Pot instala module fotovoltaice din sticlă-sticlă pe acoperișul meu?

· Știri Maysun Solar

Din ce în ce mai mulți oameni încep să folosească module solare cu sticlă dublă, în special în regiunile europene conștiente de calitate. Beneficiind de diversele avantaje ale modulelor cu dublă sticlă și de scăderea continuă a costurilor de producție, penetrarea pe piață a modulelor dual-sticlă va continua să crească.

Ce este un modul dublu de sticlă

Înainte de a introduce modulele din sticlă dublă, trebuie să înțelegem mai întâi conceptul de „module cu două fețe”. Așa-numitul „modul cu două fețe” se referă la un modul care poate absorbi lumina soarelui de ambele părți ale celulei solare pentru a genera electricitate. Spatele celulei este, de asemenea, transparent.
Un modul cu sticlă dublă este un modul cu două fețe cu sticlă încapsulată pe ambele părți. Desigur, deoarece este „sticlă dublă”, acest modul trebuie să fie „față dublă”.
Generarea de energie bifacială are beneficii economice mai mari, prin urmare, stațiile electrice terestre la scară largă mai centralizate care deservesc utilitățile publice utilizează module bifaciale. În același timp, modulele din sticlă dublă sunt, de asemenea, favorizate de unii utilizatori distribuiți datorită aspectului lor transparent pe două fețe și sunt utilizate pe scară largă în sere solare, garaje, copertine și alte scenarii.

broken image

Beneficiile modulelor din sticlă dublă

Să analizăm din perspectiva economiei, ce beneficii ne pot aduce modulele din sticlă dublă?
eficienţă:
Ambele părți ale modulului cu sticlă dublă pot genera energie electrică, astfel încât are un câștig suplimentar de generare de energie din spate decât modulul cu o singură față. În diferite medii de utilizare, modulul cu sticlă dublă poate obține un increment de generare de energie de 5%-30% și eficienţa globală de generare a energiei este mult mai mare.pentru componente cu o singură faţă. Creșterea producției de energie aici este proporțională cu reflectivitatea suprafeței pe care se află modulul.De exemplu, o pardoseală din beton vopsită în alb poate face, evident, modulul din sticlă dublă să producă mai multă energie.

broken image

viata lunga

Sticla este un silice anorganic, aceeași substanță ca nisipul, iar rezistența sa la intemperii, rezistența la coroziune, rezistența la abraziune și rezistența la foc depășesc orice plastic cunoscut. Lumina ultravioletă, oxigenul și umiditatea pot determina degradarea treptată a foii de plastic din spate, cretând suprafața sau chiar rupându-se. Sticla rezolvă problema de intemperii a componentelor o dată pentru totdeauna. Această caracteristică face ca modulul din sticlă dublă să fie potrivit pentru diverse medii de aplicare, cum ar fi temperatură ridicată, umiditate ridicată, deșert, litoral, etc. și este cea mai bună alegere în zonele cu mai multă ploaie acide sau ceață sărată. Prin urmare, modulul de sticlă dublă are o durată de viață de până la 30 de ani și o garanție de putere de nu mai puțin de 80%.

broken image

Preocupări legate de modulele duble din sticlă

Din perspectiva eficienței și a duratei de viață, modulele din sticlă dublă ne vor aduce, fără îndoială, mai multe beneficii economice, care vor reflecta în cele din urmă generarea de energie. Cu toate acestea, în general se crede că, dacă vrei să porți o coroană, trebuie să-i suporti greutatea, iar dacă vrei mai multă generare de energie, trebuie să faci compromisuri în alte aspecte.
Modulele din sticlă dublă sunt mai grele decât modulele cu o singură față. Poate rezista acoperișul meu?
Utilizarea modulelor duble de sticlă adaugă mai multe costuri de instalare?
Modulele din sticlă dublă sunt prea scumpe?
În acest sens, utilizatorii distribuiți pe acoperiș au multe preocupări.

De fapt, argumentul de mai sus este depășit.În primii ani, modulele din sticlă dublă au avut probleme de greutate excesivă, manevrare incomodă și costuri mari de instalare.Totuși, tehnologia industriei fotovoltaice se schimbă cu fiecare zi care trece, iar acestea problemele de mult timp au dispărut de mult.

broken image

Acoperișul nu poartă presiune

Luând ca exemplu scenariile fotovoltaice de uz casnic, în general, sarcina pe acoperiș este stipulată clar în codul de construcție.

Maysun Solar a lansat recent un modul TwiSun cu sticlă dublă folosind wafer de siliciu G12 40, cu o dimensiune de 1760*1098 mm și o greutate de numai 19,5 kg, ceea ce este cu 2 kg mai ușor decât un modul cu o singură față de aceeași dimensiune și este convertit. la o unitate de suprafață de 10,1 kg/㎡.
Greutatea modulului TwiSun din sticlă dublă este mai mică de 5% din capacitatea sa de încărcare pentru acoperiș, iar impactul este neglijabil.

broken image

Ușor de transportat și instalat

Suprafața modulului TwiSun cu sticlă dublă este de numai 1,93 metri pătrați, iar greutatea este de numai 19,5 kg, care poate fi transportată cu ușurință de un bărbat adult. Legea germană prevede: modulele fotovoltaice de acoperiș distribuite de uz casnic trebuie să îndeplinească următoarele standarde: suprafața este mai mică de 2 metri pătrați, iar greutatea este mai mică de 25 kg. TwiSun este pe deplin compatibil, iar componentele care depășesc acest standard necesită cooperarea a doi adulți pentru a se deplasa.
Prin urmare, utilizarea modulelor TwiSun cu sticlă dublă nu va crește deloc costul suplimentar de instalare.

broken image

deloc scump

Reducerea costurilor și creșterea eficienței este tema eternă a industriei fotovoltaice. De la nașterea modulelor din sticlă dublă, costul de producție a continuat să scadă. Modulele TwiSun cu sticlă dublă folosesc sticlă fotovoltaică cu două fețe de 1,6 mm și cadru din aliaj de aluminiu T6 de 28 mm, ceea ce reduce greutatea fără a reduce calitatea și asigură, de asemenea, o durată de viață de 30 de ani a modulului.
Din punct de vedere al prețului, modulele TwiSun cu sticlă dublă sunt cu 0,005 ohmi/W mai scumpe decât modulele cu o singură față de aceeași dimensiune.Instalarea unui sistem de 10Kw costă doar cu 50 ohmi mai mult.Acești 50 ohmi vă vor oferi cel puțin 5 ani de putere gratuită aprovizionare.De ce să nu o faci? (Perioada de garanție pentru componentele cu o singură față este de obicei de 25 de ani.)

broken image

Ouă de Paște

O altă lege germană privind fotovoltaicul distribuit pe acoperișurile gospodăriei prevede că modulele din sticlă dublă pot fi instalate la o distanță de 0,5 metri față de vecinii lor, în timp ce modulele cu o singură sticlă pot fi instalate la o distanță mai mare de 1,25 metri față de vecini.

Deci, să revenim la întrebarea inițială: Pot instala module de sticlă dublă pe acoperișul casei mele? Desigur, dacă densitatea rezidențială în comunitatea dvs. este mare, poate puteți alege doar module cu sticlă dublă.