Cele mai recente actualizări ale industriei energiei solare (PV) în Europa

· Știri din Industrie,Cotații de Preț
Energie solară (PV) Știri din industrie

Energie solară (PV) Știri din industrie

Start-up-ul francez HoloSolis colaborează cu organizația de cercetare germană Fraunhofer ISE

Pentru a facilita înființarea liniei sale de producție fotovoltaică în Franța, compania franceză HoloSolis a încheiat un acord de colaborare strategică cu organizația de cercetare germană Fraunhofer ISE.

Inovatorii EIT InnoEnergy, IDEC Group (o firmă imobiliară specializată pe piața acoperișurilor) și producătorul francez de energie solară TSE au fondat Holosolis.

O linie de producție de celule și module solare cu o capacitate anuală de 5 GW este ceea ce intenționează să construiască Holosolis. Cooperarea are ca scop fabricarea de module fotovoltaice la prețuri accesibile în întreaga Europă, folosind celule solare TOPCon.

Până în 2025, se preconizează că uzina, care este situată în Sarreguemines, în apropiere de granița germano-franceză, va fi operațională. Dimensiunea fabricii va crește progresiv până la 10 milioane de module fotovoltaice pentru piețele rezidențiale și comerciale anual.

Cele două întreprinderi vor colabora, de asemenea, în domeniul cercetării și dezvoltării pentru fabricarea durabilă de celule și module solare pe piața europeană.

Știri despre marii furnizori

Știri despre marii furnizori

Tongwei a devenit cel mai mare câștigător al companiilor fotovoltaice cu acțiuni A în ceea ce privește veniturile și profitul net în prima jumătate a anului 2023! Nu numai că a devenit primul jucător dintre cele 14 companii cu venituri brute din exploatare de peste 1,3 miliarde de euro, dar a ocupat și poziția de lider printre cele 10 companii cu profituri nete de peste 380 de milioane de euro.

În ceea ce privește veniturile brute, Tongwei a urcat continuu pe o nouă culme cu 9,41 miliarde de euro, cu aproape 1,3 miliarde de euro mai mult decât cea a următorului LONGi Green Energy și cu peste 2,54 miliarde de euro mai mult decât cea a celui de pe locul trei, JinkoSolar, astfel încât se poate spune că ocupă poziția de lider absolut în ceea ce privește veniturile.

Profitul net, acțiunile Tongwei sunt, de asemenea, printre primele, profitul său net de până la 1,69 miliarde de euro, fără probleme mai mult decât LONGi Green Energy, TBEA 1,17 miliarde de euro și 950 de milioane de euro. Desigur, Tongwei trebuie, de asemenea, să fie atenți la, JA Technology, Sun Power, JinkoSolar, Trina Solar rata de creștere de peste 100%, rata de creștere este mult mai rapidă decât cea a Tongwei 8,5608%, ceea ce înseamnă că acțiunile Tongwei din "poziția de lider" pot fi contestate în viitor.

Potrivit surselor publice, succesul Tongwei nu este doar succesul unei singure afaceri, ci integrarea cu succes a punctelor forte ale mai multor segmente de afaceri. Afacerile sale includ nu numai modulele de siliciu, ci și construcția și operarea de centrale fotovoltaice etc. Un astfel de model de afaceri diversificat îi permite să utilizeze pe deplin sinergiile dintre diferitele segmente de afaceri, să reziste la riscurile pieței și să obțină o creștere stabilă și susținută.

Actualizări ale Planului național de dezvoltare solară al UE

O serie de națiuni europene au prezentat recent revizuiri ale Planurilor naționale pentru energie și climă (NECP), iar UE își propune să adauge 90GW de capacitate instalată de energie solară până în 2030.

Potrivit unei analize recente realizate de SolarPower Europe, până în anul 2022, UE va avea 208GW de capacitate solară instalată. Până în 2030, UE dorește să aibă 335GW de capacitate solară instalată, potrivit raportului NECP 2019.

După ce 12 națiuni au prezentat NECP actualizate, UE și-a majorat obiectivul privind capacitatea solară instalată cu 90GW, ajungând la 425GW până în 2030. Opt națiuni vor atinge noul obiectiv pentru 2030 cu cel puțin trei ani mai devreme.

Actualizări ale Planului național de dezvoltare solară al UE

În cadrul NECP modificat, Lituania și-a majorat dramatic obiectivul la 5,1 GW până în 2030, o creștere de peste 500%. Finlanda (133,3 %), Portugalia (126,7 %), Slovenia (1059,%) și Suedia (117,9 %) și-au majorat, de asemenea, obiectivele cu mai mult de 100 %.

Spania și-a modificat recent politica energetică națională (NECP), majorându-și obiectivul pentru 2030 privind energia solară fotovoltaică la 76 GW (94%).

De asemenea, patru națiuni din UE și-au atins deja obiectivul solar pentru 2030, printre care Estonia (0,4GW), Irlanda (0,4GW), Letonia (0GW) și Polonia (7,3GW). 19 națiuni își vor atinge probabil obiectivele în următorii cinci ani, Malta (0,3GW) și Belgia (8GW) fiind pe cale să le atingă în acest an.

