Raportul de Prețuri al Lanțului de Aprovizionare din Industria Fotovoltaică

23 August - 29 August 2021

· Cotații de Preț

 

 

Siliciu 

Cotațiile desiliciu au fost la un nivel ridicat în această săptămână, iar unele comenzidispersate au continuat să urce. Pe măsură ce se apropie sfârșitul lunii,cererea din partea producătorilor din aval este puternică, dar comenzile noisunt în mare parte comenzi libere și suplimentare, cu oferte cu 0,309USD/KG maimari decât prețul pieței principale, iar cifra de afaceri globală a pieței desiliciu este mică. În acest stadiu, majoritatea companiilor doresc să aștepteîn continuare și să vadă mișcarea întreprinderilor de primă linie, iar prețulmaterialelor pentru luna septembrie este încă neclar, așa că intenționează săcotizeze din nou săptămâna viitoare.   

Observațioperațiunea de producție și expedierea legăturii de siliciu, puterea detracțiune din aval este suficientă, wafer încercați China douăsprezeceîntreprinderi de polisiliciu din China în producție, China Xinjiang, Jiangsudouă întreprinderi de revizie au reluat funcționarea normală, inclusiv noulspecial, Daquan, Dongli și alte întreprinderi de revizuire reluarea reluareaeliberării sau puțin mai mult decât se aștepta, este de așteptat să ajungă la42.000 de tone de aprovizionare cu siliciu în august. Pe de altă parte, recentaofertă de legătură de wafer de siliciu este strânsă, piața de celule solare aacceptat, de asemenea, creșteri de prețuri de wafer de siliciu, deoarece ratade pornire a waferului de siliciu continuă să se îmbunătățească, pentru aproteja cererea de achiziție de siliciu, astfel încât prețul unic în vrac desiliciu există un anumit spațiu în sus, tendința finală a prețurilor trebuie săfie o linie de decizie de negociere a întreprinderilor de materiale de siliciu.   

Plachete Solare 

În aceastăsăptămână, ofertele de wafere de siliciu continuă să crească, resursele dewafere de siliciu monocristalin M6, G12 sunt ușor nervoase. Săptămâna aceasta,principalele companii producătoare de plachete de siliciu și-au anunțat celemai recente prețuri, în creștere cu aproape 3%, iar alți producători deplachete de pe piață au urmat exemplul, cu creșteri cuprinse între 2% și 3%,împingând prețul mediu al plachetelor M6 până la 0,756 USD/plachetă și alplachetelor M10 până la 0,944 USD/plachetă în această săptămână. În ceea ceprivește produsele policristaline, piața este încă dominată de cererea dinstrăinătate, completată de cererea personalizată. Impulsionate de recentacerere de produse monocristaline, plăcile policristaline au înregistrat, de asemenea,o tendință de creștere, unele companii cotizând la prețuri de peste 0,309USD/plăcuță, dar prețul mediu real al tranzacției a fost încă de 0,301USD/plăcuță.   

Terminalul seîncălzește acum și continuă să transmită cererea în amonte, dar în condițiileunei oferte restrânse de siliciu, prețurile se mențin la un nivel ridicat, iarrata de demarare a întreprinderilor de primă linie nu a crescut semnificativ,oferta de plachete de siliciu se restrânge, iar nivelul stocurilor este scăzut.   

Celule Solare 

Celulele solareau crescut ușor în această săptămână, cele din siliciu policristalin fiinddeosebit de vizibile. Afectate de schimbările de preț în lanțul industrial dinamonte, costurile celulelor solare continuă să crească, împreună cu revenireacererii de terminale, oferta globală a lanțului de celule solare fotovoltaiceîn creștere. Ofertele curente de celule solare M10 și G12 au ajuns la0,158-0,164USD/W. Dar ofertele de celule solare au crescut, atmosfera deașteptare și de așteptare în aval este densă, cifra de afaceri globală a pieței este mai mică, majoritateacomenzilor sunt încă în negociere, jocul din amonte și din aval este evident.   

În ceea ceprivește celulele din polisiliciu, celulele din polisiliciu din aceastăsăptămână au crescut semnificativ, feedback-ul întreprinderilor afectate decererea de peste mări, cantitatea de solicitări a crescut semnificativ, în timpce presiunea costurilor materiilor prime devine din ce în ce mai evidentă,pentru a promova în această săptămână în țară și în străinătate prețurilecelulelor din polisiliciu au crescut la 0,113USD/W și 0,103USD / W.   

Module SolareFotovoltaice 

Prețurilemodulelor fotovoltaice au fluctuat ușor în această săptămână, iar prețurilepanourilor solare din polisiliciu au crescut. Afectată de creșterile de prețuridin lanțul industriei din amonte, piața modulelor solare a crescut prețurile înaceastă săptămână, dar din cauza accesibilității limitate a terminalului,partea de module fotovoltaice a declarat că această rundă de ajustare este maiîncurcată, conducând ofertele globale de module solare din siliciumonocristalin sunt temporar stabile. În ceea ce privește modulelepolicristaline, un număr mic de module policristaline în vrac oferă o ofertă unică ușor mai mare, în creștere cu 0,003USD/W, poate ateriza o afacere, prețulmediu a ajuns la 0,24USD/W.   

Pe piațachineză, unele dintre ofertele recente ale marilor grupuri energetice auaterizat una după alta. Comparativ cu licitațiile frecvente la nivel de GW dinprima jumătate a anului, volumul acestei runde de licitații de proiecte esteconcentrat în 50-200 MW, în principal comenzi pentru furnizarea treptată dinseptembrie-octombrie, cu o certitudine ridicată a cererii de proiecte. Deșiprețul actual al întreprinderii principale este relativ ridicat, dar afacereaproiectului terminal este mai dispusă să coopereze cu integrarea întreprinderiiprincipale, prețul componentelor sale este relativ stabil, iar capacitatea de aprovizionare este relativ sigură.   

Sticlă Fotovoltaică   

În aceastăsăptămână, sticla fotovoltaică a rămas în mare parte stabilă. În comparație cusăptămâna trecută, nu au existat fluctuații semnificative ale prețurilorsticlei în această săptămână, cu prețuri de 3,2 mm pentru sticla fotovoltaicăde 3,25-3,55USD/㎡ și prețuri de 2,0 mm pentru sticla fotovoltaică de 2,63-3,09USD/㎡. Cutoate acestea, piața sticlei fotovoltaice este plină de gaz și, având în vederecă unele companii vor anunța prețurile săptămâna viitoare, prețurile modulelorde sticlă devin treptat mai clare în septembrie.