de module fotovoltaice de prim rang intenționează să crească rata de pornire pentru stocare. Odată cu recenta scădere a prețurilor diferitelor segmente ale lanțului industriei fotovoltaice, se așteaptă ca unele proiecte terminale să înceapă după anul, întreprinderile de module fotovoltaice de prim rang intenționează să își mărească ratele de pornire pentru stocare, în timp ce ratele generale de pornire ale producătorilor de module fotovoltaice mici și mijlocii din China sunt încă scăzute, iar cererea pentru primul trimestru al anului viitor este incertă, tranzacția de piață nu este activă, conform prețurilor recente ale proiectelor de licitație din China, întreprinderile de module fotovoltaice sunt de așteptat să aibă o diferență mare de preț, iar unele întreprinderi de module fotovoltaice de prim rang încă mai oferă În conformitate cu prețurile recente ale proiectelor de licitație din China, se așteaptă ca prețurile întreprinderilor de module fotovoltaice să scadă, iar unele dintre ofertele întreprinderilor de module fotovoltaice de primă linie sunt încă ajustate în jos.

În ceea ce privește materialele auxiliare, oferta de sticlă din această săptămână este deocamdată stabilă, fără semne evidente de fluctuații pe piață. Prețurile sticlei de 3,2 mm grosime se situează în jurul valorii de 3,927-4,086 USD/㎡, iar cele ale sticlei de 2,0 mm grosime în jurul valorii de 2,98-3,30 USD/㎡. În ceea ce privește materiile prime, tendința prețurilor a rămas stabilă, iar stocurile întreprinderilor au continuat să crească. În ciuda ajustărilor de preț în scădere în toate segmentele majore ale lanțului industrial, cererea de pe piața finală este necunoscută, iar prețurile sticlei nu dau semne de creștere.

 

Prognoza prețurilor pentru săptămâna viitoare.

În prezent, cererea globală de pe piață s-a îmbunătățit ușor față de decembrie, piețele europene și indiene fiind în creștere față de cererea din decembrie, iar în restul pieței cererea este relativ redusă. Stocurile de module fotovoltaice sunt deja la un nivel normal, iar datorită stocării de dinaintea Festivalului de primăvară, producătorii de module fotovoltaice vor crește producția la 70-80% în ianuarie. În ceea ce privește prețul, cererea pentru primul trimestru al anului viitor nu este clară, piața nu este activă și este de așteptat ca prețul de piață al modulelor fotovoltaice să continue să scadă săptămâna viitoare.