Prețurile lanțului de aprovizionare din industria fotovoltaică: prețurile siliciului fotovoltaic se redresează, piața este activă la tranzacționare

· Cotații de Preț
Prețurile lanțului de aprovizionare din industria fotovoltaică: prețurile siliciului fotovoltaic se redresează, piața este activă la tranzacționare

Materiale fotovoltaice din siliciu: prețurile au încetat să mai scadă și au început să crească, oferta globală în RMB pentru materialele fotovoltaice monocristaline revenind la 231aproximativ RMB/KG.

Odată cu îmbunătățirea treptată a pieței terminale, întreprinderile de wafer de siliciu solar încep să crească rata de creștere, cererea de material de siliciu fotovoltaic în creștere, în același timp, întreprinderile de wafer de siliciu solar pentru a proteja producția ordonată în timpul Festivalului de primăvară, cererea de tezaurizare este, de asemenea, în creștere; dar progresul de eliberare a capacității de extindere a capacității de siliciu fotovoltaic nu poate atinge așteptările, capacitatea de producție existentă nu poate satisface cererea actuală de wafer de siliciu solar, prețurile materialelor de siliciu fotovoltaic au crescut ușor în această săptămână.

Observați operațiunea de producție și expedierea de siliciu fotovoltaic, unele întreprinderi de siliciu fotovoltaic reflectă faptul că comanda 1lunară a fost semnată, în prezent nu există materiale de rezervă disponibile pentru vânzare. Pe baza situației actuale a ofertei și a cererii, unele întreprinderi de siliciu fotovoltaic sunt foarte încrezătoare că prețul siliciului va crește și se așteaptă ca oferta restrânsă de siliciu fotovoltaic să continue înainte de Festivalul Primăverii, iar prețurile fotovoltaice vor avea în continuare posibilitatea de a crește.

Plachete solare: prețurile au fost practic stabile, cu o ușoară creștere a prețurilor la plăcile solare monocristaline G1 și M6.

În apropierea Anului Nou chinezesc, piața a fost relativ activă. Pentru a satisface cererea în creștere de celule solare și module fotovoltaice, rata de recoltare a plăcilor solare a fost ajustată constant în sus, oferta a crescut, iar prețurile plăcilor solare monocristaline au rămas la un nivel relativ stabil. O parte din comenzile întrerupte anterior din cauza prețurilor ridicate ale modulelor fotovoltaice continuă să avanseze, cererea de wafere solare monocristaline G1 și M6 fiind în creștere, cu prețuri ale waferelor solare mainstream G1 care au crescut ușor în această săptămână la aproximativ 0,756 USD/PC, prețurile waferelor solare mainstream M6 care au crescut ușor la aproximativ 0.781USD/PC, prețurile waferelor solare mainstream M10 la aproximativ 0,922 USD/PC Plăcile solare M10 au fost tranzacționate la aproximativ 0,922 USD/PC, în timp ce plăcile solare G12 au fost tranzacționate la aproximativ 1,213 USD/PC. În ceea ce privește produsele policristaline, cererea din străinătate a fost scăzută și livrările au fost lente, iar prețul produselor policristaline a scăzut ușor, ajungând la aproximativ 0,274 USD/PC.

Observați operațiunea de producție de wafer solar și situația de expediere, Anul Nou chinezesc se apropie, cererea terminală a crescut, precum și cererea de stocare înainte de sărbători, viteza de intrare în aval se accelerează, pentru a satisface cererea de celule solare și module fotovoltaice din aval, rata de pornire a waferului solar în mod constant în sus, în prezent, o linie de întreprinderi a fost ridicată la aproximativ 60%-70%.

Celule solare: cotațiile au rămas în mare parte stabile, cu o creștere semnificativă a cererii de pe piața finală și tranzacții de piață relativ active.

Unele întreprinderi producătoare de celule solare și-au majorat tentativ cotațiile pentru a-și mări profiturile, dar acceptarea la nivelul modulelor fotovoltaice a fost scăzută și insuficientă pentru a susține creșterea prețurilor la celulele solare. Săptămâna aceasta, piața principală a celulelor solare nu oferă fluctuații semnificative, cu excepția celulelor solare monocristaline M6 prin impactul programării producției, lipsa structurală, prețul de tranzacție principal a crescut ușor la 0,167 USD/W, prețul de tranzacție principal al celulelor solare M10 este încă de 0,170 USD/W, prețul de tranzacție principal al celulelor solare G12 este încă de 0,165 USD/W sau cam așa ceva. În ceea ce privește rata de pornire, aproape de sfârșitul anului, cu siliciu fotovoltaic în amonte, prețurile de wafer solar au scăzut, marja de profit a producătorilor de celule solare s-a îmbunătățit treptat, împreună cu anul anterior cererii de stocare, cererea de celule solare a crescut ușor, rata generală de pornire a întreprinderilor1 de celule solare este de așteptat să fie de aproximativ 60-70%.

Module fotovoltaice: Cotațiile au fluctuat ușor, toate dimensiunile de module fotovoltaice înregistrând o ușoară tendință de creștere.

Perioada precedentă întreprinderile de module PV pentru livrări netede, prețurile au scăzut, partea recentă a întreprinderii a început să liciteze pe proiect, cererea finală în sus, unele întreprinderi de module PV așteaptă cu nerăbdare să ridice oferta, să crească profiturile. În prezent, prețul de tranzacție principal al modulului fotovoltaic monocristalin MM este de aproximativ 0,291 USD/W, prețul de tranzacție principal al modulului fotovoltaic monocristalin 182MM este de aproximativ 0,293 USD/W, prețul de tranzacție principal al modulului fotovoltaic monocristalin166210 MM este de aproximativ 0,294 USD/W. Rata de pornire, noile comenzi interne recente, inclusiv unele dintre comenzile de proiect întârziate sau moștenite de anul trecut, au început să fie livrate, inventarul final al modulelor fotovoltaice este scăzut, rata de pornire a revenit semnificativ, o linie de întreprinderi în 1luna ratei de pornire este de așteptat să fie de aproximativ 60%.

În ceea ce privește materialele auxiliare, cotațiile sticlei au crescut ușor în această săptămână, dar prețul mediu de tranzacționare nu a fluctuat semnificativ. Afectate de ajustarea generală în creștere a prețurilor din industria sticlei, cotațiile de sticlă fotovoltaică ale unor întreprinderi au crescut ușor, iar prețul de tranzacționare principal al sticlei de 3,2 mm grosime a crescut ușor până la aproximativ 4,097 USD/㎡ în această săptămână, în timp ce prețul de tranzacționare principal al sticlei de 2,0 mm grosime a crescut ușor până la aproximativ 3,23 USD/㎡.

 

Așteptată săptămâna viitoare.

În această săptămână, cererea de pe piața finală a devenit mai bună, împreună cu revenirea prețului la siliciu fotovoltaic, rata de pornire a fiecărei fabrici din lanțul de produse fotovoltaice a crescut. Lanțul de module fotovoltaice și-a ajustat prețurile în jos pentru a reduce stocurile. Acum că cererea de pe piață a crescut, companiile producătoare de module fotovoltaice vor încerca în continuare să crească prețurile pentru a-și mări marjele de profit, iar prețurile modulelor fotovoltaice sunt așteptate să crească ușor.