Cum sunt fabricate panourile solare?

· Știri din Industrie,Maysun povestea clientului

Panourile solare transformă lumina în energie, transformând energia pretutindeni. Cu toate acestea, fabricarea panourilor solare necesită structuri materiale și procese de producție complexe, citiți acest articol pentru a afla mai multe despre fiecare proces!

Materiale și structura panourilor solare

Materiale și structura panourilor solare

Principalele materiale auxiliare de ambalare pentru modulele fotovoltaice includ sticla, rama de aluminiu, EVA etc., care asigură protecția celulelor. Maysun a fost supus unei selecții de materiale de înaltă calitate, unei procesări și fabricații precise și unor teste stricte de performanță. Acest lucru ne asigură că putem utiliza module fotovoltaice de înaltă calitate în diferite medii climatice, oferind garanții pentru performanță și durabilitate.

Cum rezistă un panou solar la ploaie și zăpadă cu ajutorul structurii sale interne? Structura obișnuită, de sus în jos, include: Sticlă PV, EVA, celule, EVA, planșa spate/ sticlă PV și cadru din aliaj de aluminiu și cutie de joncțiune. Cu toate acestea, crearea unui panou solar de înaltă calitate necesită mai mult decât simpla asamblare a acestor materiale. Acesta trebuie să fie supus unei serii de procese riguroase și să treacă cu succes numeroase teste.

Pe scurt, un număr de specialiști și 20-25 de utilaje colaborează îndeaproape, de la celulă la modul. Procesul se învârte în jurul a zece etape majore, care se împart în mai multe subetape, pentru a produce un panou solar complet.

Procesul de fabricare a panourilor solare

Procesul de fabricare a panourilor solare

Etapa 1: Tăierea pe jumătate

Folosirea unui tăietor cu laser pentru a împărți celulele în două și trecerea la celule de suprafață mică în serie este o soluție bună pentru reducerea pierderilor de curent și creșterea puterii modulului. Cu toate acestea, modulul înmulțește numărul de puncte de conectare și impune cerințe ridicate asupra procesului de producție. Vom testa celulele tăiate și doar cele care trec testul vor trece la etapa următoare.

Etapa 2:Sudare

Cum se conectează celulele individuale pentru a forma un circuit? La temperaturi ridicate, banda de lipit conectează polii pozitivi și negativi ai celulelor adiacente. Banda se topește și se răcește rapid, creând o conexiune fizică puternică și permanentă între celule. Această conexiune formează un șir de celule. Aici, o inspectăm manual înainte de a trece la următoarea etapă.

Cum se conectează celulele individuale pentru a forma un circuit

Pasul 3:Dispoziție

Cum construiesc producătorii structura internă a unui modul fotovoltaic? În primul rând, aranjați șirurile de celule pe sticla PV acoperită cu EVA. Apoi, lipiți benzile deflectoare pe benzile de lipit de pe ambele părți ale șirurilor de celule pentru a forma circuitul preliminar. În plus, mașina de dozare fixează rapid configurația circuitului.

Rețineți că, pentru a asigura fiabilitatea benzii de lipire, mențineți o distanță fixă de 2-5 mm între direcțiile orizontală și verticală ale fiecărei celule din ansamblu atunci când o fixați deasupra și sub suprafața celulei. Prin implementarea unui design rezonabil, putem proiecta din nou o parte din lumina iradiată în fanta celulelor pe suprafața bateriei. Acest lucru se realizează prin reflectarea luminii de două ori cu ajutorul plăcii spate și a sticlei. Ca urmare, puterea de ieșire a panoului fotovoltaic poate fi mărită.

Eficiența conversiei fotovoltaice este determinată de dispunerea celulei, iar exportul de curent este îmbunătățit prin determinarea modului de așezare a plăcii spate. După distribuire, așezați în ordine EVA și placa de suport pe celulă. Treceți conductorul benzilor deflectoare prin găurile de pe placa de suport, permițând curentului să iasă din celulă de-a lungul conductorului.

Eficiența conversiei fotovoltaice este determinată de dispunerea celulei

Pasul 4:Testarea EL

Procesul final înainte de laminare implică efectuarea testării EL, în care operatorul scanează modulul în mașina EL. Putem depista cu ușurință celulele moarte sau cu putere scăzută, celulele în scurtcircuit, fisurile etc. Dacă depistați o astfel de eroare, trimiteți modulul înapoi pentru a remedia eroarea.

Procesul final înainte de laminare implică efectuarea testării EL, în care operatorul scanează modulul în mașina EL

Pasul 5:Laminarea

În timpul laminării, temperaturile ridicate leagă strâns sticla, EVA, celulele și foaia de suport pentru a forma corpul modulului. Prin urmare, trebuie să facem o ajustare finală și să efectuăm teste pentru a ne asigura că componentele laminate sunt mai fiabile.

Introducem modulele care trec testul EI în laminator pentru modelarea finală. După laminare, lăsăm modulele să se răcească timp de 10-15 minute, până când ajung la temperatura camerei.

Introducem modulele care trec testul EI în laminator pentru modelarea finală

Etapa 6:Cadru

Pentru ca procesul de asamblare să fie mai precis, trebuie să tăiem materialul în exces de la margini pentru a face modulele uniforme ca formă și dimensiune. Personalul va verifica aspectul celulelor după aceea. După ce ați pus totul în ordine, atașați bine cadrul de aluminiu tăiat la modul cu ajutorul unui material de etanșare. Panoul este complet protejat și previne ca aerul, praful și umiditatea să afecteze modulul.

