TwiSun Birth Story——Instalarea modulelor duble de sticlă pe acoperișurile rezidențiale

· Știri Maysun Solar

Nu cu mult timp în urmă, am primit o solicitare de la un client din Germania, în care ne-a întrebat dacă putem realiza un modul de sticlă dublă pentru acoperișuri rezidențiale. De ce trebuie să fie din sticlă dublă? Pentru că guvernul german, din motive de siguranță la incendiu, are cerințe legale cu privire la distanța dintre instalația fotovoltaică de pe acoperiș și casa vecinului: dacă doriți să instalați un modul cu o singură sticlă, trebuie să fiți separat de peretele vecinului cu mai mult de 1,25 metri. ; dar daca treci la un modul cu sticla dubla, nu trebuie decat sa fii separat de casa vecinului cu 0,5 metri pentru a-l instala.

broken image

Cererea clienților este totul, așa că Maysun a început dezvoltarea noului produs.

A fost o călătorie provocatoare. Pentru că există și o reglementare în Germania care cere ca modulele fotovoltaice de pe acoperiș să nu depășească 2 m² și 25 kg fiecare bucată, ceea ce înseamnă că specificațiile acestui modul din sticlă dublă au fost limitate.

broken image

Maysun Solar se concentrează pe piața distribuită din Europa, unde acoperișurile casnice și comerciale/industriale sunt principalele scenarii de aplicare pentru produsele noastre. Anul trecut am dezvoltat un produs din sticlă dublă cu celule G12 (210 mm) de tip 40, care este aproape de standardul de mai sus. Are o gamă de putere de 390 W-410 W, care este cea mai populară pentru sistemele rezidențiale, și o suprafață de 1,93 m², care îndeplinește standardul de mai puțin de 2 m², dar greutatea este doar blocată la 25 kg.

Now the question becomes: how to reduce the weight of the modules?

Greutatea modulului din sticlă dublă se află în principal în cadru și sticlă. Fiind cele mai importante materiale auxiliare de ambalare ale modulelor fotovoltaice, cadrul și sticla determină fiabilitatea și siguranța modulelor, care afectează direct eficiența generării de energie și durata de viață a modulelor. Prin urmare, trebuie să reducem greutatea sub premisa asigurării calității modulului.

Sticlă
În prezent, majoritatea modulelor de sticlă dublă de pe piață folosesc sticlă cu o grosime mai mare de 2,0 mm, de exemplu, produsul din sticlă dublă pe care l-am produs anul trecut a folosit sticlă de 2,0 mm. Deci, cum să reduceți greutatea pe baza asigurării calității sticlei? Pentru aceasta, am găsit furnizorul principal de sticlă fotovoltaică din seria Tesla Solar Roof și am procurat sticlă fotovoltaică de 1,6 mm, care este un fel de sticlă fotovoltaică anti-permeabilitate de înaltă eficiență, produsă prin tehnologia de întărire fizică pură și este cu 15% mai ușoară decât 2,0. mm, dar proprietățile mecanice nu sunt deloc slăbite.

broken image

După înlocuirea sticlei, greutatea modulului a fost redusă la mai puțin de 21 kg. Cu toate acestea, inginerii de produse de la Maysun Solar nu s-au oprit aici și s-au orientat către cercetarea materialelor de cadru.

Cadru
Modulele PV convenționale folosesc de obicei profile din aliaj de aluminiu T5, un proces răcit cu aer care produce profile cu o rezistență la tracțiune de 160 MPa.
Pentru a reduce și mai mult greutatea modulului, inginerii Maysun au ales profilul T6 mai costisitor, un proces răcit cu apă care produce o rezistență la tracțiune de 215 MPa. Grosimea cadrului modulului îmbunătățit poate fi redusă de la 30 mm la 28 mm, în timp ce rezistența totală la sarcină mecanică este crescută cu 20%.

broken image

Celulă
După ce au rezolvat problema greutății modulului, inginerii Maysun au ales celulele G12 1/3-cut pentru a reduce curentul de funcționare al modulului, ca răspuns la utilizarea pe scară largă a microinvertoarelor pe piața rezidențială europeană, făcându-l potrivit pentru toate modelele de invertoare principale din piata europeana.

broken image

Din momentul în care am primit cererea clientului, inginerii Maysun au lucrat de mai multe ori cu diverși furnizori, au dezvoltat mai multe prototipuri și au efectuat multe teste de calitate. În cele din urmă, prin eforturile tuturor părților, a fost introdusă nașterea acestui nou produs perfect, care este TwiSun unic.

Dimensiune: 1760×1098×28 mm, Greutate: 19,5 kg, Suprafață: 1,93 m²

Zero permeabilitate la apă, anti-zgârieturi, anti-îmbătrânire, anti-PID, potrivit pentru medii dure, cum ar fi frig, temperatură ridicată, umiditate ridicată, spray de sare, amoniac etc.
Viață mai lungă, mai eficientă, mai ușoară, mai sigură, mai elegantă, mai adaptabilă, mai fiabilă

broken image

Inovație unică fără egal

Click pentru mai multe detalii despre produs:

TwiSun Full Black
Cadru TwiSun Negru