De ce este calculată energia fotovoltaică în watt în loc de suprafață?

· Cotații de Preț

Odată cu promovarea industriei fotovoltaice, mulți oameni au instalat centrale fotovoltaice pe acoperișurile lor, dar de ce nu se poate calcula instalarea de centrale fotovoltaice pe acoperiș în funcție de suprafață? Cât de multe știți despre diferitele tipuri de generare a energiei fotovoltaice? De ce nu se poate calcula în funcție de suprafață instalarea centralelor fotovoltaice pe acoperiș?

Centralele electrice fotovoltaice se calculează în funcție de puterea în wați, care reprezintă capacitatea instalată, nu în funcție de suprafață. Dar capacitatea instalată este legată și de suprafață.

Pe piață există trei tipuri de producție de energie fotovoltaică: - Module fotovoltaice din siliciu amorf - Module fotovoltaice din siliciu policristalin - Module fotovoltaice din siliciu monocristalin Acestea sunt, de asemenea, componentele de bază ale producției de energie fotovoltaică.

Module fotovoltaice cu siliciu amorf

Modulele fotovoltaice din siliciu amorf au doar un maxim de 78W pe metru pătrat și un minim de numai aproximativ 50W.

Caracteristici: amprentă mare, relativ fragilă, eficiență scăzută de conversie, transport nesigur, atenuare rapidă, dar lumina scăzută este mai bună.

Modulul fotovoltaic din polisiliciu

Puterea pe metru pătrat a modulelor fotovoltaice din polisiliciu este în prezent de 260W, 265W, 270W și 275W, care sunt mai frecvente pe piață

Caracteristici: atenuare lentă și durată de viață lungă. În comparație cu modulele fotovoltaice din siliciu monocristalin, prețul are avantaje și este, de asemenea, unul dintre cele mai populare de pe piață.

Module fotovoltaice monocristaline din siliciu

Puterea obișnuită a modulelor PV din siliciu monocristalin de pe piață este de 280W, 285W, 290W și 295W, iar suprafața este de aproximativ 1,63 metri pătrați.

Caracteristici: În comparație cu polisiliciul cu aceeași suprafață, eficiența de conversie este ușor mai mare, iar costul este, desigur, mai mare decât cel al modulelor PV din polisiliciu, iar durata de viață este practic aceeași cu cea a modulelor PV din polisiliciu.

După câteva analize, toată lumea ar trebui să înțeleagă dimensiunea diferitelor module fotovoltaice. Dar capacitatea instalată are foarte mult de-a face cu suprafața acoperișului. Dacă doriți să calculați cât de mult sistem puteți instala pe acoperișul dvs., trebuie să înțelegeți mai întâi ce tip de acoperiș aveți.

În general, există trei tipuri de acoperișuri pentru instalarea generării de energie fotovoltaică: acoperișuri din oțel colorat, acoperișuri cu structură din cărămidă și țiglă și acoperișuri plate din beton. Acoperișul are un design diferit. Metoda de instalare a centralei fotovoltaice este, de asemenea, diferită. Zona în care se instalează centrala electrică variază de asemenea.

Acoperiș din țiglă de oțel colorată

Pentru a instala o centrală fotovoltaică pe un acoperiș din țiglă de oțel de culoare cu structură de oțel, de obicei, doar modulele fotovoltaice sunt instalate pe partea orientată spre sud, iar raportul de așezare este de 1 kilowatt care acoperă o suprafață de 10 metri pătrați, ceea ce reprezintă 1 megawatt (1 megawatt = 1000 de kilowați) Număr) Proiectul trebuie să utilizeze o suprafață de 10.000 de metri pătrați.

Acoperiș din cărămidă

Pentru a instala o centrală fotovoltaică pe un acoperiș de cărămidă și țiglă, se alege, în general, să se acopere zona neacoperită a acoperișului între orele 08:00 și 16:00 cu module fotovoltaice. Deși metoda de instalare este diferită de cea a acoperișului din oțel colorat, raportul de așezare este similar și acoperă, de asemenea, o suprafață de 1 kilowatt. Aproximativ 10 metri pătrați.

