Raportul de prețuri al lanțului de aprovizionare din industria fotovoltaică 22 noiembrie - 28 noiembrie 2021

· Cotații de Preț
Raportul de prețuri al lanțului de aprovizionare din industria fotovoltaică 22 noiembrie - 28 noiembrie 2021

Prețurile de siliciu solar stabile, dar creșterea în aval este lentă, starea de joc din ce în ce mai evidentă

Cotațiile de siliciu solar din această săptămână au fost slabe și stabile, presiunea de negociere fiind transferată treptat pe piața de siliciu solar după ce piața PV din aval a redus prețurile. Comenzile, din cauza unora dintre comenzile întreprinderilor de siliciu solar au fost semnate până în decembrie, noile comenzi de siliciu solar din această săptămână au semnat mai puțin, cifra de afaceri globală a pieței este mică. Dar starea de joc în amonte și în aval devine din ce în ce mai evidentă, în aval se iau niște măsuri lente și slăbite, atmosfera de așteptare și de așteptare a pieței continuă să se intensifice. Prețul mediu al siliciului solar monocristalin a rămas la 42,45 USD/KG, cotația pieței variind între 41,51-43,07 USD/KG. Prețurile de peste mări au fost afectate de cotația stabilă a siliciului solar intern și de cursul de schimb, prețul recent fiind de aproximativ 36,9 USD/KG.

Operațiunea de producție de siliciu solar și situația transportului maritim, 12 întreprinderi chineze de siliciu solar în producție, dintre care 1 întreprindere nu a reluat producția completă. Întreprinderile de producție actuale mențin o rată de producție ridicată, noua capacitate de producție de siliciu din China a fost pusă în producție, este de așteptat ca în decembrie să crească lanțul de producție de siliciu solar. În fața presiunii asupra prețurilor unor întreprinderi de wafer solar, încetinind progresul de a lua, în timp ce prețurile la pulberea de siliciu de materie primă solară în amonte decât scăderea anterioară, câteva întreprinderi de siliciu solar sunt de așteptat să facă mici concesii. Dar comenzile de siliciu solar de la sfârșitul anului sunt pline, oferta de pe piață este practic digerată de achizițiile din aval, prețurile globale ale pieței de siliciu solar sunt dificil de a apărea o scădere semnificativă.

Ofertele de wafere solare fluctuează, waferele monocristaline M10 înregistrează o slăbire a prețului din cauza creșterii ofertei

Prețurile plăcilor solare au continuat să fluctueze în această săptămână, iar prețurile plăcilor solare M10 au scăzut ușor. În ceea ce privește produsele monocristaline de tip wafer solar, pe măsură ce oferta de produse monocristaline M10 de pe piață a crescut, cotația prețurilor a arătat o oarecare relaxare, dar din cauza volumului mic de tranzacții din această săptămână și a faptului că principalele companii nu și-au ajustat cotațiile externe, intervalul de cotare a pieței a fost ușor redus la 1,05-1,07 USD/PC.

Producția și expedierea de wafere solare, întreprinderile integrate pentru a accelera progresul expedierilor în aval, rata de recoltare a rămas la un nivel ridicat. Rata de recoltare a întreprinderilor de top de prim rang a fost relativ scăzută, în principal din cauza unor factori precum costurile și modelul viitor al ofertei. Au existat, de asemenea, companii de nivelul al doilea și al treilea cu livrări slabe și cu o presiune crescândă asupra stocurilor, astfel încât acestea au fost ușor pasive atunci când au negociat cu cei din aval la momentul ofertei.

Ofertele de celule solare au slăbit ușor, prețurile celulelor solare policristaline s-au retras

Ca urmare a ajustării în scădere a prețurilor waferilor solare din amonte și a schimbării cererii către dimensiuni mai mari, unele companii producătoare de celule solare au fost forțate de presiunea din aval să facă mici concesii în ceea ce privește ofertele de produse cu celule monocristaline, dar valoarea tranzacțiilor nu a fluctuat semnificativ. Prețul principal al celulelor monocristaline M6 este de 0,169-0,172 USD/W, în timp ce prețurile principale ale celulelor monocristaline M10 și G12 sunt de 0,180 USD/W și, respectiv, 0,175 USD/W. Livrările de celule în vrac ale unor întreprinderi de celule solare au scăzut semnificativ în ultima vreme, iar voința de cumpărare din aval este mai slabă, apărând treptat voci care cântă în jos pe piață. În plus, recent a venit semnalul reducerii tarifelor vamale în străinătate, dar încă mai este nevoie de un anumit timp de reacție.

În ceea ce privește celulele solare policristaline, costurile din amonte sunt ridicate, cererea este relativ medie, iar comercializarea produselor este sub presiune, prețurile principale în țară și în străinătate scăzând în prezent la 0,139 USD/W și 0,018 USD/W.

Cotațiile modulelor fotovoltaice de dimensiuni mari scad ușor, reducerea tarifelor în străinătate favorizează piața modulelor

Prețurile modulelor fotovoltaice au continuat să fluctueze în această săptămână, iar prețurile modulelor fotovoltaice de dimensiuni mari au scăzut ușor. În această săptămână, majoritatea întreprinderilor producătoare de module fotovoltaice execută în principal comenzile anterioare, iar cotațiile principalelor întreprinderi nu au fost ajustate. Un număr mic de companii producătoare de module fotovoltaice, pentru a obține comenzi, au menținut cotațiile stabile, dar au slăbit ușor în tranzacții, cu o scădere de aproximativ 0,003 USD/W. Prețul actual al modulelor fotovoltaice de 182 mm a fost redus la 0,325 USD/W, iar cel al modulelor fotovoltaice de 210 mm a fost redus la 0,327 USD/W. Deși există semnale din amonte că prețul se relaxează, anunțul recent al reducerilor de tarife din străinătate a fost un lucru pozitiv pentru piața modulelor fotovoltaice și a susținut prețul.

Prognoza prețurilor modulelor fotovoltaice pentru săptămâna viitoare.

Prețurile modulelor fotovoltaice au fluctuat ușor în această săptămână. Săptămâna viitoare, pe măsură ce se apropie sărbătorile de Crăciun și Anul Nou chinezesc, fabricile chinezești de module fotovoltaice produc la capacitate maximă și este dificil să se programeze noi comenzi, cu o majoritate a livrărilor dominate de modulele fotovoltaice de 210 mm de dimensiuni mari de pe piață. Comenzile personalizate nu sunt convenabile pentru ca fabricile de module fotovoltaice să schimbe liniile de producție, iar multe fabrici au încetat să mai primească comenzi pentru comenzi mai mici. Pentru distribuitorii și instalatorii de panouri solare de dimensiuni mici și mijlocii, se recomandă să achiziționeze module fotovoltaice principale de pe piață, la un preț rezonabil și cu un ciclu de livrare rapid, și să încerce să le livreze înainte de Anul Nou chinezesc pentru a evita întârzierile de livrare către clienții finali.