Prețul modulelor fotovoltaice de 210 mm și materialelor din siliciu solar a crescut, iar jocul în toate legăturile din aval este evident

· Cotații de Preț

 

 

Silicon solar

La începutul lunii aprilie, majoritatea companiilor de materiale au semnat comenzile pentru această lună.Săptămâna aceasta au executat în principal comenzile anterioare.Unele companii au unele surplus și comenzi în vrac.Prețul materialelor de siliciu solar a crescut din nou. În prezent, extinderea și eliberarea capacității de producție a întreprinderilor de materiale de siliciu solar este mai puțin decât se aștepta, iar transportul materialelor de siliciu solar importate este împiedicat.Cu toate acestea, din cauza prețului ridicat al plachetelor de siliciu solar, rata de funcționare rămâne la un nivel ridicat. Noua capacitate de producție suprapusă este eliberată treptat, iar cererea de materiale de siliciu solar Crește, situația de deficit pe termen scurt va continua.Observând producția, exploatarea și livrarea materialelor de siliciu solar, unele companii de materiale de siliciu solar vor efectua întreținere din aprilie până în mai. În același timp, două companii de materiale de siliciu solar vor lansa o extindere progresivă a producției. În aprilie, furnizarea de siliciu solar materialele vor rămâne insuficiente, iar prețul va menține o ușoară tendință ascendentă, având în vedere că capacitatea de producție a plachetelor solare de siliciu va fi eliberată treptat din cauza situației epidemice.

 

Solar Wafer

Săptămâna aceasta, prețul tranzacției mainstream al lui M10 a crescut ușor la aproximativ 1.06 USD/buc, iar prețul tranzacției mainstream al lui G12 a fost de aproximativ 1.42 USD/buc. Pe 13 aprilie, LONGi a crescut din nou prețul plăcilor de siliciu M10 165μm la 1.07 USD/buc, o creștere de 0.02 USD de la 1.05 USD/buc pe 25 martie, o creștere de aproximativ 1.79%. În urma creșterii generale a prețului plăcilor solare de siliciu săptămâna trecută, piața este în proces de acceptare una după alta.Unele companii de celule solare acceptă mai puțin prețurile crescute, piața este încă în concurență și nu există creștere semnificativă a cererii de achiziții. În prezent, afectate de epidemie, transportul de materii prime, producția și expedierea de napolitane solare au fost afectate în diferite grade, iar furnizarea de napolitane solare este puțin strânsă.Pentru a asigura rata de funcționare, unele companii de module au a crescut cererea pentru celule solare M10 și plachete solare., prețurile M10 au crescut ușor.

 

Bateria solară

Prețul de tranzacție general al celulelor solare monocristaline M6 este de aproximativ 0.17 USD/W, prețul de tranzacție al celulelor solare M10 este de aproximativ 0.18 USD/W, iar prețul de tranzacție al celulelor solare G12 este de aproximativ 0.18 USD/W. În prezent, în amonte de lanțul industrial a inițiat o nouă rundă de creșteri de preț. Săptămâna aceasta, companiile de celule solare nu și-au ajustat prețurile. Atmosfera de joc de piață este evidentă. Potrivit feedback-ului pieței, prețul actual al celulelor solare este deja la linia de cost „limită” a legăturii modulului. Având în vedere În ceea ce privește acceptarea prețului modulelor fotovoltaice din aval, prețul celulelor solare rămâne stabil pentru moment.

 

Modul fotovoltaic

În această săptămână, prețul de tranzacție general al modulelor fotovoltaice monocristaline de 166 mm este de aproximativ 0.29 USD/W, prețul de tranzacție al modulelor fotovoltaice monocristaline de 182 mm este de aproximativ 0.30 USD/W, iar prețul tranzacției principale al modulelor fotovoltaice monocristaline de 210 mm a crescut ușor. la aproximativ 0.30 USD/W. Recent, lanțul industriei de module din amonte și materialele auxiliare au crescut toate prețurile.Unele companii de module fotovoltaice au încercat să-și crească cotațiile, dar acceptarea terminalului este scăzută și sunt încă în stadiul de joc. Afectate de preferințele pieței, cererea de modulele fotovoltaice monocristaline de 210MM sunt ridicate, iar prețul crește Acceptarea ulterioară a prețului este mare, iar prețul tranzacției dă semne de creștere. În prezent, prețul modulelor fotovoltaice a atins un nivel ridicat, iar unele proiecte de centrale centralizate sunt prinse în joc.Datorită acceptării ridicate a prețurilor modulelor și a cererii bune pentru proiecte distribuite, este de așteptat ca capacitatea instalată să atingă un nou nivel. înalt.În ceea ce privește materialele auxiliare, prețul sticlei a rămas stabil în această săptămână.Prețul de tranzacție general al sticlei de 3.2 mm săptămâna aceasta a fost de aproximativ 4.39 USD/㎡, iar prețul de tranzacție al sticlei de 2.0 mm a fost de aproximativ 3.29 USD/㎡.Compania a semnat comenzi pentru aprilie, volumul pieței în această săptămână a fost mic, iar cotația de pe piață nu a fluctuat semnificativ.

prognoza de saptamana viitoare

Este de așteptat ca prețul modulelor fotovoltaice să continue să crească săptămâna viitoare.Se speră ca clienții cu proiecte să se aprovizioneze cât mai curând posibil pentru a reduce pierderea de costuri cauzată de creșterea continuă a prețurilor.