Acoperiș din cărămidă

Acoperiș plat

Pentru a instala o centrală fotovoltaică pe un acoperiș plat, pentru a se asigura că modulele primesc cât mai multă lumină solară, este necesar să se proiecteze un unghi optim de înclinare orizontală, astfel încât este necesară o anumită distanță între fiecare rând de module pentru a se asigura că acestea nu sunt blocate de umbra rândului din față de module. Prin urmare, suprafața acoperișului ocupată de întregul proiect va fi mai mare decât culoarea țiglelor de oțel și a acoperișurilor vilelor care pot fi acoperite cu țiglă.

Acoperiș plat

WM reprezintă megawați.

1 megawatt = 1000000 de wați 100MW = 100000000W = 100000 de kilowați = 100.000 de kilowați O unitate de 100 de megawați este o unitate de 100.000 de kilowați. W este unitatea de putere, iar Wp este unitatea de bază a puterii generate de baterii sau centrale electrice. Este abrevierea lui W (power), care înseamnă generare de energie.

Din cele de mai sus, MWp este unitatea de megawatt (putere), iar KWp este unitatea de kilowatt (putere).

❒ Producția de energie fotovoltaică Utilizăm adesea W, MW și GW pentru a descrie capacitatea instalată a centralelor fotovoltaice. Relația de conversie dintre acestea este următoarea:

1GW=1000MW

1MW=1000KW

1KW=1000W

În viața noastră de zi cu zi, toată lumea este obișnuită să folosească "grade" pentru a exprima consumul de energie electrică. De fapt, acesta are o denumire mai străină numită "kilowatt pe oră (kW-h)".

Dintre acestea, numele complet de "W" (W): Watt, numit după inventatorul britanic James Watt.

În 1776, James Watt a creat primul motor cu aburi practic, care a deschis o nouă eră de utilizare a energiei umane și a adus omenirea în "epoca aburului". Pentru a-l comemora pe acest mare inventator, generațiile ulterioare au stabilit unitatea de putere ca fiind "watt" (prescurtat "watt", simbol W).

Producerea de energie electrică

Luați ca exemplu viața de zi cu zi

Un kilowatt-oră de energie electrică = 1 kilowatt-oră, adică un aparat electric de 1 kilowatt este utilizat la capacitate maximă timp de 1 oră, ceea ce reprezintă exact 1 kilowatt-oră de energie electrică.

Formula este: putere (kilowați) x timp (ore) = grad (kilowați pe oră)

De exemplu: un aparat electric de 500 de wați din casă, cum ar fi o mașină de spălat, este utilizat continuu timp de 1 oră = 500/1000×1=0,5 grade.

▼ Puterea electrică nominală a aparatelor electrocasnice obișnuite:

Puterea electrică nominală a aparatelor electrocasnice obișnuite

Producerea de energie fotovoltaică ● Economisiți energie electrică și faceți bani

În condiții normale, un sistem fotovoltaic de 1kW generează în medie 3,2kW-h pe zi, care poate fi utilizat pentru funcționarea următoarelor aparate electrice obișnuite:

Producerea de energie fotovoltaică, Economisiți energie electrică

Centrala fotovoltaică casnică adoptă modul de "autoutilizare spontană și surplus de energie electrică conectat la rețea". După instalarea unei centrale fotovoltaice casnice, nu numai că puteți utiliza energia electrică generată de propria centrală fotovoltaică, dar puteți, de asemenea, să vindeți energia electrică neutilizată către rețeaua de stat, câștigând bani cu energia electrică.

Centrala fotovoltaică casnică

În calitate de producător de module fotovoltaice cu o experiență profesională de 15 ani, Maysun Solar vă poate oferi panouri solare de înaltă calitate. Faceți clic pe butonul de mai jos pentru a ne contacta și a obține o ofertă de produse.

S-ar putea, de asemenea, să vă placă:

Noi domenii ale PV în unele țări: reciclarea modulelor
În 2023, merită să cumpărați module fotovoltaice?
8 moduri de a-ți face casa mai eficientă din punct de vedere energetic iarna