Ce nu știați despre schimbările de preț ale panourilor solare

· Știri din Industrie,Cotații de Preț

Modificări ale prețurilor panourilor solare în ultimii ani:

După un an 2022 dificil, războiul dintre Ucraina și Rusia și criza energetică a acesteia au determinat creșterea costului echipamentelor solare și a forței de muncă pentru instalare. Aceasta este o veste fantastică pentru costul echipamentelor solare și al forței de muncă pentru instalare.

Scăderile bruște ale prețurilor pentru panourile solare sunt tipice. Costul instalat al sistemelor de panouri solare casnice a scăzut cu 39% în ultimii zece ani, de la 6,20 dolari pe watt în 2012 la 3,80 dolari pe watt în 2021, potrivit raportului Tracking the Sun al Berkeley Lab pentru 2022. Costul în scădere al modulelor de panouri solare a fost principalul motor al acestei tendințe. prețurile modulelor de panouri solare au scăzut cu 92% din 1998.

Modificări ale prețurilor panourilor solare în ultimii ani

Potrivit ediției din 2022 a raportului Tracking the Sun de la Berkeley Lab, prețul instalat al sistemelor rezidențiale de panouri solare a scăzut cu 39% în ultimul deceniu, de la 6,20 dolari pe watt în 2012 la 3,80 dolari pe watt în 2021. Această tendință a fost determinată de scăderea prețurilor modulelor de panouri solare de-a lungul timpului. Din 1998, costul modulelor de panouri solare a scăzut cu un procent impresionant de 92%.

prețurile modulelor de panouri solare au scăzut cu 47%, de la 1,03 dolari/watt în 2012 la 0,55 dolari/watt în 2021. și după aceea prețurile continuă să scadă.

Factorii care afectează prețul panourilor solare:

1.Rata de schimb:

Cursul de schimb asupra prețului modulelor solare are două canale principale: importurile de materiale și importurile de petrol. În primul rând, prin importul de materiale pentru module solare, costul de fabricație al modulelor solare este afectat de cursul de schimb.

Materia primă pentru modulele solare este polisiliciul. Polisiliciul este mai întâi procesat în lingouri și apoi tăiat în plachete. Aceste plachete sunt integrate în celula solară, care servește ca unitate de bază pentru conversia energiei. În cele din urmă, celulele solare sunt asamblate în module solare. de aceea, siliciul este important în fabricarea panourilor fotovoltaice.

Instituția Nemet (2005) a utilizat un model cu polisiliciul ca variabilă independentă și prețurile modulelor solare ca variabilă dependentă. Rezultatele arată că costurile siliciului explică aproximativ 12% din efectul "learning-by-doing". În mod similar, o analiză empirică realizată de Instituția Pillai (2014) arată că, pentru fiecare scădere cu 1% a prețurilor la siliciu, prețurile modulelor solare scad cu 0,9%. Astfel, atât prețurile materialelor, cât și puterea monedelor din țările care influențează costul importurilor de materiale au un impact asupra prețurilor modulelor solare.

2.Prețurile petrolului:

Trebuie să realizăm că energia regenerabilă este dezvoltată ca substitut al petrolului.

Prețurile globale ale petrolului au crescut brusc începând cu 2002. Dorința pentru surse alternative de energie crește odată cu prețul petrolului. Prin urmare, "efectul primar" sau "efectul de substituție", care este efectul prețurilor petrolului, nu poate fi neglijat în analizele privind prețurile surselor de energie regenerabilă. Costul energiei fotovoltaice este, de asemenea, influențat indirect de petrol. Energia, cum ar fi petrolul, este văzută ca un input de producție alături de muncă și capital.

Creșterea prețurilor la energie ar putea grăbi dezvoltarea tehnologiei. De obicei, mai multă cercetare și dezvoltare duce la scăderea costului tehnologiilor regenerabile. Astfel, creșterea prețului petrolului duce la creșterea cheltuielilor pentru cercetare și dezvoltare, ceea ce scade costul panourilor solare.

