Centrala fotovoltaică întâmpină zăpadă abundentă: calculați capacitatea maximă de încărcare pentru a evita zdrobirea de zăpadă abundentă

· Știri din Industrie

 

Înainte de a începe, să ne uităm la o știre:

 

Această știre vine din Mongolia Interioară, China.Un număr mare de rețele de module fotovoltaice dintr-o centrală fotovoltaică locală au fost zdrobite sau deteriorate de zăpadă abundentă, ceea ce a dus la pierderi mari.

 

Iată câteva imagini cu scena de după ninsoare:

 

Imagini live:

 

broken image
broken image

Potrivit persoanelor familiare cu problema, proiectul centralei fotovoltaice are o capacitate instalată de 60 de megawați și inițial se estimează că până la 80 până la 90 la sută din rețelele de module fotovoltaice s-au prăbușit sau au fost deteriorate.

 

Țările europene ninge adesea iarna, iar avertismente de ninsoare abundentă sunt deseori emise Partenerii cu centrale fotovoltaice acasă trebuie să ia măsuri de precauție din timp pentru a evita situația tragică a știrilor anterioare.

 

Pentru a lua măsuri de precauție, trebuie să știți trei lucruri:

 

Unu: Capacitatea de încărcare a modulelor fotovoltaice:

 

Presiunea maximă admisă la suprafață este în pascali, 6000 pascali. Aceasta înseamnă că suprafața modulelor fotovoltaice poate rezista la o sarcină maximă de 6.000 Newtoni pe metru pătrat. Un kilogram de zăpadă are ca rezultat o greutate de 9,81 Newtoni. Împărțiți presiunea maximă în pascali la 10 pentru a obține sarcina maximă admisă de zăpadă pe metru pătrat în kilograme.

 

Centrala fotovoltaica

Doi: Câtă zăpadă este:

 

Zăpada își schimbă greutatea în timp. Acest lucru se întâmplă prin absorbția umidității, pe de o parte, și comprimarea zăpezii prin propria greutate, pe de altă parte. Zăpada uscată care tocmai a căzut nu reprezintă o amenințare pentru modulele fotovoltaice, iar un metru de adâncime a zăpezii echivalează cu o încărcătură de aproximativ 50 până la 60 de kilograme pe metru pătrat. Când zăpada devine umedă și groasă, lucrurile se schimbă dramatic. În aceste cazuri, greutatea poate crește cu un factor de aproximativ zece.

 

Trei: Relația dintre grosimea zăpezii și sarcină

 

1 metru pătrat * 10 cm = 25㎏

1 metru pătrat * 20 cm = 50㎏

1 metru pătrat * 30 cm = 75㎏

100 de metri pătrați * 30 cm = 7,5 tone

 

Centrala fotovoltaica

În prezent, sarcina de proiectare a acoperișului fabricii cu structuri de oțel este în general în intervalul 30 ~ 50㎏.

 

După ce cunoști cele trei puncte de cunoaștere, poți calcula greutatea maximă a zăpezii pe care o poate suporta centrala ta fotovoltaică. Cum să preveniți acumularea de zăpadă a centralei fotovoltaice să atingă greutatea maximă portantă?

 

Patru: Cum să preveniți zăpada în stadiu incipient

 

În timpul iernii, modulele fotovoltaice sunt ușor de acumulat praf și zăpadă, iar pierderea de putere a modulelor fotovoltaice de către praf și zăpadă este mai mare de 5%. Curățarea modulelor fotovoltaice poate evita efectul punctului fierbinte și poate prelungi durata de viață a modulelor fotovoltaice.

 

Pentru zonele din Europa unde ninge des, se recomanda instalarea modulelor fotovoltaice cu un unghi de inclinare mai mare, deoarece zapada va aluneca intr-o anumita masura, reducand viteza de acumulare a zapezii. La instalare, păstrați o anumită distanță între partea inferioară a modulului fotovoltaic și sol, iar zăpada va cădea și se va acumula pe fund, astfel încât să nu se acumuleze pe modulul fotovoltaic mai târziu.

 

Cinci: Cum să curățați zăpada

 

Dacă pe modulele fotovoltaice este zăpadă abundentă după zăpadă, aceasta trebuie curățată.Puteți folosi obiecte moi pentru a împinge zăpada în jos și aveți grijă să nu zgâriați geamul. Modulele fotovoltaice au o anumită capacitate portantă, dar nu pot fi călcate pentru a le curăța, ceea ce va provoca fisuri sau deteriorarea modulelor fotovoltaice și va afecta durata de viață a modulelor fotovoltaice. In general este recomandat sa nu asteptati pana cand zapada este prea groasa inainte de curatare, pentru a evita inghetarea modulelor fotovoltaice.

 

În multe cazuri, reflexia zăpezii contribuie cu o cantitate mică la generarea de energie fotovoltaică. Dacă zăpada nu acoperă modulele fotovoltaice, zăpada de pe sol va acționa ca o oglindă pentru a trimite lumina soarelui înapoi, astfel încât generarea de energie va crește. Totuși, dacă stratul de zăpadă acoperă complet modulele fotovoltaice și doar o mică parte din lumina soarelui trece prin zăpadă și iradiază modulele fotovoltaice, aceasta va afecta generarea de energie fotovoltaică.

 

Sase: Precauții pentru curățarea zăpezii

 

Asigurați-vă că acordați atenție utilizării articolelor moi pentru a preveni zgârierea sticlei și pentru a reduce transmisia luminii a modulelor de celule solare;

Asigurați-vă că nu spălați suprafața panoului solar cu apă fierbinte, deoarece denivelările de frig și căldură vor deteriora grav suprafața panoului solar;

Aveți grijă să nu călcați pe modulele fotovoltaice pentru curățare.Modulele fotovoltaice au anumite cerințe portante, care pot cauza fisuri sau deteriora modulele fotovoltaice și pot afecta durata de viață a modulelor fotovoltaice.

Aveți grijă să nu așteptați până când zăpada este prea groasă înainte de curățare, pentru ca modulele fotovoltaice să nu înghețe.

Deszăpezirea trebuie să fie curată, nu subestimați benzile de zăpadă. Dacă rămâne doar o mică bucată de zăpadă pe panoul solar, aceasta ar trebui curățată. Panoul solar blocat va eșua în ansamblu, iar eficiența de generare a energiei a invertorului va fi redusă semnificativ.

 

Seven: Modul de a curăța zăpada

 

1. Îndepărtarea zăpezii cu mopul

Folosiți un mop moale pentru a împinge zăpada în jos. Această metodă de deszăpezire economisește bani și probleme.

Atenție însă: nu folosiți obiecte ascuțite, pentru a nu zgâria sticla

 

2. Acoperiți cu pânză sau pungă de plastic

Micile centrale fotovoltaice pot fi acoperite și cu pungi de pânză sau de plastic atunci când ninge și pot fi descoperite când zăpada se oprește. 

 

3. Deszăpezire robotizată

Centralele fotovoltaice la scară largă pot folosi roboți pentru a îndepărta zăpada. Memento: Când curățați zăpada pentru centralele fotovoltaice, acordați atenție siguranței, mai ales când stați pe acoperiș.

 

 

 

 

 

 

Fotografie a scenei centralei fotovoltaice zdrobită de zăpadă abundentă