Cunoașterea instalațiilor fotovoltaice Întrebări frecvente

· Știri din Industrie

4. Este posibilă monitorizarea online a producției de energie a unui sistem fotovoltaic?

 

Companiile de rețea cooperează cu autoritățile energetice de la acest nivel pentru a realiza contorizarea, monitorizarea informațiilor și statisticile privind producția distribuită de energie fotovoltaică în cadrul acoperirii rețelei la acest nivel. În cazul în care sistemul fotovoltaic este instalat cu un sistem de monitorizare corespunzător, producția de energie poate fi monitorizată online. În plus, sistemul de monitorizare poate monitoriza online și parametrii cheie ai echipamentului, calitatea energiei și parametrii de mediu.

 

5. Cum pot spune dacă un sistem fotovoltaic distribuit conectat la rețea funcționează stabil, dacă calitatea energiei electrice îndeplinește cerințele și dacă sistemul va provoca daune aparatelor electrocasnice în stare de avarie?

 

Un analizor de calitate a energiei electrice poate fi utilizat pentru a testa calitatea energiei electrice la punctul de conectare la rețea al centralei electrice pentru a vedea dacă aceasta îndeplinește cerințele standardelor naționale. În cazul în care îndeplinește cerințele, atunci sistemul fotovoltaic conectat la rețea funcționează în mod stabil. În cazul unei defecțiuni a sistemului fotovoltaic, există un dispozitiv de protecție care întrerupe alimentarea cu energie electrică, astfel încât aparatele electrocasnice să nu fie afectate.

 

6. În cazul unei întreruperi a rețelei sau al unei alte defecțiuni, sistemul fotovoltaic distribuit casnic conectat la rețea poate funcționa în continuare în mod normal?

 

După o întrerupere a rețelei, sistemele de generare a energiei fotovoltaice distribuite în gospodării sunt, în general, scoase din funcțiune și nu pot genera electricitate în mod normal. Cu toate acestea, în unele cazuri extreme, poate apărea fenomenul de insularitate, adică după o întrerupere a rețelei, sistemul fotovoltaic distribuit casnic continuă să funcționeze cu o sarcină parțială, afectând siguranța personală a personalului de întreținere și posibilitatea de a deteriora aparatele electrocasnice și instalațiile de rețea. Prin urmare, sistemele fotovoltaice distribuite trebuie să aibă o funcție anti-izolare.