Cum pot fi reduse daunele provocate sistemelor fotovoltaice de dezastrele naturale?

· Cotații de Preț

Fiind o sursă de energie regenerabilă curată și nepoluantă, generarea de energie fotovoltaică a fost dezvoltată și utilizată de multe țări din întreaga lume. Cu toate acestea, echipamentele fotovoltaice sunt vulnerabile la daunele provocate de dezastrele naturale. Ce putem face pentru a preveni și a reduce astfel de daune?

1. Selectarea amplasamentului pentru proiectele de centrale electrice este importantă

În fiecare sezon ploios, multe zone au o probabilitate mai mare de precipitații abundente și inundații. Conform statisticilor, odată ce centrala fotovoltaică din aceste zone suferă de bășici de apă, pe lângă faptul că unele componente fotovoltaice pot fi recuperate înapoi, echipamentele electrice sunt practic casate. Prin urmare, este important să se examineze și să se selecteze locul proiectului de centrală electrică. Atunci când se selectează un amplasament pentru o centrală electrică, trebuie luate în considerare în mod cuprinzător cerințele administrative pentru selectarea amplasamentului fotovoltaic, condițiile climatice, cum ar fi resursele de lumină solară, condițiile geografice și de adresă, condițiile hidrologice, calitatea atmosferei, condițiile de transport și condițiile de transmisie a energiei. Cel mai important, amplasarea centralelor electrice ar trebui să evite pe cât posibil uraganele, tornadele, zonele predispuse la cutremure și zonele inundabile.
În ceea ce privește condițiile hidrologice, ar trebui să se ia în considerare precipitațiile maxime pe termen scurt, adâncimea apei, nivelurile de inundație, condițiile de drenaj etc. Acești factori vor afecta în mod direct sistemul de montare, proiectarea bazei de montare și înălțimea de montare a echipamentului electric al sistemului fotovoltaic. În același timp, proiectele pe acoperiș ar trebui să țină cont pe deplin de capacitatea de încărcare a acoperișului.

broken image

2. Selectarea suportului fotovoltaic potrivit

Rezistența la vânt a centralelor fotovoltaice este determinată în mare măsură de montajul PV. În teorie, rezistența maximă la vânt a suporturilor PV este de 216 km/h, iar rezistența maximă la vânt a suporturilor de urmărire PV este de 150 km/h (mai mare decât 13 taifunuri). Pentru a rezista la taifunuri, aveți nevoie în primul rând de suporturi PV foarte puternice. Prin urmare, centralele fotovoltaice trebuie să își consolideze fundațiile și suporturile, precum și să asigure rezistența rafturilor modulelor. Acest lucru necesită o proiectare orientată a amplasamentului, un control strict al calității produselor și un calcul rezonabil al presiunilor vântului și zăpezii. Pe de altă parte, în ceea ce privește protecția împotriva imersiunii, înălțimea suportului nu trebuie să fie mărită doar prin simpla luare în considerare a rezistenței la apă. Deși acest lucru oferă protecție împotriva inundațiilor, crește semnificativ costul, iar astfel de situații extreme sunt încă rare în prezent. Prin urmare, ar trebui să se acorde mai multă atenție furnizării de instalații de drenaj în conformitate cu condițiile meteorologice și hidrologice locale sau instalării unor instalații de drenaj suplimentare temporare în cazul unor precipitații abundente.

broken image

3. Stabilirea instalațiilor de drenaj

Din cauza precipitațiilor abundente și concentrate în anumite zone în anumite perioade ale anului, este dificil să se evite precipitațiile abundente, chiar dacă unele monturi de instalații fotovoltaice sunt construite la înălțime și amplasate cu mare atenție. De exemplu, instalațiile de pescuit și cele fotovoltaice și fotovoltaice plutitoare (FPV) sunt construite deasupra apei, iar atunci când o ploaie puternică ridică suprafața apei, panourile vor fi deteriorate. Dacă excesul de apă de ploaie poate fi drenat la timp în acest punct, nu va duce la scufundarea panourilor. Prin urmare, este important să se țină cont de condițiile de drenaj, iar cea mai eficientă modalitate de a face acest lucru în prezent este adăugarea unui sistem de drenaj științific.
Pentru familia de acoperișuri înclinate în general, familia de centrale fotovoltaice distribuite, datorită propriei capacități de drenaj, în general nu vor apărea cantități excesive de apă, impactul ploilor abundente poate fi neglijabil. Cu toate acestea, centralele electrice cu acoperiș plat sunt relativ joase în ceea ce privește montarea, astfel încât, dacă plouă prea mult, este posibil ca panourile să fie udate de ploaie. Prin urmare, pentru a preveni acumularea excesivă de apă pe acoperișurile plate și formarea de mici iazuri, se poate instala un set suplimentar de sisteme de drenaj înainte de începerea ploilor abundente pentru a evacua eficient apa.

broken image

4. Cum să rezistați pe termen lung la pătrunderea nisipului și a prafului

Centralele fotovoltaice medii și mari ar trebui să simplifice rețelele de sistem, să urmeze un proiect de funcționare a sistemului care să nu necesite întreținere timp de 25 de ani, să realizeze o funcționare și o întreținere eficiente într-o etapă ulterioară, să utilizeze invertoare cu grad de protecție IP65, să realizeze izolarea mediului intern și extern, să mențină dispozitivele într-un mediu de funcționare stabil, să monitorizeze, să opereze și să întrețină, să gestioneze și să alarmeze din punct de vedere al timpului, al spațiului și al echipamentelor la mai multe niveluri și în mai multe dimensiuni și să reducă impactul temperaturii, al nisipului, al pulverizării saline etc. din partea mijloacelor tehnice. Impactul mediului extern asupra duratei de viață a dispozitivului.
În același timp, centralele fotovoltaice pot utiliza și invertoare de șiruri cu disipare naturală a căldurii complet închise, care pot rezista mult timp atacurilor cu nisip și praf, fără a afecta producția de energie și durata de viață a centralei fotovoltaice.
Pentru mai multe informații despre instalarea invertorului și precauții, puteți citi acest articol de la noi.

broken image

5. Cumpărați asigurarea corespunzătoare.

Acum, pe piață pentru astfel de echipamente fotovoltaice în funcționarea procesului de dezastre naturale sau accidente neașteptate cauzate de daune materiale, există deja o asigurare corespunzătoare, pentru a minimiza riscul echipamentelor fotovoltaice în funcționare, pentru a proteja în mod eficient durabilitatea veniturilor fotovoltaice.
Trebuie să înțelegem că acoperirea de asigurare fotovoltaică conține următoarele trei tipuri principale de asigurare: asigurare de proprietate, asigurare de răspundere civilă, asigurare de calitate. Pentru a reduce pierderile inevitabile cauzate de dezastrele naturale, publicul alege, în general, să cumpere o asigurare de proprietate.

broken image

În plus, selectarea unui produs fotovoltaic cu performanțe bune și asigurarea calității este o modalitate importantă de a reduce pierderile într-o etapă ulterioară.
Maysun Solar, în calitate de producător de module fotovoltaice cu o experiență profesională de 15 ani, vă poate oferi panouri solare de înaltă calitate. De asemenea, puteți să ne contactați pentru o ofertă de produse, făcând clic pe butonul de mai jos.