Pentru ca procesul de asamblare să fie mai precis, trebuie să tăiem materialul în exces de la margini pentru a face modulele uniforme ca formă și dimensiune

Pasul 7: Fixați cutia de joncțiune

Cutia de joncțiune se montează pe benzile deflectoare care se extind de pe placa din spate. Atașăm cutia de joncțiune la modul folosind procese de etanșare și lipire pentru a ne asigura că curentul poate ieși fără probleme.

Pasul 8:Solidificare și curățare

După lipire, lăsați modulul să se solidifice timp de 10-12 ore pentru a permite structurii să se usuce complet și să ajungă la o stare stabilă. După procesul de solidificare, trebuie să curățați manual modulul pentru a îndepărta praful, obiectele străine sau etanșantul vărsat pentru a prezenta ansamblul în cea mai bună stare.

Pasul 9:Testarea modulului

După ce fabricăm modulele, le vom trece la cele 3 teste finale pentru a asigura calitatea produsului finit. Vom calibra puterea de ieșire a celulei, vom testa caracteristicile de ieșire și vom determina nivelul de calitate al componentei. În primul rând, vom efectua un test de rezistență a izolației prin trecerea curentului continuu prin componentă timp de un. În primul rând, vom efectua un test de rezistență de izolație. Vom trece curent continuu prin componentă timp de un minut. Dacă panoul poate suporta curentul, acesta va trece testul. În caz contrar, va eșua. Testăm rezistența la tensiune a componentei și rezistența izolației pentru a ne asigura că aceasta poate rezista la condiții naturale dure (cum ar fi loviturile de trăsnet) fără a se deteriora.

Testul de putere este al doilea. Personalul va testa curentul de ieșire, tensiunea, puterea etc. ale componentelor și va crea informații despre etichetă. Apoi, vor lipi etichetele pe panoul din spate pentru distincție.

În cele din urmă, efectuăm al doilea test EL și inspecția vizuală pentru a minimiza eroarea de detectare.

În cele din urmă, efectuăm al doilea test EL și inspecția vizuală pentru a minimiza eroarea de detectare

Etapa10:ambalarea

Personalul va începe să împacheteze modulele fotovoltaice după finalizarea celor 3 inspecții finale de calitate. Vom înfășura carton în jurul celor 4 margini ale fiecărui modul pentru a preveni accidentele în timpul transportului, pe lângă ambalarea acestora în cutii de carton. Vom înfășura o folie pe partea exterioară a cartonului după finalizarea ambalării pentru a izola mai bine aerul și umiditatea.

Puteți vedea că fiecare panou solar Maysun, de la celule până la livrarea finală, trece prin etape standardizate și teste stricte. Oferim clienților o garanție a produsului de 15 ani și o garanție de performanță de 25 de ani, permițându-le să se bucure de energie verde și curată datorită insistenței noastre asupra calității produselor.

Puteți vedea că fiecare panou solar Maysun, de la celule până la livrarea finală, trece prin etape standardizate și teste stricte

Mai jos este un videoclip animat produs de Maysun Solar care descrie modul în care sunt fabricate panourile fotovoltaice, faceți clic pe videoclip pentru a afla mai multe amănunte! 

Cum se asigură eficiența ridicată și durata de viață ridicată a panourilor solare?

1. Eficiență de conversie ridicată, celule de înaltă calitate.

2.Materii prime de înaltă calitate, cum ar fi: grad ridicat de reticulare a EVA, rezistență ridicată de lipire a încapsulantului (adeziv de rășină siliconică neutră), sticlă întărită de înaltă rezistență cu transmisie ridicată și așa mai departe.

3. Proces de încapsulare rezonabil.

4.Stilul de lucru riguros al personalului.

5.Instalare rezonabilă și profesională.

Deoarece celula solară aparține produselor de înaltă tehnologie, unele detalii din procesul de producție, unele probleme neobservate, cum ar fi faptul că nu se poartă mănuși , ar trebui să fie acoperite uniform cu reactivi și mâzgălituri, etc. sunt factori importanți care afectează calitatea produsului, astfel încât, în plus față de dezvoltarea unui proces de producție rezonabil, conștiinciozitatea și rigoarea personalului este foarte importantă.

Instalarea fără mănuși a avut ca rezultat amprente de palmă pe panourile solare, care au trebuit să fie curățate ulterior:

Instalarea fără mănuși a avut ca rezultat amprente de palmă pe panourile solare, care au trebuit să fie curățate ulterior
Panourile solare de la Maysun Solar au toate o eficiență ridicată și longevitate la un preț foarte bun

Maysun Solar este specializată în producția de module fotovoltaice de înaltă calitate încă din 2008. Alegeți din varietatea noastră largă de panouri solare complet negre, cu ramă neagră, argintii și din sticlă de sticlă care utilizează tehnologiile half-cut, MBB, IBC și Shingled. Aceste panouri oferă performanțe superioare și modele elegante care se integrează perfect în orice clădire. Maysun Solar a stabilit cu succes birouri, depozite și relații pe termen lung cu instalatori excelenți în numeroase țări! Vă rugăm să ne contactați pentru cele mai recente cotații de module sau pentru orice întrebări legate de energia fotovoltaică. Suntem încântați să vă ajutăm.

S-ar putea, de asemenea, să vă placă:

Procesul de producție a celulelor de panouri fotovoltaice pe care nu îl cunoașteți
Ce este mai bun, panouri solare monocristaline sau panouri solare policristaline în 2023?
Încapsularea panourilor solare: o componentă cheie pe care s-ar putea să o ignorați