O analiză empirică a influenței prețului petrolului asupra avansării tehnologiei energiei regenerabile este oferită de Cheon și Urpelainen (2012). Analiza demonstrează că prețurile în creștere ale petrolului sunt asociate cu o creștere a cheltuielilor publice pentru cercetare și dezvoltare în domeniul energiei regenerabile și pentru brevete. un studiu realizat de Wong, Chia și Chang (2013), care a examinat elasticitatea cercetării și dezvoltării în domeniul energiei în raport cu fluctuațiile prețurilor petrolului, a ajuns la concluzii similare. Constatările demonstrează o corelație pozitivă între prețurile petrolului și cercetarea și dezvoltarea în domeniul energiei regenerabile. Prin urmare, creșterea prețurilor petrolului ar putea grăbi dezvoltarea tehnologică și ar putea duce la reducerea costurilor panourilor solare.

3.Costuri:

(1) Costurile de instalare

Raportul Tracking the Sun (2022) al Berkeley Lab arată că, în ultimul deceniu, costul instalat al sistemelor de panouri solare a scăzut cu 39 %. în 2012, prețul mediu instalat al unui sistem rezidențial de panouri solare (în SUA) era de 6,2 USD/watt. în 2021, prețul mediu este de 3,8 USD/watt. În ultimul deceniu, prețul instalat al sistemelor rezidențiale de panouri solare a scăzut cu 39%, de la 6,2 dolari/watt în 2012 la 3,8 dolari/watt în 2021.

Costurile cu forța de muncă și alte costuri de exploatare

(2) Costurile soft

Costurile cu forța de muncă și alte costuri de exploatare

Echilibrul dintre costurile de sistem și costurile soft reprezintă aproximativ 80% din costul total al sistemului. Costul modulelor de panouri solare este de aproximativ 15%, iar costul invertorului este de 5%.

Va continua să scadă costul de instalare a panourilor solare?

Până în prezent, scăderea costului de instalare a panourilor solare s-a datorat scăderii semnificative a prețului modulelor de panouri solare de-a lungul timpului.

În timp ce prețurile modulelor pentru panouri solare pot continua să scadă în conformitate cu Legea lui Swanson, acestea au scăzut la aproape 0,50 USD/watt și reprezintă doar 15% din costul instalat al panourilor solare.

Pe măsură ce avansăm, orice altă reducere semnificativă a costurilor va trebui să provină de la una dintre celelalte componente ale prețului.

Cu toate acestea, prețurile invertoarelor, costurile de echilibrare a sistemului și costurile soft nu au scăzut semnificativ în timp în raport cu istoricul dezvoltării. Prin urmare, se presupune că va veni în curând un moment în care prețul de instalare a panourilor solare va începe să se stabilizeze. Piața panourilor solare se extinde rapid, iar clienții au la dispoziție mai multe opțiuni. În acest caz, alegerea unei companii de renume, cu prețuri rezonabile, este crucială atunci când se cumpără panouri solare.

Va continua să scadă costul de instalare a panourilor solare

Din 2008, Maysun Solar s-a specializat în producerea de module fotovoltaice de înaltă calitate. Gama noastră largă de panouri solare all black, cu ramă neagră, argintie și sticlă pe sticlă utilizează tehnologiile half-cut, MBB, IBC și Shingled. Aceste panouri solare oferă performanțe superioare și modele elegante care se integrează perfect în orice clădire. Maysun Solar a înființat cu succes birouri și depozite în multe țări și a stabilit relații pe termen lung cu instalatori excelenți! Pentru cele mai recente cotații de module sau pentru orice întrebări legate de PV, vă rugăm să ne contactați. Vom fi bucuroși să vă servim.

Surse: Berkeley Lab, Tracking The Sun report (2022)

S-ar putea să vă placă și:

MBB (Multi-Busbar) Tehnologie: Creșterea puterii și fiabilității modulelor
 Încapsularea panourilor solare: o componentă cheie pe care s-ar putea să o ignorați
Panouri solare cu șindrilă: Un progres în eficiența energiei solare