Se așteaptă ca Italia (79GW), Lituania (5,1GW), Portugalia (20,4GW) și Slovenia (3,5GW) să atingă obiectivele actualizate între 2027 și 2030.

Germania s-a angajat să construiască anual 10GW de capacități solare casnice. Se anticipează că cel puțin 2GW din această cantitate vor proveni din fabricarea de module solare, potrivit guvernului german.

Germania s-a angajat să construiască anual 10GW de capacități solare casnice. Se anticipează că cel puțin 2GW din această cantitate vor proveni din fabricarea de module solare, potrivit guvernului german.

Înainte de aceasta, Comisia Europeană a avut un obiectiv măreț de a instala 750GW de energie solară până în 2030. Cu toate acestea, națiunile își ridică din ce în ce mai mult obiectivele. Potrivit SolarPower Europe, UE va avea peste 900GW de capacitate solară instalată până în 2030, pe baza tendințelor actuale.

Tendințele prețurilor la energia fotovoltaică

Scăderea costului nivelat al energiei electrice (LCOE) în industria fotovoltaică

Agenția Internațională pentru Energii Regenerabile (IRENA) a realizat un studiu privind prețul de producere a energiei în 2022. Costul nivelat al energiei electrice (LCOE) pentru industria fotovoltaică (PV) a scăzut, potrivit analizei, cu 89% între 2010 și 2022 și cu 3% în 2022.

Potrivit documentului, "The Cost of Renewable Electricity in 2022", costul nivelat al energiei electrice (LCOE) pentru industria fotovoltaică (PV) a scăzut cu 76-89% în diferite națiuni.

LCOE pentru energia solară fotovoltaică scade de la 0,445 USD/kWh în 2020 la 0,049 USD/kWh în 2022, ceea ce reprezintă aproximativ jumătate din LCOE pentru energia eoliană offshore.

Criza prețurilor combustibililor fosili a accelerat competitivitatea energiei regenerabile.

Criza prețurilor combustibililor fosili a accelerat competitivitatea energiei regenerabile.

Producția de energie solară devine din ce în ce mai accesibilă, însă meritul modulelor nu este recunoscut

Scăderea prețurilor de fabricare și instalare a modulelor solare contribuie în mare măsură la această scădere. Potrivit raportului, costul modulelor solare din siliciu cristalin furnizate în Europa a scăzut cu 91% între 2009 și 2022, iar costul mediu al proiectelor instalate a fost cu 4% mai mic în 2022 decât în 2021 și cu 83% mai mic decât în 2010.

Cu o creștere a prețurilor medii de 4-6% între 2020 și 2021, aceste date cele mai recente inversează de fapt modelul de prețuri ușor mai mari ale modulelor cristaline din anul precedent, indicând că prețurile din întreaga industrie se întorc la tendința lor de lungă durată de scădere în timp. Costul acestor module a crescut cu 6% între 2020 și 2021, dar doar cu 1% în anul următor, ceea ce face ca multe zone din sector să fie mai ieftine. În același timp, prețurile modulelor de "înaltă eficiență" au crescut și ele, deși într-un ritm mult mai lent decât în anii anteriori.

Cheltuielile asociate cu O&M pentru modulele solare reflectă, de asemenea, această tendință. În Statele Unite, cheltuielile O&M pentru centralele de 3,9 GW au scăzut cu 58% între 2011 și 2021, ajungând la doar 13 dolari/kW anual, potrivit raportului. Acest lucru este comparabil cu cheltuielile O&M de 10 dolari/kW în Europa, despre care se spune că în 2017 au fost de doar 9 dolari/kW anual în Germania. Având în vedere că tot mai multe proiecte solare devin viabile din punct de vedere economic datorită scăderii costurilor O&M, această tendință poate duce la creșterea investițiilor în această industrie.

Autorii raportului folosesc Germania ca exemplu și notează că costurile de întreținere pentru instalațiile solare scad cu 15,7-18,2% pentru fiecare dublare a producției de energie fotovoltaică în această țară. Acest lucru implică faptul că costul de gestionare a fiecărui proiect scade pe măsură ce există mai multe inițiative active, ceea ce poate promova mai multe investiții.

Referință:

A-share photovoltaic company half-yearly analysis of 14 revenue of more than 10 billion, 10 net profit of more than 3 billion!

https://solar.ofweek.com/2023-09/ART-260009-8420-30609290.html

5GW! France to "add" another photovoltaic module factory

https://solar.in-en.com/html/solar-2427946.shtml

European multinationals revise energy and climate plans! Solar share rises again

https://solar.in-en.com/html/solar-2427923.shtml

Global solar LCOE cuts costs by 89% over a decade! Module prices down 91 per cent

https://solar.in-en.com/html/solar-2427945.shtml

S-ar putea să vă placă și:

Înțelegerea costului nivelat al energiei (LCOE) și semnificația sa în sistemul solar
Bilanțul amprentei de carbon (CO2) a panourilor solare
Ce nu știați despre schimbările de preț ale panourilor solare